Suomikiekon teräsmiehen ura päätökseen − Jarkko Immonen lyö hokkarit naulaan

LIIGA / Uutinen
Jukurit jäi Jarkko Immosen pitkän pelaajauran viimeiseksi seuraksi.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Suomalaisen jääkiekon legendoihin lukeutuva Jarkko Immonen on ilmoittanut päättävänsä pitkän, yli 20 vuotta kestäneen ammattilaisuransa.

Jarkko Immonen pelasi urallaan yli 1 300 ammattilaisottelua NHL:ssä, AHL:ssä, Liigassa, Sveitsin NL:ssa sekä KHL:ssä. Keskushyökkääjänä pelannut Immonen voitti urallaan sekä Suomen mestaruuden että KHL:n mestaruuden. JYPin paidassa keväällä 2018 hän juhli myös CHL:n mestaruutta.

Leijonapaitaa Immonen kantoi kaksissa olympialaisissa sekä kuusissa MM-kisoissa. Parhaat kisat hyökkääjälle olivat maailmanmestaruuteen päättyneet vuoden 2011 MM-kilpailut, joissa Immonen voitti turnauksen maali- ja pistepörssin lukemilla 9+3. Maailmanmestaruuden hän voitti myös alle 18-vuotiaiden kisoissa vuonna 2000. Palkintokaapista löytyy lisäksi kaksi olympiapronssia sekä alle 20-vuotiaiden MM-pronssi.

Liigassa Immonen tuli tunnetuksi JYP-ikonina, sillä hän pelasi jyväskyläläisryhmässä kaikkiaan yhdeksän kauden ajan. Uransa kolme viimeistä kautta myös Ässiä urallaan edustanut Immonen kiekkoili Jukureissa.

Immonen on myös todellinen teräsmies, sillä hän oli päättyneellä kaudella eniten peräkkäisiä runkosarjaotteluita Liigassa pelannut aktiivipelaaja. Kauden 2023–24 päätteeksi peräkkäisiä pelattuja otteluita oli 369. Putki on koko liigahistorian neljänneksi pisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle