FPS haastaa Jukurit

MESTIS / Ennakko
Kaksi loukkaantumisista kärsivää joukkuetta kohtaa torstaina Forssassa. Molemmat joukkueet lähtevät illan kamppailuun edellisestä ottelusta tappio niskassaan.

Forssan jäähalli on ollut monelle vierasjoukkueelle vaikea paikka. Jukureille se oli takavuosina valloittamaton, mutta nykyisin mikkeliläiset ovat siellä jo paremmin pärjänneet. Viime kaudella Jukurit oli kertaalleen Forssassa parempi, mutta keväällä päädyttiin myös jalkapallolukemiin kotijoukkueen voittaessa 1-0.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pari viikkoa sitten Mikkelissä päättyi selvästi Jukureille lukemin 5-1. Tuon ottelun Jukurit ratkaisi kuitenkin lähinnä toisen erän kolmella maalillaan. Ottelun puolivälissä vieraiden maalin suulle vaihdettu Tommi Kela piti maalinsa puhtaana. Vaisuksi jääneessä kohtaamisessa nähtiin lukuisia harhasyöttöjä ja tehottomuutta, erityisesti kotijoukkueen ylivoimapelissä.

FPS etsii ryhtiliikettä

Forssan Palloseura on jatkanut voitotonta taivaltaan myös päävalmentaja Kai Raution saamien potkujen jälkeen. FPS:n uusi päävalmentaja on edelleen vahvistamatta, mutta näyttää vahvasti jo ratkenneelta. Uuden päävalmentajan nimi julkaistaneen tällä viikolla, mutta torstaina kotijoukkuetta luotsaa yhä Pasi Vuorela.

FPS:n edellisestä voitosta on kulunut kohta neljä viikkoa, kun Palloseura venyi jatkoaikavoittoon Turussa. Tuon jälkeen ainoa pistelisäys tuli viikko sitten kotihallissa, kun päätöserän loppukiri toi tasapelipisteen Haukkoja vastaan. Edellisestä ottelusta viime lauantailtakaan ei ollut paljoa kotiin tuomisia, kun FPS kärsi Kajaanissa 3-6 tappion.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet Forssan Palloseuraa lähes koko syksyn, mikä lienee suurimpia syitä vaisuihin esityksiin. Pitkäaikaispotilaiden lista on synkkä, erityisesti puolustuksen osalta. Torstaina sivussa ovat ainakin Teppo Tuomanen, Heikki Saarinen, Toni Vähämäki, sekä hyökkääjät Kimmo Vähä-Ruohola ja Marko Vehmas. Puolustajatilanteeseen tuo helpotusta Juha Sinkkosen paluu.

Nyt FPS pääsee taas seitsemällä pakilla otteluun. Se on joutunut pelaamaan jatkuvasti 5-6 pakilla, joista 2-3 on vähän rajatapauksia tälle sarjatasolle ja kaluston kapeus on usein näkynyt pelien lopuissa.

Syksyn aikana maalinteko-ongelmien kanssa painineet forssalaiset ovat viime kierrosten perusteella piristyneet, vaikka voittoja ei olekaan tullut. Erityisesti joukkueen tshekkivahvistus Martin Lamich on parantanut peliään huimasti alkukaudesta ja taskuraketti Jouni Kulonen on noussut joukkueen pistepörssin kärkeen. Erityisesti Matti Rauniolta ja Tuomas Ilolalta odotetaan vielä petraamista. Omissa kolisee kuitenkin yhä liian usein, jotta tappiot harvenisivat. Viimeisten viiden pelin maaliero on 10-28.

Ongelmia Jukureillakin

Huippuvireisen lokakuun pelannut Mikkelin Jukurit on marraskuussa esiintynyt hieman vaisummin. Tauon jälkeen joukkue tahkoi kahdeksaan päivään neljä peliä, joista saldona oli viisi pistettä. Joukkueen rivistöt kuitenkin harvenivat otteluruuhkassa ja viime viikon jälkeen oli joukkueessa nähtävissä jo akuutti hyökkääjäpula. Torstaina sivussa ovat vielä Iivo Hokkanen ja viime lauantaina polvensa loukannut Tero Koponen. Jukurit sai kuitenkin täydennystä hyökkäyskalustoonsa, kun vielä pari vuotta sitten jukuripaitaa kantanut Timo Korhonen pelaa Jukureissa kahdessa seuraavassa ottelussa.

Jukurien suurimpia huolenaiheita on syksyn aikana ollut tehoton ylivoimapeli. Joukkueelta puuttuu selkeä ykkösnyrkki ylivoimapeliin ja vastuu onkin jakautunut useammalle ketjulle. Viime lauantaina joukkue tahkoi kotihallissaan Kiekko-Vantaata vastaan noin 15 minuuttia ylivoimalla saamatta maalia aikaiseksi. Kiekko-Vantaa vei ottelusta pisteet mukanaan lukemin 1-2.

Jukurit on muutamassa viime kierrosten takkuisessa ottelussa luonut kylläkin paikkoja useampaankin maaliin, mutta viime hetken tarkkuus ja onnikin ovat olleet mikkeliläisiltä kadoksissa. Puolustuspeli on kuitenkin toiminut suht mallikkaasti, sillä joukkueelle epätyypillisen runsaista jäähymääristä huolimatta ei vastustajakaan ole viime peleissä juuri ylivoimamaaleilla herkutellut.

Aina tärkeässä roolissa oleva maalivahtipeli ratkaisee paljon erityisesti kotijoukkueelle. Mikkelissä loistanut Tommi Kela oli lauantaina Kajaanissa hieman epävarma ja torjuntavastuu palaakin alkukauden hyvin pelanneelle Tommi Niemelälle. Jukurien maalissa jatkaa koko kauden pelannut Mikko Strömberg. Vieraiden peli tuskin tälläkään kertaa kaatuu ainakaan maalivahtipeliin, sillä Strömberg on torjunut varmasti koko syksyn. Jukurien verkkoon ei ole yli kolmea maalia runkosarjassa vielä tällä kaudella tehty.

Jukurit lähtee ottelun suosikkina. Vieraiden hyökkäysarsenaalissa on pieniä muutoksia, mutta materiaalia riittää silti vahvaankin esitykseen. Mikäli Jukurien maalinteko on jälleen jumissa, niin ottelusta voi tulla vähämaalinen vääntö. Forssalaisten mahdollisuus piilee vastaiskuissa ja erikoistilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle