Vaihteeksi kotipelinsä hävinnyt FPS lähtee kiusaamaan Kiekko-Vantaata

MESTIS / Ennakko
Ennen viime lauantain tappiotaan sarjakärki Jukureille FPS pystyi voittamaan neljä edellistä kotipeliään. Vieraissa joukkue on kuitenkin hävinnyt neljä viimeistä peliään. K-Vantaan synkkyyteen tuli valoa tappioputken katkettua, mutta myös sillä on tappio niskassaan edelliskierrokselta.

Kaksikko on samasta välisarjalohkosta johtuen ehtinyt kohtaamaan jo kolmesti Forssassa tällä kaudella. Syyskaudella kummallekin kirjattiin voitot, mutta vajaan parin viikon takaisessa kolmannessa kohtaamisessa jäällä oli vain yksi joukkue. Tv-ottelussa FPS murjoi yhden päävastustajistaan jäänrakoon puhtaasti maalein 6-0. Pahasti niin fyysisesti kuin psyykkisesti kohmeessa olleiden vantaalaisten ainoaksi onnistujaksi ottelussa voitiin kirjata bussikuski, joka pääsi tv-haastatteluun ennen matsia ja sai vielä Jatkoajalta yhden tähdenkin. Nyt edessä on kuitenkin uusi, lopputuloksen kannalta vaikeasti ennakoitava kamppailu.

FPS:n osalta miehistön terveystilanne on pysynyt edelleen harvinaisen hyvänä. Kaikki avainpelaajat ovat käytettävissä, mutta kokoonpanoon saa laittaa vain 18 kenttäpelaajaa, sillä miehistöön ei kuulu muita vuonna 1986 syntyneitä pelaajia, kuin Veli-Matti Savinainen, joka armeijan aloitettuaan on päässyt ainoastaan kerran joukkueen mukaan, harjoittelemaan.

Kovavauhtisessa pelissä Jukureita vastaan FPS pysyi erittäin hyvin vauhdissa mukana vielä kolmanteen erään asti, mutta muutama löysästi pelattu tilanne ja Jukureiden rautainen asenne aiheuttivat viiden maalin tappion Jukureiden iskettyä päätöserässä yhtä monta osumaa.

Nyt kahta pistettä lähdetään hakemaan karsimalla virheet pois, mihin onkin realistisemmat mahdollisuudet tässä ottelussa, kuin Jukureita vastaan. Vantaalaisilta aiotaan ottaa tila ja aika pois, sekä saamaan runsaasti laukauksia ja maskia isäntien maalille, jossa FPS:kin kohtaa jo viidennen eri ukon tällä kaudella.

Vantaan pelaajaliikenne edelleen ruuhkaista

Kiekko-Vantaan kohdalla erityishuomiota vaatii tuttuun tapaan kysymys, kuka pelaa maalilla. Koska Jokerien Joonas Hallikainen palasi seuransa A-junioreihin, räpsä laitetaan tällä kertaa nivusvaivoista pelikuntoon toipuneen Aku Limnellin käteen, ellei viime hetken muutoksia tapahdu tai Limnell särje vielä pahemmin itseään. Limnellin torjuntavire tällä hetkellä on arvoitus, koska pelituntumaa ei juuri ole. Toinen pelikuntoinen maalivahti Janne Kaisla on armeijassa puolustaja Niko Mäntylän ja hyökkääjä Timo-Pekka Römpötin tavoin.

Vantaalaisten kokenut ykköspuolustaja Ismo Kuoppala siirtyi Bluesiin, josta tilalle tuli saman pelipaikan Janne Jalasvaara. Valmentaja Petteri Hirvonen toivoo muiden puolustajien pystyvän paikkaamaan suurta kiekollista vastuuta, johon jäi aukko Kuoppalan siirron myötä

Alkuviikon tietojen mukaan K-Vantaan joukkueen pitäisi olla muuten terveenä maalivahteja ja puolustaja Jukka Hakkaraista lukuunottamatta. Olkapäävammasta kärsinyt hyökkääjä Petri Pitkäjärvi ja kuumeisina sivussa olleet pakit Tero Konttinen ja Jussi Erkkilä ovat jälleen palaamassa kehiin. Vantaa olisi näin saamassa jalkeille neljä täyttä ketjua, jota ei Hirvosen muistin mukaan olekaan tapahtunut syksyn ensimmäisten ottelujen jälkeen.

Kolmesta aiemmasta kohtaamisesta johtuen Vantaa tietää miten FPS pelaa, ja pyrki näin alkuviikosta parsimaan pelinsä sellaiseen kuntoon, että FPS kaatuisi. Aiemmista FPS-peleistä viisastuneena Hirvonen kertoo voiton avaimien olevan huolellisuus ja pelirohkeus. Huolellisuutta tarvitaan varsinkin omaan päähän, sillä se on ollut Vantaan kompastuskivi pitkin kautta.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle