Sarjakärki saapuu Lahteen

LIIGA / Ennakko
Sunnuntaina Lahdessa Pelicans pyrkii katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa. JYP puolestaan metsästää seitsemättä peräkkäistä vierasvoittoa. Pelicans on viimeisessä viidessä ottelussa onnistunut vain neljästi maalinteossa, eikä JYP:n tiivis puolustus helpota maalinteon tuskaa.

Kuntokäyrät

Viimeksi joukkueet kohtasivat Lahdessa juuri ennen maaottelutaukoa. Tuolloin JYP nollasi Pelicansin lukemin 0-3 ja ryösti täyden pistepotin Jyväskylään.

Pasi Räsäsen aikakaudella lahtelaiset ovat onnistuneet saalistamaan kahdeksasta ottelusta kuusi sarjapistettä. Maajoukkuetauon jälkeen monet toivoivat ryhtiliikettä pussinokilta, mutta kahdesta tauon jälkeisestä ottelusta ei ole sarjapisteitä irronnut. Perjantaina Pelicans joutui taipumaan kotonaan HIFK:lle.

Jyväskyläläiset ovat tällä kaudella hävinneet ainoastaan KalPa:lle, Jokereille ja HIFK:lle. Tiivis puolustus on ollut joukkueen pelin kulmakivi, mutta hyökkäystehojakaan ei ole puuttunut. Perjantaina SaiPa sai kokea tämän, kun hurrikaanipaidat latoi tulostaululle lukemat 9-1.

Ratkaisun paikat

Lahtelaisten iltapuhde ei tule olemaan helppo. Pasi Räsänen, media ja fanit ovat odottaneet Pelicansin ns. avainpelaajien tason nousua. Taitoa pitäisi riittää, mutta teot puuttuvat. Ratkaisijoiksi hankituiden pelaajien surffaillessa, Pelicans on JYP:lle suupala.


Matias Lopin on aika vaihtaa taisteluilmettä.
Anette Naroma - http://anskun.net

Maalinteko on ollut todella tuskaista lahtelais-leirissä. Pelicansin kannalta avausmaali vapauttaisi varmasti oikeanlaista energiaa kotiyleisön edessä. Viimeksi Lahdessa pussinokat eivät onnistuneet ohittamaan JYP-vahtia kertaakaan, joten parannettavaa on paljon.

Kotijoukkueen maalivahtipulaa paikkaamaan vuokrattu Ari Sulander ei ole esiintynyt Pelicans-maalinsuulla toivotulla tavalla. Viimeksi HIFK-ottelussa Sulander lahjoitti helsinkiläisille voittomaalin sylkemällä löysän rannelaukauksen eteensä. JYP hyödyntää varmasti vastaavat paikat, joten Sulanderin on onnistuttava.

Vierailijat lähtevät otteluun selvänä suosikkina, ja syystä. Tasaisen vahvasti illasta toiseen esiintyvä JYP on lähellä voittoa perussuorituksella, vaikka Pelicans parantaisikin omia otteitaan.

Kokoonpanot

Pelicansin kokoonpanosta puuttuvat varmasti olkapäävammainen hyökkääjä Teemu Rinkinen ja polveaan paranteleva maalivahti Niko Hovinen.

JYP pelasi SaiPaa vastaan ilman Miika Lahtea, Jani Tuppuraista ja Jyrki Välivaaraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle