Raskaalle viikolle voitokas päätös

LIIGA / Raportti
Neljännen pelin kuuteen päivään pelannut sarjajohtaja JYP haki täydet pisteet Lahdesta. Keskisuomalaisille voitto oli matkapeleissä jo seitsemäs peräkkäinen. Pelicansin sarakkeeseen tappio oli puolestaan jo kuudes putkeen.

Sunnuntai ei suhteellisen harvalukuiselle lahtelaisyleisölle ilon aiheita tuonut. Kovassa otteluruuhkassa ollut vierasjoukkue JYP ei ollut Pelicansin yllätettävissä, vaan korjasi voiton loppulukemin 4-1 (1-0, 1-1, 2-0).

Terävämmin maalintekopaikoissa esiintynyt vierasjoukkue venytti voitollaan sarjajohtonsa jo yhteentoista pisteeseen. Lahtelaisten tilanne sarjan häntäpäässä alkaa sen sijaan käydä tukalaksi, sillä piste-ero kymmenenteen sijaan säilyi yhdeksässä pisteessä.

– Kun ei olla voitettu, niin puristusta tulee heti, kun kaveri pääsee johtoon. Maalinteon tuska on ollut pitkin tätä kautta ja mailaa puristetaan enemmän ja enemmän. Tiedettiin, että vastassa on tiivis puolustuspaketti, mutta meidän hyökkääjillä pitää olla enemmän halua ottaa mustelmia vastaan ja mennä sinne maalin edustalle, totesi kotijoukkueen päävalmentaja Pasi Räsänen ottelusta.

– Kyllähän energiavarastot oli kovilla. Niitä peliruuhkia tulee jokaiselle vuorollaan ja niistä on vaan selvittävä. Pelisuunnitelmaa rukattiin sen mukaisesti ja se toimi erinomaisesti. Joukkue puolusti isolla sydämellä ja oli tehokas hyökkäyspäässä, kertoi puolestaan JYPin päävalmentaja Risto Dufva.

JYP ei aikaillut

Ottelu sai kotijoukkueen näkövinkkelistä äärimmäisen heikon alun. Vain minuutin pelin jälkeen Kalle Koskinen laukoi Eric Perrinin syötöstä jyväskyläläiset johtoon ohi Pelicans-maalilla torjuntavuoron saaneen Joonas Kuuselan. Kauden kuudetta otteluaan torjuneen Kuuselan kannalta ottelu sai huonoimman mahdollisen startin, sillä Koskisen veto oli vierailijoiden ensimmäinen laukaus kohti maalia.

– Harmitti se ensimmäinen maali. Oltiin käyty JYPin vahvuus noissa ns. kauimmissa irtokiekoissa. Meillä oli merkki hukassa ja siitä heti maali, manasi Räsänen huonoa alkua.

Pelin avauserän ensimmäiset viisitoista minuuttia menikin täysin JYPin komennossa. Vierasjoukkue hallitsi kiekkoa mielin määrin ja pyöritti vahvaa kulmapeliä lahtelaisten päädyssä, eikä kotijoukkueella ollut avauskympillä ensimmäistäkään kontrolloitua hyökkäystä.

Erän loppua kohti Pelicans sai hieman juonen päästä kiinni ja loi puolittaisia paikkoja Pekka Tuokkolan JYP-maalille. Jyväskyläläisvahti kuitenkin torjui lähentelyt, eikä toisen erän alkuun erittäin vahvan vaihdon pelannut Matias Lopin johtama ketjukaan saanut maalia aikaiseksi.


Perrinille ja JYPille kolme pistettä.
Tommi Koivistoinen - tommi.koivistoinen@jatkoaika.com

Pussileukojen pirteästä erän alusta huolimatta JYP iski ottelun toisen maalin. Harri Pesonen punnersi vahvasti maalin takaa maalin kulmalle, heitti kiekon maalille ja Pelicans-puolustajan kautta kiekko pomppi suoraan avausmaalin syöttäneen Perrinin lapaan. Kanadalaissentterillä oli helppo työ siirtää peliväline ohi voimattoman Kuuselan.

Vain hetki maalin jälkeen Antti Pihlström karkasi lahtelaisten keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen yksin läpi, mutta Kuusela selvitti tilanteen. Heti perään Antti Tyrväinen taklasi rajusti molemmat maalit syöttänyttä Pesosta, joka talutettiin sekavan oloisena kentältä pois, eikä kakkoskenttään noussut laituri enää esiintynyt ottelussa.

Latvalan maali jäi kotijoukkueen ainoaksi

Muutama minuutti ennen ottelun puoliväliä tuomarit langettivat lyhyen ajan sisään kolme rangaistusta, jonka ansiosta Pelicans pääsi pelaamaan 4-3-ylivoimapeliä. Mike York ja Jakub Sindel sahasivat JYPin kolmion hajalle ja Jan Latvala veti ringetteviivalta komealla rannelaukauksella kotijoukkueen tärkeän kavennuksen.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli Pelicansilta huomattavasti avauserää parempaa pelaamista ja joukkue pyrki suoraviivaisemmin kohti maalia, mutta todelliset laatupaikat olivat kortilla.

Päätöserän alkuhetkillä nähtiin yksi ottelun kulminaatiopisteistä, kun Tuokkola esitti todellisen haamutorjunnan. York passasi Henrik Blomqvistille vetopaikan, mutta ruotsalaispakin ensimmäinen liigamaali jäi haaveeksi Tuokkolan napatessa kiekon upeasti hanskaansa.

Hetki myöhemmin jyväskyläläiset siirtyivät kapteeni Juha-Pekka Hytösen tahtomaalilla kahden maalin karkumatkalle. Maalin takaa kiepautettu maali lopetti Pelicansin pyristelyn, eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Viimeisen niitin ottelulle iski Antti Pihlström, joka laukoi Perrinin syötöstä ottelun loppunumeroiksi 4-1.

– Viimeisessä erässä oli yritystä taistella loppuun asti, mutta se lopahti siihen 3-1 maalin jälkeen. Viimeinen maali oli kosmetiikkaa. Vahva puolustus JYPillä kyllä on. Oli ihailtavaa katsella vastustajan hyökkääjien työmäärää. Siihen on tarkoitus pyrkiä myös Pelicansilla, mutta työ on vielä kesken, summasi Räsänen ottelua.

– Maalit ohjaa peliä. Kyllähän meitä helpottaa, että kun ollaan voitettu, niin meille ei helpolla tule hätää. Maalinteossa on se rentous mitä tarvitaan, että kiekot menee maaliin. Oltiin kärsivällisiä ja vaikka näennäisesti kotijoukkue painoi, ei loistavia maalipaikkoja hirveästi tullut ja mitä tuli Tuokkola hoiti tilanteet erinomaisesti, totesi puolestaan Dufva.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tiistaina vieraskaukaloissa. Pelicans matkustaa Poriin Ässien vieraaksi ja JYP mittaa Hämeenlinnassa HPK:n nykykunnon.

» Lähetä palautetta toimitukselle