Kanadan Frankie Marrelli nauttii puolustuspään roolistaan ja nimeää yllättävän suosikkipelaajan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadalla kulkee lujaa poikien MM-kisoissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kanadan ja Sveitsin ottelu oli kulultaan varsin erikoinen. Ensimmäisessä erässä Kanada oli jopa suurissa vaikeuksissa, kunnes se kuittasi toisessa erässä Sveitsin johtomaalin seitsemällä peräkkäisellä osumalla. Kolmas erä oli tasaisempi, ja Kanada vei lopulta pistepotin maalein 8−1.

Kanadan 8−1-voitto Sveitsistä tarkoitti sitä, että se varmisti B-lohkon voiton. Joukkue on lohkokärjessä yhdeksällä pisteellä, ja lähin haastaja Tšekki voi päästä maksimissaan enää kahdeksaan.

− Sanoisin, että ensimmäisessä erässä olimme vain hitaita. Menimme koppiin ja olimme tiiviisti yhdessä, tiesimme mitä piti tehdä. Kun Sveitsi teki maalin, jotain tapahtui sisällämme ja peli kääntyi. Kaikki tekivät oman osuutensa siinä erässä, ja se meni hyvin, puolustaja Frankie Marrelli totesi.

− Ykkössija tässä lohkossa oli tavoitteena, ja se on nyt hallussa. Meillä on tiistaina vielä yksi peli, minkä yritämme voittaa ja mennä siitä eteenpäin.

Kanadan viimeisessä alkulohkon ottelussa vastassa on Kazakstan, jonka pistetili on vielä nollilla. Ennakko-odotukset Kanadan suhteen olivat kenties kovemmat kuin monena muuna vuonna alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Syksyisen Hlinka Gretzky Cupin voitto merkitsi paljon tuolloinkin turnausvoittoa juhlineelle Marrellille.

− Meillä oli hieno ryhmä siellä turnauksessa, ja se oli yksi parhaista kokemuksista, mitä minulla on ollut. Niiden kokemusten tuominen tänne auttaa meitä, kun tavoittelemme uutta voittoa.

Marrelli ei ole vielä kolmen ottelun aikana avannut pistetiliään, ja hänen roolina onkin ollut pääosin puolustaa. 18-vuotias suhtautuu siihen positiivisesti, sillä hän kokee joukkueen rakentuneen hyvin erilaisten roolien ympärille.

− Olen hyvin sitoutunut rooliini tässä joukkueessa, kuten kaikki pelaajat. Tarkoituksenani on auttaa pitämään kiekko pois meidän maalistamme.

Puolustaja ei suoraan lähde toteamaan, että hän nauttisi enemmän hyvistä puolustuspään suorituksista kuten blokeista, syötönkatkoista tai taklauksista maalintekoon verrattuna. Ottawa 67's:in riveissä pelaava Marrelli teki OHL:n runkosarjassa yhdeksän maalia ja pudotuspeleissä yhden.

− Puolustuksessa pelaaminen on aina hauskaa, kun pystyy sillä tavalla auttamaan joukkuetta, mutta on maalintekokin mukavaa.

Siinä missä monille kiekollisille kanadalaispuolustajille Cale Makar on suuri idoli, Marrelli nostaa esiin Makarin entisen joukkuetoverin.

− Kasvuiässä suosikkini oli aina Drew Doughty. Hän osoittaa tunnetta ja häntä on mielenkiintoista katsoa. Mutta pelillinen roolimallini on Bowen Byram, Marrelli viittaa NHL:n siirtotakarajalla Buffalo Sabresiin kaupattuun puolustajaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle