Käykö kolmas kerta toteen? - keuruulaiset tavoittelevat espoolaisten kaatamista

MESTIS / Ennakko
Espoo United on onnistunut iskemään yhteensä 11 maalia keuruulaisten verkkoon.
Espoon keskiviikkoillassa kotijoukkue Espoo United saa vieraita Keuruulta. Espoolaisilla on edessään kolmen ottelun viikko, jonka aikana United kohtaa KeuPan kaksi kertaa, kotona ja vieraissa. Illan kohtaamisesta on odotettavissa vauhdikasta ja vähämaalista jääkiekko-ottelua.

Kotijoukkue Espoo United jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta, johon on eroa kaksi pistettä. Unitedilla on kuitenkin SaPKon lisäksi vähiten otteluita pelattuna, 40. Illan vierasjoukkue KeuPa löytyy sijalta viisi, ja pisteitä se on kerännyt kahdeksan enemmän kuin United, mutta sillä on kolme ottelua enemmän pelattuna kuin Unitedilla. Molemmat joukkueet pelaavat illan ottelun lisäksi myös perjantaina ja lauantaina. Kotijoukkue kohtaa KeuPa-otteluiden lisäksi Hokin ja keuruulaiset kohtaa kolmantena ottelunaan JYP-akatemian.

Espoolaisten edellisestä ottelusta on kulunut lähes kaksi viikkoa, kun joukkue kohtasi Peliitat vieraskaukalossa. Ottelu oli varsin tasainen, ja espoolaiset hallitsivat välillä pelitilanteita, mutta heinolalaiset hoitivat ottelun nimiinsä tiukasti maalein 1-0. Saa nähdä, vaikuttaako pitkä tauko kotijoukkueen ottelun alkuun.

Viime tiistaina Espoo United tiedotti tehneensä sopimuksen puolustaja Kai Lehtisen kanssa. Sopimus kattaa ensi kauden loppuun. Lehtinen saapui Espooseen Jyväskylästä. Lehtinen nähdään illan ottelussa ensimmäisen kerran United-nuttu päällään. Lehtinen tuo espoolaisten puolustukseen kokemusta ja kiekollista osaamista.

Kotijoukkue on parantanut peliään viime aikoina, mikä on nostanut sen taistelemaan pudotuspelipaikoista. Jos espoolaiset jatkavat samanlaisia esityksiään kuin joulutauon jälkeen, pudotuspelipaikka on täysin saavutettavissa. Puolustuspelaaminen on tiivistynyt sekä hyökkäyspelaamiseen on löytynyt pari uutta vaihdetta.

Espoolaisten maalissa melkein koko kauden pelannut Rasmus Tirronen jatkaa varmoja otteitaan. Nuori maalivahtilupaus Joonas Harald nähdään luultavasti myös tällä viikolla espoolaisten maalin suulla, sillä espoolaisilla on kolme ottelua neljään päivään.

Vahvan edellisen ottelun pelannut KeuPa saapuu kirkkaisiin valoihin

Myös keuruulaiset pelasivat edellisen ottelunsa miltei kaksi viikkoa sitten, jolloin se kohtasi Hokin kotonaan. KeuPa oli ottelussa parempi maalein 5-1. Näin keuruulaisten päävalmentaja Mikko Heiskanen kommentoi edellistä ottelua.

− Nousujohteinen peli, jos ei oteta ensimmäistä erää lukuun, varmasti meidän kauden parasta kotipelaamistamme. Oli tylyä pelaamista loppuun asti, saimme hyvää hyökkäyspelaamista ja viimeinen erä kliimaksina tuossa, Heiskanen kommentoi.

Keuruulaisten jalka kulki varsin hyvin läpi koko ottelun, ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Edellisessä ottelussa KeuPan parhaimpina pistemiehinä olivat Samuel Salonen, joka iski tehot 1+3 sekä kaksi maalia Hokin verkkoon iskenyt Janne Väyrynen. Keuruulaisten maalinsuulla ottelussa nähtiin Roope Urpolahti, joka otti kamppailun aikana yhteensä 30 koppia.

Espoo Unitedin ja KeuPan ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyikin espoolaisille puhtaasti 7-0. Toinen olikin pelillisesti jo tiukempi, vaikka espoolaiset hoitivatkin ottelun nimiinsä maalein 4-1. Kolmannesta kohtaamisesta on odotettavissa tasaista ja vauhdikasta vääntöä, eikä luultavasti maaleilla enää päästä herkuttelemaan, sillä kevään pudotuspelit ovat jo hyvin lähellä.

Ottelun tulee ratkaisemaan erikoistilanteet ja niiden hyväksi käyttäminen sekä maalivahtipelaaminen. Maalivahtipelaaminen ja erikoistilanteet nousevat isoon asemaan varsinkin, jos illan ottelussa edetään pitkään ilman maaleja.

Seuraa Heitä

Aleksi Järvinen #5 |

Hyökkääjä

Aleksi Järvinen on onnistunut iskemään kaksi maalia keuruulaisten verkkoon. Onnistuuko myös maalinteossa illan ottelussa?

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Iski ennen maaottelutaukoa tehot 1+3, jatkaako pistetehtailuaan myös espoolaisten kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle