Jatkuuko pakkovoittojen putki?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat lähtee jälleen metsästämään pakkovoittoa kotihallissaan. Jo neljän ottelun mittaiseksi venyneessä voittoputkessa porskuttava joensuulaisjoukkue saa tiistai-iltana vieraakseen sarjajumbo FPS:n.

Joukkueet lähtevät otteluun täysin erilaisista lähtökohdista.

Jokipojille voitto olisi äärimmäisen tärkeä, sillä koko kevätkauden mielessä ollut haave suorasta säilymisestä elää yhä. Tuloksellisesti nappiin menneet viime ottelut ovat nostaneet pohjoiskarjalaiset jo kolmen pisteen päähän edellään olevasta KooKoosta, joka on lisäksi pelannut yhden ottelun joensuulaisia enemmän.

Vähiin käyvät tosin pelitkin. Jokipojilla on enää neljä ottelua aikaa kouvolalaisten ohittamiseen. Toivonliekki kuitenkin lepattaa, joten joensuulaiset luistelevat varmasti motivoituneina tiistai-illan kamppailuun. Myös itseluottamus lienee kunnossa komean voittoputken jäljiltä.

Forssalaiset sitä vastoin ovat henkisesti alamaissa. Joukkueen kaksi edellistä ottelua ovat menneet täysin ala-arvoisesti, tuloksina rökäletappiot sekä Vaasasta että kotoa Haukkoja vastaan. Lokakuun jälkeen FPS on päässyt juhlimaan voittoa vain kertaalleen – ja siitäkin on kulunut jo kuukausi.

Kestääkö kotijoukkue suosikin paineet?

Jokipojat on päässyt valtaosaan kauden otteluistaan vailla suosikin paineita. Tällä kertaa tilanne on toisin: otteluun lähdettäessä joensuulaiset ovat suurempia suosikkeja kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella.

Saa nähdä, miten selvä suosikkiasema vaikuttaa kotijoukkueen peliin.

Varaa vastustajan aliarviointiin ei tässäkään ottelussa Jokipojilla ole, sillä materiaalissa joukkueilla ei edelleenkään suurta eroa ole. Suurin ero viime aikoina on ollut henkisellä puolella.

Forssalaiset ovat sitä vastoin keskittyneet jo pitkään karsintoihin, kun heidän haaveensa suorasta säilymisestä on hiipunut jo aikoja sitten. Paineita joukkueella ei enää runkosarjan aikana ole.

Tulevia karsintoja ajatellen tämä ottelu on kuitenkin FPS:lle huomattavasti normaalia tärkeämpi, sillä vastassa on joensuulaisten viime aikojen hyvistä otteista huolimatta todennäköinen tuleva karsintavastustaja. Forssalaiset haluavat varmasti näyttää sekä itselleen että Jokipojille olevansa samalla tasolla mahdollisen tulevan vastustajansa kanssa.

Erilaiset tunnelmat

Edellisistä peleistä tiistai-illan ottelijoille jäi erilainen tunnelma. FPS pelasi Sportia vastaan surkean pelin, jossa varsinkin joukkueen ykköspakkipari Teppo Tuomanen – Heikki Saarinen oli suurissa vaikeuksissa. Sportin yhdeksästä maalista Saariselle kertyi tehotilastoon -4 ja Tuomaselle -5.

Vaasassa forssalaisista pirteimmin esiintyi nuori puolustaja Jarmo Ruohomaa, joka pääsi tehotilastossa peräti plussalle rumista tappiolukemista huolimatta. Myös Anssi Rantanen ja Matti Raunio esiintyivät edes jollain tavalla edukseen.

Jokipojatkaan ei ollut edellisessä pelissään pelillisesti parhaimmillaan, mutta silti se pystyi kaatamaan kotonaan Haukat. Tuolloin joensuulaisten parhaimmistoa oli kokenut kolmosketju Jani Lahtisen johdolla.

Myös forssalaisjoukkueen maalivahtitilanne on ollut viime aikoina sekava. Kumpikaan kaksikosta Krister Antila – Tommi Kela ei ole vakuuttanut, vaikka Vaasassakin molemmat maalivahdit pääsivät kokeilemaan taitojaan. Vaisujen otteiden takia edes kolmosvahti Pekka Kankaanrannan pelaaminen ei ole mahdotonta.

Jokipojilla maalivahtitilanne on selvä. Tomi Räisänen on pelannut kaikki peräkkäiset neljä voittopeliä ja jatkaa erittäin todennäköisesti maalilla tiistainakin.

Loukkaantumiset eivät tule pahemmin sotkemaan ainakaan vierasjoukkueen peliä, sillä FPS:llä loukkaantumisia ei ole ollenkaan. Jokipoikien tuore huoli on joukkueen tähtipelaajan Pavel Brendlin polvivamma, joka pitää miehen sivussa ainakin tiistai-illan pelistä. Jo edellisistä peleistä sivussa olleet puolustajat Tuomas Laukkanen ja Tomi Pakarinen puuttuvat edelleen.

Lähtökohdat tiistain kamppailuun ovat selvät, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Edes FPS:n kauden toinen vierasvoitto ei ole täysi mahdottomuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle