Thorell nousi maalipörssin jaetulle kärkisijalle − TPS kaatoi Jukurit toistamiseen

LIIGA / Raportti
TPS:n ruotsalaiset vastasivat voittomaalista. Henrik Tallinder syötti, Erik Thorell viimeisteli.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Jukurit pelasivat vastakkain toista kertaa viikon sisään. Turkulaiset ottivat taas voiton, kun maalipörssin kärkeen noussut Erik Thorell osui kahdesti.

Turussa ruotsalaishyökkääjä Erik Thorellin maalitehtailu jatkui. TPS-laitahyökkääjä teki jo kauden 15. ja 16. maalinsa ja nousi samalla maalipörssin jaetulle kärkisijalle yhdessä Tapparan Veli-Matti Savinaisen kanssa. 24-vuotias Thorell on tehnyt viimeiseen 15 otteluun nyt peräti 11 osumaa.

Thorellin maalit johdattivat Palloseuran 4−2-voittoon Jukureista, jonka TPS kohtasi viime perjantaina. Tuolloin Mikkelistä tuliaisina oli voittomaalikisan jälkeen kaksi pistettä. Nyt TPS kohenteli asemiaan sarjakolmosena, vaikka ottelu olikin jälleen haastava. Jukurit nimittäin otti Thorellin ensimmäisen maalin jälkeen 2−1-johdon ottelun puolivälissä Henrik Koiviston ja Joonas Kalliolan onnistuttua.

TPS-puolustaja Elmeri Eronen kertoi Jatkoajalle ottelun olleen kahden kurinalaisen ja tunnollisen joukkueen kamppailu.

− Molemmat puolustivat tosi hyvin ja tiiviisti, ei hirveän hyviä paikkoja tullut missään kohtaa kolmen erän aikana. Ensimmäinen erä oli aika tasaista puurtamista, mutta sitten Jukurit otti hallinnan toisessa erässä luoden enemmän paikkoja kuin me.

− Mutta kolmas erä oli meiltä loistava, pelasimme siinä todella aktiivisesti eli juuri kuten pitää, lisäsi Jasper Lindstenin tasoitusmaaliin hienon esityön päätteeksi syöttöpisteen saanut Eronen.

Nyt TPS nousi tappioasemasta

Viikko sitten käydyssä kohtaamisessa TPS johti ottelua 2−0, mutta Jukurit nousi tasoihin ja sai napattua pisteen. Nyt oli mustavalkoisten vuoro nousta tappioasemasta rinnalle. Erosen mielestä peli oli muutenkin erilainen edelliseen verrattuna.

− Mikkelissä oli pienempi kaukalo, joten tempo oli paljon kovempi itse asiassa siellä kuin täällä. Tämä oli enemmän sellaista šakin tyylistä, molemmat pelasivat tiivistä puolustuspeliä, kun taas Mikkelissä mentiin vähän kovemmin päästä päähän.

Omaan suoritukseensa Eronen oli syystäkin tyytyväinen.

− Ihan hyvin meni tänään. Peruspelaaminen oli hyvällä tasolla, ja oikeastaan olen pelannut aika tasaisesti koko kauden ilman suuria heittoja alas- tai ylöspäin.

Eronen alusti upeasti Lindstenin tekemän maalin, joka syntyi päätöserän puolivälissä. Viiden minuutin kuluttua tästä Thorell iski toistamiseen, ja Jukurit käytti aikalisänsä alle kolme minuuttia ennen loppua. Jukurien päävalmentaja Risto Dufva adjutantteineen päätti hakea tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Tomi Kallio löi pian loppulukemat 4−2 tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo