Piristynyt FPS haastaa Jukurit

MESTIS / Ennakko
Mikkelin Jukurit palaa taas kotijäälleen kahden vierasottelun jälkeen. Edellisen kerran Kalevankankaalla oteltiin tammikuun 20. päivä, joten aikaa kotipelien välillä on ehtinytkin vierähtää jokunen tovi. Jukureilla onkin paljon näytettävää, sillä takana on tappio arkkivihollista KalPaa vastaan. Vieraaksi saapuva FPS on sekin osoittanut piristymisen merkkejä jumbosijastaan huolimatta.

Jukureiden ja FPS:n ottelut ovat usein tavanneet olla tasaisia, vaikka joukkueiden sarjasijoitukset ovatkin melko päinvastaiset. Tällä kaudella Forssassa pelatut ottelut ovat olleetkin tiukkoja, mutta Mikkelissä Jukurit repi selvän eron. Nähtäväksi jää, minkälaisen haasteen viime otteluissa valoisammin esiintyneet forssalaiset sarvipäille tällä kertaa esittävät.

Takana loistava tammikuu

Jukureiden alkuvuosi oli melkoista lentoa, sillä viikinkipaidat jyräsivät ukkosmyrskyn voimalla sarjakakkoseksi. Tammikuun aikana vahvan jukurilauman uhriksi joutuivat niin Juhani Tammisen luotsaama Vaasan Sport kuin kotiareenallaan aina kova Kajaanin Hokkikin. Nousukiito koki kuitenkin pysähdyksen Niiralassa, sillä KalPa osoittautui liian hankalaksi kaadettavaksi.

Jukurit täydentyy otteluun flunssasta toipuneella Iivo Hokkasella. Muutenkin Mikkelissä terveystilanne on hyvä, joten isännät lähtevät otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Muutenkin Jukurit lienee tappiosta sisuuntunut, joten kotiyleisön edessä nähtäneen ahnaasti hyökkäävä sarvipäälauma.

Jukureiden ykköspyssyksi on kohonnut Samuli Piiroinen, joka nakutteli pisteitä tasaiseen tahtiin ja tienasikin nimityksen Jatkoajan tammikuun kuukauden pelaajaksi. Koko kakkosketju (Piiroinen-Koponen-Sipiläinen) ketju on ollut mainiossa iskussa viime ajat.

Jukureiden menestyksen kivijalka on ollut tuttuun tapaan äärimmäisen kurinalainen puolustuspeli. Varsinkin kotihallissa pelatessaan sarvipäät ovat puolustaneet mainiosti, sillä vierasjoukkue ei ole kertaakaan tehnyt yli kahta maalia. Pelaamistaan kotiotteluista Jukurit on hävinnyt ainoastaan yhden.

FPS:n terveystilanne arvoitus

Perinteikkään divisioonaseura FPS:n kausi on ollut sysimusta. Valoa tunnelin päässä on ollut kuitenkin näkyvissä, sillä edellisessä

kotiottelussaan forssalaiset onnistuivat kukistamaan KooKoon. Heräämisen takana on ollut tiivistynyt puolustuspeli ja avainpelaajien parantuneet otteet. Forssalaiset kärsivät kuitenkin vielä muutaman pelaajan poissaolosta, vaikka tilanne VMTL-osastolla onkin parantunut.

Suurimmat kysymysmerkit FPS:n yllä ovat Toni Ronkainen ja Jouni Kulonen. Ronkaisen pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivän aamuna kuumeen takia, ja Kulosen olkapää ärtyi viime ottelussa, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa. Kahden tärkeän pelaajan saaminen mukaan olisi ensiarvoisen tärkeää kapealla materiaalilla operoivalle joukkueelle.

Kokenut kettu Matti Raunio on löytänyt maalijyvän. Raunion lisäksi Martin Lamich on pelannut pirteästi, mutta onnistuminen odottaa yhä itseään. Yritteliäs forssalaisjoukkue on hyvänä päivänä hankala vastus kenelle tahansa, joten isännät saavat olla tarkkana, vaikkei vastus ennakkoon arvioituna KalPan tasoa olekaan.

Mikkeliläisyleisölle on luvassa asetelmiltaan mielenkiintoinen ottelu. Tappio KalPaa vastaan tuli kuitenkin varsin hyvän peliesityksen jälkeen, joten isänniltä ei motivaatiota pitäisi puuttua: voittojen tielle on palattava. FPS on aina syttynyt Jukureita vastaan, joten helppoa iltaa ei ole tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle