FPS kaatoi Jokipojat

MESTIS / Raportti
FPS:n ja Jokipoikien ensimmäisessä karsintasarjakohtaamisessa riitti jännitystä ottelun viimeisiin sekunteihin asti. Maalien perusteella tasaisen ottelun voitti FPS vain yhden maalin erolla, eikä Jokipoikien hyvä luistelu kolmannessa erässä riittänyt viemään pistettäkään Joensuuhun.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat selkeää tunnustelua sekä pelirytmin hakemista. Kumpikaan joukkueista ei lähtenyt hyökkäämään yltiöpäisesti, vaan kiekkoa tyydyttiin lähinnä heittelemään laitojen kautta keskialueelle.

Ennen ensimmäisen erän puoltaväliä alkoi kuitenkin tapahtua. Erittäin pirteitä otteita esittänyt Sami Puruskainen pääsi nokikkain FPS:n maalilla aloittaneen Krister Antilan kanssa, mutta Antila veti pidemmän korren. Pian tämän jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun FPS:n lapsellisen merkkausvirheen seurauksena Tapio Ahtosen onnistui laukoa lukemiksi 1-0 Jokipoikien hyväksi.

Forssalaisetkin saivat aihetta onneen, kun hyökkääjänä pelanneen Juha Sinkkosen hyvästä avauksesta pääsi oma juniori Niko Nikkilä karkaamaan maalintekoon. Räisäsellä ei ollut mahdollisuuttakaan napata kiekkoa, kun Nikkilä sijoitti kiekon jarkkoaaltosmaisesti oikeaan yläkulmaan.

Molemmat joukkueet saivat aikaiseksi vielä toiset maalit ensimmäiseen erään. Ahtonen teki toisen häkkinsä makuuasennossa Antilan nenän edestä ja Sinkkonen pääsi ohjaamaan Teppo Tuomasen grogilasin korkuisen vedon pahassa maskissa olleen Räisäsen ohi.

Maalivahdit vaihtoon

FPS pääsi lähtemään toiseen erään ylivoimalla Aki Piiroisen kampitusjäähyn seurauksena. Kauaa ei kuitenkaan nokka tuhissut, kun vieraiden Lauri Heinonen pääsi maalintekosektorille kiekon kanssa ja laukoi kiekon helponlaisesti alivoimalla ohi Antilan. Jokipojat pääsi karkaamaan jo kahden maalin johtoon, kun Antila imaisi Jani Keräsen vedon haarojen välistä verkkoon. Seurauksena tästä kutsuttiin Antila pois maaliltaan ja Tommi Kela pääsi tositoimiin.

Heinolassakin kaksi maalia viimeistellyt Matti Raunio toi FPS:n peliin mukaan Jokipoikien kapteenin virkaa tänään hoitaneen Miika Haapalan istuessa jäähyllä. Rauniolla oli hyvin aikaa etsiä sopivaa koloa Jokipoikien maalista ja kaventaa pelin tilanteeksi 3-4.

FPS sai lisää potkua Raunion kavennusmaalista siinä määrin, että tuli toisessa erässä vielä rinnalle ja ohi. Räisäsen vuoro lähteä vaihtoon tuli myös alivoimamaalin jälkeen. Ossi Pellinen pääsi nousemaan laidasta ja ranneveto upposi molarin längistä maaliin. Illan viimeisen maalin teki Raunio varsin komealla lyöntilaukauksella maalin takarautaan.

Pisteet jäivät Forssaan

Kolmanteen erään Jokipojat tulivat kovalla luistelulla. Tolpassakin kiekko kävi kerran, mutta edes 5-3 ylivoimalla vieraat eivät pystyneet ohittamaan hyvin kopannutta Tommi Kelaa. Vertakin nähtiin kentällä, kun Lauri Heinonen kaatui kiekontavoittelutilanteessa oman mailansa päälle kasvot edellä. Mitään arpea pahempaa Heinoselle tuskin tilanteesta jää.

Jokipoikien peli on ollut jo hieman pidemmän aikaa sekaisin, eikä Forssassa siihen saatu muutosta. Luvut olisivat luultavasti olleet rumemmat Jokipoikien kannalta ilman Krister Antilan heikkoa peliä. Luistelu joensuulaisilta sujui, mutta ajatus jäi usein tilanteista kokonaan ja taistelutahtokin oli yllättävän heikkoa. Valonpilkahdus oli Forssassakin yhden kauden vaikuttanut Tapio Ahtonen. Pelaaja on kehittynyt huimasti FPS-ajoistaan, ja oli tänään Jokipoikien paras pelaaja selkeästi. Topi Riuttaa taas tuntui vaivaavan lievä haluttomuus. Runkosarjassa joukkueensa yksi parhaista pistemiehistä vaikutti keskittyvän johonkin aivan muuhun kuin pelaamiseen.

FPS:stä lievä alisuorittaja on ollut Jouni Kulonen. Loukkaantumisensa jälkeen hän ei ole ollut kertaakaan samalla tasolla kuin ennen.