Jukurit varmisti runkosarjan voiton

MESTIS / Raportti
Kolme pistettä riitti Jukureille runkosarjan voiton varmistamiseen
Perjantai-iltana Mikkelissä sarjajohtaja Jukurit sai vieraakseen Joensuun Jokipojat. Ottelu ei suurta jännitystä tarjoillut, vaan isäntäjoukkue hoiti hyvällä esityksellä pisteet kotiin lukemin 4-1 (2-0, 0-0, 2-1).

Otteluun lähdettäessä asema oli se, että kolmen pisteen voitolla joensuulaiset olisivat varmistaneet pudotuspelipaikan. Jukureille voitto puolestaan merkitsi runkosarjan voiton lopullista ratkeamista.

Ottelun ensimmäisessä erässä Jukurit oli hallitsevampi osapuoli. Heti ensimmäisellä ylivoimallaan seitsemän pelatun minuutin jälkeen se siirtyikin jo johtoon. Irtokiekko pomppi maalin edessä, josta Hernik Koivisto iski sen sisään.

Erän loppupuolella keltapaidat onnistuivat vielä toistamiseen. Toni Hyvärinen toi kiekon hyvin laitaa pitkin hyökkäysalueelle, ja heitti pelivälineen maalin eteen Mika Partaselle, joka iski joukkueensa kahden maalin johtoon suoraan syötöstä.

Toisessa erässä ottelu tasottui huomattavasti, ja Jokipojat pääsi jopa hieman niskan päälle. Vaikka kiekko pyöri hyökkäyspäässä, oli maalille pääseminen vaikeaa, ja Jukurien maalilla Andreas Bernard otti tarvittavat kiekot kiinni.

- Puolustus toimi hyvin vaikka vastustaja tuli kovaa, varsinkin Rajalan ketju pidettiin hyvin kiinni, se vähän tukahdutti vastustajan peliä, totesi Jukurien luotsaaja Jarno Pikkarainen.

- Ei ollut helppoa päästä maalipaikoille. Muutaman kerran päästiin, ja Jukureita vastaan ne paikat olisi käytettävä hyväksi, joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski pohdiskeli.

Ärjylauma herää liian myöhään

Toisessa erässä Jukurit palasi jälleen kuskin paikalle. Vaikka Jokipojat pääsi kokeilemaan ylivoimaa kolmesti erän alussa, ei maalinteko onnistunut. Keltapaidat puolestaan siirtyivät erän puolivälissä kolmen maalin johtoon. Hieman onnekkaan osuman viimeisteli Rony Ahonen.

Muutaman minuutin kuluttua joensuulaiset onnistuivat vihdoin maalinteossa. Sami Blomqvist heitti kiekon hienosti maalilla, josta Matti Järvisellä oli helppo työ ohjata kiekko ohi hölmistyneen Bernardin.

Kiri kuitenkin tyrehtyi lyhyeen. Jokipoikien puolustuksen sekoilun seurauksena Partanen pääsi iskemään illan toisen osumansa, ja viimeisteli samalla loppulukemat 4-1. Näin kolmas perättäinen runkosarjan voitto varmistui viimeistään nyt.

- Jukurit oli ensimmäisessä ja viimeisessä erässä selvästi parampi joukkue. Onnittelut kotivoitosta ja runkosarjan voitosta, Haapakoski totesi.

- Selkeä tasonnosto keskiviikosta, vaikka ihan räiskyvää ei ollut tänäänkään. Parempaan suuntaan ollaan menossa. Nyt tulee hyvään paikkaan viikon tauko, sen jälkeen jaksetaan puristaa pitkälle, puheli Pikkarainen.

Jukureissa tekivät ensiesiintymisen tuoreet hankinnat Teemu Huhtala ja Patrik Lostedt. Kummankaan esitys ei tänään ollut kovin loistava, mutta vahvistukset kuitenkin saivat kiitokset Pikkaraiselta.

- Aika näyttää mihin rooliin he soveltuvat. Hyvä että olivat jo tänään mukana helpottamassa loukkaantumistilannetta.