Mestis-pudotuspelit: Ketterä hyytyi ottelun edetessä – IPK:lle ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

MESTIS / Uutinen
IPK juhli voittoa jatkoajalla.
Mestiksen finaalisarja IPK:n ja Ketterän välillä käynnistyi maanantai-iltana iisalmelaisten kotiottelulla.

IPK–Ketterä 5–4 ja. (Otteluvoitot 1–0): Erikoistilanteet avainasemassa ensimmäisessä näytöksessä

Ketterän pitkähköstä tauosta ennen finaalien alkua ei ollut tietoakaan avausminuuteilla, kun heti ensimmäisellä vaihtokierroksella imatralaiset järjestivät lähes kahden minuutin yhtäjaksoinen hyökkäysalueen paineen IPK:n päätyyn.

IPK pääsi erän mittaan paremmin peliin mukaan, mutta hyökkäykset jäivät yksittäisiksi pistoiksi, eikä pidempikestoisia vierailuja vastustajan päässä juuri nähty. Ketterän vahva erä palkittiin lopulta yhdellä täysosumalla, kun Anrī Ravinskis päätti imatralaisten suorahyökkäyksen terävällä rannekudilla.

Avauserän tapaan keskimmäisen 20-minuuttisen alku oli Ketterältä terävä, ja viime vuosien kestomenestyjä Ketterä siirtyi jo kahden maalin johtoon.

Imatralaisvieraat kuitenkin sortuivat hyvän alun jälkeen jäähyilyyn. IPK kiitti sekä kumarsi ylivoimatilaisuuksista ja onnistui kääntämään pelin painopistettä Ketterän päätyyn. Lopulta parantuneet otteet palkittiin myös maalilla, kun Alger Austin kavensi tarkalla laukauksella ylivoimalla erätaukolukemiksi 1–2.

Ensimmäinen maali piristi selvästi IPK:n pelaamista, ja kolmanteen erään tuli kuin uudelleen syntynyt joukkue. Hyvästä IPK:n alusta huolimatta erässä ensimmäisenä osui ylivoimalla Ketterä, joka karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen jäällä oli vain yksi joukkue seuraavat kuusi minuuttia – IPK. Kuin varkain iisalmelaiset kipusivat seuraavien minuuttien aikana yhden ylivoimamaalin ja kahden tasaviisikoin tehdyn osuman myötä maalin johtoon.

Kuten totuttua, Mestiksestä ei tapahtumia puutu, ja Ketterä kipusikin vain hetki tästä Eetu Paasovaaran illan toisella osumalla tasoihin. Maalin myötä tapahtumia täynnä ollut ottelut eteni lopulta jatkoerään lukemissa 4–4.

Ensimmäinen jatkoerä eteni varsin tasaisissa merkeissä, ja ensin Ketterälle tarjottiin mahdollisuutta ottaa ensimmäinen kiinnitys itselleen ylivoimalla. Imatralaiset jättivät mahdollisuutensa hyödyntämättä, mutta IPK ei, kun Alger siirsi irtokiekon Lipiäisen taakse ja ratkaisi kotiyleisön iloksi voiton iisalmelaisille.

Sarjan toinen osaottelu pelataan keskiviikkona Lappeenrannassa, kun Ketterä isännöi IPK:ta Kisapuistossa.