Tami MM-Leijonista: En usko supermenestykseen ilman Rinnettä tai Koskista

LIIGA, NHL, MAAJOUKKUE, KHL / Artikkeli
Leijonat tarvitsee Pekka Rinnettä, myöntää Juhani Tamminen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jääkiekkoleijona #79 Juhani Tamminen arvioi, että Leijonat ei nykyisellä maalivahtiosastollaan yllä loistomenestykseen. Mikä olisi Tamin unelmakolmikko Leijonien maalilla?

Laidasta laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen ovat kutsuneet ikileijona Juhani Tammisen kanssaan arvioimaan Leijonien mahdollisuuksia ensi viikon MM-kisoissa. Läpi käydään Suomen maalivahdit, puolustus, hyökkäys ja mahdollisuudet mestaruuteen. Ota mukava asento ja kuuntele Tamin rautainen analyysi!

Ensimmäisessä osassa käsitellään Suomen normaalisti niin vahvaa maalivahtiosastoa.

Leijonat saattaa saada vielä runsaasti lisävahvistusta joukkueeseensa NHL:stä tai KHL:stä. NHL:n parhaimpiin maalivahteihin kuuluva Pekka Rinne ja KHL-mestari Mikko Koskinen voivat muuttaa paljon.

− Jättipotti on se, jos Nashville lentää kuutamoon ja Rinne sanoo kyllä Jaloselle. Toinen on sitten se, jos isokokoinen Mikko Koskinen tulee, hän hoiteli Gagarin Cupin itänaapurissa.

− Porttia pidetään nyt auki. Vara on viisautta sanoo jo vanha sananlasku. Jos näistä kahdesta toinen tulee, olemme jo huomattavasti lähempänä mitalitaisteluita, Tamminen miettii.

Nykykolmikko Atte Engren, Juuse Saros ja Niko Hovinen ei herätä Aurinkokuninkaan luottamusta, mitä tulee maailmanmestaruuden jahtaamiseen.

− On kylmä tosiasia, että vaikka Engren on pelannut hyvät harjoitusmatsit ja Saros on loistava nuori maalivahti, mutta minä en usko supermenestykseen, jos Rinne tai Koskinen ei ole ykkösmaalivahti.

− Engren on pätevä kakkosmies, sen hän on osoittanut. Ja Saros on ideaali kolmosvahti, joka pitää kaksi veljeä varpaillaan, on valmis pelaamaan ja ei istu kahta-kolmea viikkoa kisoissa banaani otsassa.

Mitä sinä mietit Leijonista? Tule keskustelemaan kanssamme kultaa jahtaavista Leijonista Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan! 

» Lähetä palautetta toimitukselle