Kiekko-Espoolle suunnatun osakkeen hinnaksi 2,2 miljoonaa euroa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Espoossa pelataan jälleen Liiga-kiekkoa ensi syksynä.

Kiekko-Espoo Oy:lle myönnettiin joulukuussa ehdollinen liigalisenssi, ja yksi ehdoista oli osakkeen lunastaminen määritettävään hintaan. Nyt päätös on tehty, ja osakkeen hinnaksi tuli 2,2 miljoonaa euroa. Maksuajaksi on annettu viisi vuotta.

– Osakkaat ovat käyneet useita pitkiä ja perusteellisia keskusteluja aiheesta. Yhteistä kantaa etsittiin ja sellainen löydettiin. Myös maksuajasta keskusteltiin paljon, ja lopulta päädyimme viiteen vuoteen. Se on linjassa myös Liigan aiempien laajentumisten kanssa, kommentoi Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Osakkeen hintaa määriteltäessä Jääkiekon SM-liiga Oy tilasi ulkopuoliselta taholta riippumattoman ja markkinaehtoisen selvityksen osakkeen käyvän arvon määrityksestä. Tämän näkemyksen pohjalta osakkaat päätyivät merkintähintaan, joka on lähellä annetun arvion alatasoa.

– Ulkopuolisen näkemyksen perusteella Liigan taloudelliset asetelmat ovat kehittyneet merkittävästi siitä, kun sarjaan edellisen kerran tuli uusia joukkueita. Osakkaat ottivat tämän huomioon päätöksenteossa. Korkeammallekin merkintähinnalle olisi löytynyt vahvat perusteet, mutta viime kädessä tärkeintä osakeannin ehdoissa oli kohtuullisuus, Hiltunen painottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle