Hakametsässä erityisten maalien ilta, Pelicansille lisää huonoja uutisia

LIIGA / Raportti
Ben Blood koki kovia illan ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara voitti vajaamiehisen Pelicansin kotonaan lukemin 4–1. Pelicans ei saanut otteluun jalkeille edes neljää ketjua. Tappara-ottelussa lahtelaisten riveistä tippuivat Ben Blood ja Antti Tyrväinen.

Kotijoukkue Tappara otti kuskin paikan jo ottelun avauserässä. Vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen Arttu Ilomäki päätti yli kahden kuukauden mittaiseksi venyneen kuivan kautensa ja vei Tapparan 1–0-johtoon. Tappara lisäsi johtoaan vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä, kun Valtteri Kemiläinen laukoi ylivoimalla viivasta kauden avausmaalinsa.

Kauden aikana erityisesti otteluiden alut ovat olleet Tapparalle hankalia, joten tamperelaisten päävalmentaja Jussi Tapola oli erityisen tyytyväinen

− Olimme johtoasemassa ensimmäisessä erässä, se oli hieno asia. Siitä tuli paljon hyvää matkaan mukaan, että pystyimme säilyttämään johdon loppuun saakka.

Tappara sai ottelun aikana useita läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Niistä maaleja ei kuitenkaan syntynyt.

− Meille tuli helppoja maaleja omiin ja yhteistoimintavirheitä, Pelicans-luotsi Petri Matikainen harmitteli ottelun jälkeen.

Matikainen oli erityisen pettynyt siihen, kuinka Tapparan kaksi ensimmäistä maalia syntyivät.

− Annoimme turhan helposti kaksi maalia eteen. Tämä peli olisi voinut päättyä 0–1 meille tai kaverille, jos olisimme pystyneet pelaamaan loppuun asti jämäkästi.

Illan tehokkaimpia pelaajia oli Sebastian Repo, joka nappasi syöttöpisteen Tapparan ensimmäiseen ja kolmanteen maaliin. Henrik Haapala kiilasi pistepörssissä ennen ottelua tasapisteissä olleen Veli-Matti Savinaisen ohi tehoillaan 1+1.

Pelicansille lisää loukkaantumishuolia

Vierasjoukkue lähti otteluun vain 16 kenttäpelaajalla. Lisää loukkaantumishuolia tuli ottelun edetessä, kun sekä Ben Blood että Antti Tyrväinen tippuivat rivistöstä. Blood jätti ottelun kesken ajauduttuaan kovaa vauhtia päin laitaa. Tyrväinen sen sijaan konkkasi pukukopin suojiin ottelun lopussa.

− Terveystilanne näyttää nyt helvetin huonolta. Tyrväinenkin joutuu mahdollisesti sairastuvalle. Alkaa olla 16 äijää sivussa. Kyllä se määrä tällaiseen pieneen organisaatioon tuntuu, Matikainen sanoi.

Lisävaikeuksia Pelicansille tuli toisessa erässä, kun lahtelaisten Justin Hodgman otti kymmenen minuutin rangaistuksen epäurheilijasta käytöksestä.

Matikainen kuitenkin edelleen alleviivasi, ettei korvaavia miehiä oteta heppoisin perustein kokoonpanoon.

− Menemme mieluummin vajaalla. En voi ottaa tähän joukkueeseen ketä tahansa. Sitä ihmettelisivät jo pelaajatkin. Meidän joukkueeseen pitää ansaita paikka.

Pelicans-valmentaja uskoi, että voittojen ottamisesta loukkaantumissuman aikana on erityistä hyötyä myöhemmin kauden aikana.

− Vaikeuksia pitää olla, että pystyy pelaamaan keväällä, kun on oikeita painepelejä.

Vaikka illan peli toi joukkueelle lisää huonoja uutisia, ei Pelicansissa lyödä hanskoja tiskiin.

− Meillä on kova vaatimustaso ja olemme pärjänneet ihan hyvin. Joulutauko on vielä liian kaukana siihen, että nyt luovuttaisimme. Meidän täytyy löytää keinot menestymiseen vieläkin, Matikainen sanoi.