Vierasvoittoja keräävä KeuPa Espoo Unitedin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Vieraissa eniten voittoja keränneet keuruulaiset ottaa mitta espoolaisista lauantai-illassa
Kuva © Antti Varonen
Lauantaina Espoossa sarjajumbo United saa vieraakseen KeuPa HT:n Keuruulta. Kovassa tappiokierteessä rypevä United kaipaa totaalista kasvojenpesua kotiyleisönsä edessä ja onnistumisen alleen, kuten myös edelliset ottelunsa hävinnyt KeuPa.

Isäntäjoukkue United on hävinnyt edelliset viisi ottelua tylysti maalierolla 7-23. Peli on sakannut pahasti ja vain hetkittäiset hyvät hetket ovat osoittaneet, että joukkueessa on potentiaalia taistella voitoista.

Edellisessä pelissä keskiviikkona hyvin alkanut ensimmäinen erä hajosi täysin ja sarjakärki SaPKo jyräsi vieraansa lukemin 5−1. Espoolaisille isosti häviäminen on ollut viime peleissä enemmän sääntö kuin poikkeus.

Keuruulaisten peli on kulkenut myös vaihtelevasti, kun voittoja on varsinaisella peliajalla kertynyt vain viisi ja yllättäen näistä jopa neljä vieraissa. KeuPan rasitteena on ollut vastustajansa tavoin runsas jäähyily, joka ei ole helpottanut pelin sujuvuutta.

KeuPa HT pelasi edellisen ottelunsa perjantaina LeKiä vastaan. Tälläkään kertaa keuruulaiset eivät saaneet kotivoittoa Samuel Salosen hattutempusta huolimatta, vaan LeKi vei maali-ilottelun nimiinsä 6−8 tuloksella.

Tappioputki poikki ja pian

Isäntäjoukkue lähtee illan otteluun henkisesti vaikeasta paikasta. Useat perättäiset isot tappiot syövät itsevarmuutta ja tekevät virheille alttiiksi. Lisäksi takaraivossa jyskyttää onnistumisen tarve.

Unitedin pelaajien yhteistyö on takkuillut ja jäällä on tehty välillä paniikinomaisia ratkaisuja. Ehkä suurimpia ongelmia ovat olleet kurin puute sekä nöyryys taistella joukkueensa eteen. KeuPaa vastaan kuri pitää löytyä ja jäähyltä pysyä poissa, koska keuruulaisten ylivoima on ollut yksi sarjan tehokkaimmista.

KeuPan peliä on niin ikään hallinnut ajoittainen kurittomuus ja puolustus on vuotanut liiaksi, mikä näkyy suurena päästettyjen maalien määränä.

Vieraiden pelin hyviä puolia ovat olleet vauhdikkuus sekä halu taistella voitosta viimeiseen asti. Samalla tyylillä jatkaessaan KeuPa laittaa isäntäjoukkueen ahtaalle, mutta samalla avautuu Unitedille paikkoja vastahyökkäyksiin.

Ottelun ensimmäinen erä tulee näyttämään suunnan pelille. Voittajaksi selviää se, kummalla pysyy vauhti ja samaan aikaan kuri paremmin.

Seuraa Heitä

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Unitedin sisäisen pistepörssin kakkonen on ollut tasaisimpia pelaajia joukkueessa ja tekee työtä taustalla, mistä kertoo harvojen maalien viisi syöttöpistettä. Ei erityisesti ole loistanut maalinteossa alkaneella kaudella, mutta on täysin potentiaalinen maalintekijä.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Nousi perjantain LeKi-ottelun hattutempun myötä joukkueensa pistepörssin kärkeen. Aiemmin loistanut syöttäjänä, nyt avasi kertaheitolla maalitilinsä tälle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle