Mestis-pudotuspelit: Ketterä ei suostunut luovuttamaan, vaan hiljensi iisalmelaisyleisön – ottelusarja jatkuu Imatralla torstaina

MESTIS / Uutinen
Ketterä hiljensi iisalmelaisyleisön tiistai-iltana kavennettuaan sarjan 2–3:een.
Mestis-mestaruus oli tiistaina katkolla IPK:lle, mutta joukkue ei kotiyleisönsä edessä pystynyt sarjaa katkaisemaan. Ketterä tuli vahvempana otteluun, eikä suostunut luovuttamaan, vaan vei voiton maalein 6–0.

Mestiksen finaalisarja jatkuu vähintään torstain kuudenteen otteluun, kun Ketterä kaatoi IPK:n Iisalmessa lukemin 6–0 ja kavensi sarjassa voitot 2–3:een. Iisalmelaisilla oli siis jo tiistaina mahdollisuus napata historiansa ensimmäinen Mestis-mestaruus kotiyleisönsä edessä, mutta Ketterä ei tähän suostunut. Vierasjoukkue oli lopulta kaikessa tekemisessä parempi.

IPK–Ketterä 0−6 (Otteluvoitot 3–2): Ketterä oli tyly vieras Iisalmessa

Iisalmessa oli runsaasti väkeä paikalla, kun finaalisarja oli ensimmäistä kertaa katkolla IPK:lle. Ennen finaalisarjan viidettä ottelua palkittiin kotijoukkueen hyökkääjä Leo Ring, jonka pelaajat äänestivät keskuudestaan sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Ketterä tuli otteluun vauhdikkaasti, eikä paine näkynyt otteissa. Vierasjoukkue pääsi heti ensimmäisellä minuutilla myös ylivoimalle, mutta yhtä huipputonttia lukuun ottamatta IPK nollasi tilanteet karvaamalla aggressiivisesti jopa kahden pelaajan turvin. Iisalmelaisten vaihtopenkillä ilahduttiin puolustuspelin toimivuudesta, sillä jokaisen katkon jälkeen pelaajat jakoivat äänekkään kiitoksensa alivoimanelikolle.

Imatralaisten vahva paine palkittiin, kun Anrī Ravinskis vei joukkueen johtoon ajassa 4.20. Osuma oli latvialaiselle jo pudotuspelien kuudes. Tilannetta edelsi vahva ajo Oskari Parviaisen maalille, ja Ravinskis pääsi kääntämään useamman kimmokkeen kautta suoraan lapaan pompanneen pelivälineen maaliin.

IPK:n oli ajoittain hankala päästä hyökkäysalueelle heikon syöttöpelin ja Ketterän vahvan viisikkopelin ansiosta. Keskusta tukittiin tiiviisti, mutta pelin edetessä myös kotijoukkueen peli rentoutui. Lopulta erässä Ketterä-vahti Santeri Lipiäinen torjui 12 kiekkoa Parviaisen kahdeksaa torjuntaa vastaan. Myös tunteen kuumenivat ja vihellysten jälkeisiä nahinoita nähtiin.

– Kopissa tunnelma oli ennen ottelua keskittynyt, sillä emme mieti muuta kuin itse tekemistä. Ensimmäisessä erässä odottelimme turhaan, pitää parantaa rutkasti esimerkiksi reagointia ja syöttöjen laatua IPK-puolustaja Juuso Arola kertasi erätaukohaastattelussa.

IPK:n ylivoima jatkui vielä toisen erän puolelle, mutta sarjassa peräti kahdeksan ylivoimaosumaa iskenyt kotijoukkue ei onnistunut. Sen sijaan jo ajassa 21.16 Jesse Ruotsi löi kiekon Parviaisen kainalosta sisään. Valtteri Viirret antoi osumaan loistavan poikkikentän syötön.

Jos Ketterä oli aiemmin vienyt peliä tekemättä maaleja, oli se tällä kertaa tehokas, kun joukkue siirtyi jo kolmen maalin johtoasemaan ennen ottelun puoliväliä. Jälleen tilanne rakennettiin poikkikentän syötön kautta, ja maalintekijänä kunnostautui Jesse Viskarin viivalaukauksen sisään ohjannut Akseli Mäkinen. Tässäkään ei vielä ollut kaikki, kun Miko Ronkainen laukoi tolpan kautta kiekon sisään nopeasta vastahyökkäyksestä ja oman pään aloituksen jälkeen.

IPK sai ennen neljättä osumaa painetta kohti Lipiäisen maalia, mutta lauantaina maaliltaan pois vaihdettu veräjänvartija ei antautunut. Kotijoukkueen tekeminen ei ollut yhtä vahvaa tai terävää kuin aiemmin, ja rentous puuttui, kun mailoja alettiin puristaa liikaa. Toisaalta imatralaiset olivat erittäin hyvin koko ajan pelin päällä, ja IPK:n vahvuudet, kuten tulikuuma ulkomaalaisketju, nollattiin tehokkaasti.

– Saimme parannettua toista erää, joka meiltä on yleensä ollut huono. Tästä pitää pysty jatkamaan. Vastustaja tulee kovaa, joten meidän pitää olla tylyjä, Ketterän toisen maalin iskenyt Ruotsi veisteli.

IPK ei juuri saanut kiriään käyntiin. Kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkueella oli kuitenkin aihioita rikkoa kuparinen, mutta pyöritys päättyi Valtteri Kakkosen hyökkäysalueen estämisjäähyyn, jota IPK-valmennus ei sulattanut. Ketterän ei tarvinnut pelata ylivoimaa kuin 21 sekuntia kun Mäkinen iski illan toisen osumansa.

Osumaa edelsi Eetu Paasovaaran loukkaantuminen, kun hän pelitilanteen ulkopuolella törmäsi vastustajan kanssa. Ketterä-valmennus kyseli rangaistuksen perään, mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. Paasovaara poistui maalin jälkeen pukukoppiin. IPK:n riveistä kaukalon jätti jo toisessa erässä Ludwig Persson, joka ei kyennyt palaamaan otteluun.

Loppu meni osittain pelkäksi pelailuksi, eikä IPK saanut kuparista rikki ylivoimallakaan. IPK-sekoilujen päätteeksi Santeri Salmela pääsi vielä iskemään kiekon tyhjään rysään, ja kotiyleisön heikon esityksen ikään kuin kruunasivat Saku Kinnusen 2+10-minuuttinen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta sekä epäurheilijamaisesta käytöksestä napattu rangaistus ajassa 58.07

Ketterä pääsi pelaamaan ottelun viimeiset hetket kahden miehen ylivoimalla, mutta enempää osumia ei nähty. Ketterä keräsi itsensä, voitti maalein 6–0 ja Lipiäinen nappasi nollapelin peräti 35 kopin jälkeen. Otteluvoitot merkitään nyt IPK:lle 3–2, ja sarja jatkuu Imatralla torstaina.