Kiekko-Espoo pelaa ensi kaudella Liigassa – budjettitavoite avauskaudelle 5,5 miljoonaa euroa

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Kiekko-Espoo palaa Liiga-kartalle.
Kuva ©

Mestis-seura Kiekko-Espoo kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessaan täyttäneensä kaikki Liigan lisenssiehdot ja pelaavansa Liigassa kaudella 2024–25.

– Kaudella 2024–25 Espoossa tullaan pelaamaan Liiga-kiekkoa. Olemme todella iloisia, että asiassa päästiin maaliin, seuran puheenjohtaja Ami Rubinstein iloitsi.

– Äärimmäisen iso kiitos kaikille sidosryhmille siitä, että tämä projekti on tässä tilanteessa, seuran toimitusjohtaja Aku Kallonen kommentoi.

Liiga-kiekko palaa Espooseen kahdeksan vuoden tauon jälkeen Espoon Bluesin mentyä konkurssiin keväällä 2016.

Seuran Liiga-osakkeen hinnasta on käyty paljon julkista keskustelua, ja moni seura ilmaisi Liigan asettaneen osakkeen hinnaan liian korkealle. Ilta-Sanomat kertoi tiistaina osakkeen hinnan olevan 2,1 miljoonaa euroa, mutta Rubinstein ei varmistanut hintaa tiedotustilaisuudessa, vaan kertoi Liigan tiedottavan myöhemmin asiasta.

– Liiga tulee järjestämään suunnatun osakeannin. Olemme päässeet sopuun osakeannin ehdoista, mutta Liiga tulee tiedottamaan asiasta tarkemmin.

Rubinstein kertoi tiedotustilaisuudessa, että Kiekko-Espoo on asettanut ensimmäisen Liiga-kauden budjettitavoitteekseen 5,5 miljoonaa euroa.

Prosessia on pitkittänyt kysymys sarjajärjestelmästä

Liigan sarjajärjestelmä on puhuttanut viime vuosina paljon, ja keskustelu sarjajärjestelmämuutoksista on noussut uudelleen pinnalle Pelaajayhdistyksen uhkailtua Liigaa oikeustoimilla, mikäli sarjaa ei avata.

– Kiekko-Espoon mielestä keskustelu sarjajärjestelmästä on tervetullutta. Ei ole kyse vain siitä, millä ehdolla me tulemme osaksi Liigaa, Rubinstein kommentii.

– Osittain Liiga-prosessin pitkittyminen on johtunut asioista, mitkä ei eivät liity pelkästään meihin, vaan myös siitä että toiminta on arvomaailmallisesti ja juridisesti oikealla tasolla.

Mestiksen sarjataulukossa neljäntenä ennen runkosarjan päätöskierrosta oleva seura keskittyy Liiga-prosessin ohella kuitenkin myös kuluvaan kauteen.

– Kun asiat ovat olleet auki, se on aiheuttanut haastetta joukkueen rakentamiselle. Asiat menevät eteenpäin, mutta tällä kaudella Kiekko-Espoolla on täysi fokus kuluvassa kaudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle