Tekemäänsä maalia helppona pitänyt Tomáš Poletín on nauttinut Pelicansin menestyksestä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tomáš Poletín tuli Suomeen kehittymään pelaajana.
Vantaalla poikien MM-turnaus alkoi Tšekin 3−0-voitolla Sveitsistä. Voittajien toisesta maalista vastasi ylivoimalla Pelicansin juniorijoukkueissa pelannut Tomáš Poletín.

Tomáš Poletínin tekemä maali antoi Tšekille hyvin lisää hengähdystilaa. Vaikka joukkue olikin ollut varsinkin ensimmäisessä erässä selvästi vastustajaa parempi, johdon tuplaaminen siinä vaiheessa oli tärkeä asia pelin voittamista ajatellen. Maaliin johtaneesseen kuvioon otti osaa neljä Tšekin pelaajaa.

− Se maali tuli paluukiekosta, eikä se ollut erityisen vaikea suoritus. Se tilanne syntyi sovittuna kuviona aloituksesta, joten siinä oli hyvää joukkuepeliä mukana.

Ennen 2−0-maalia Tšekin ylivoima ei ollut näyttänyt erityisen vaaralliselta, mutta lopulta tilanne kääntyi Poletinín mielestä niin kuin sen pitikin mennä.

− Viiden minuutin ylivoima oli iso tilaisuus, ja halusimme käyttää sen. Onnistuimme siinä, joten voimme olla tyytyväisiä.

Seuratasolla Pelicansin junioreissa tällä kaudella pelannut Poletín on saanut tyytyväisenä seurata, kuinka lahtelaisten miesten joukkueella on tällä kaudella mennyt, kun kausi jatkuu edelleen meneillään olevissa finaaleissa.

− Olen iloinen heidän puolestaan, koska Pelicansilla oli kova kausi. On hienoa nähdä heidät finaalissa, koska meillä junioreissa kausi ei sujunut yhtä hyvin, villi kortti -kierroksella JYPille hävinneessä U20-joukkueessa pelannut Poletín näkee.

Poletín ei ole vielä tehnyt päätöksiä sen suhteen, aikooko hän nousta miesten peleihin Suomen sarjoissa.

− Totta kai nouseminen miesten tasolle tätä kautta on ollut mielessäni, mutta tässä vaiheessa haluan keskittyä nyt meneillä olevaan turnaukseen. Katsotaan jatkoa sitten näiden MM-kisojen jälkeen.

Poletín tunnistaa omat kehityskohteensa ja vahvuutensa pelaajana, ja kokee myös, että siirrosta Suomeen on ollut hyötyä näitä ajatellen.

− Haluan olla pelaaja, joka on hyvä kentän molemmissa päissä ja samalla pelata kovaa. Luistelussa minulla on parannettavaa, ja sen takia tulinkin Suomeen. Olen kokenut kehittyneeni siinä, joten olen tyytyväinen ratkaisuuni.

Pelityyli näkyy myös siinä, kun hän nostaa esiin hänen suosikkipelaajansa nykyisistä tšekkikiekkoilijoista.

− Sanoisin, että Ondřej Palát on suosikkini, ja pyrin pelaamaan samalla tavalla kuin hän, Poletín viittaa NHL:ssä hyvää arvostusta puolustavana laitahyökkääjänä saaneeseen kaksinkertaiseen Stanley Cup -voittajaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle