Sveitsi oli lähellä todellista jättiyllätystä U20 MM-turnauksessa – Ruotsi jatkoon vasta jatkoaikamaalin turvin

MAAJOUKKUE / Raportti
Isäntäjoukkue Ruotsi saa välierässä vastaansa Tšekin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ruotsin ja Sveitsin välisestä puolivälieräkamppailusta muodostui todellinen trilleri, kun Sveitsi kapusi kahden maalin takaa tasoihin. Sveitsi kesti alivoiman varsinaisen peliajan lopussa, mutta ei enää jatkoajalla, kun Axel Sandin-Pellikka löi Ruotsin jatkoon turnauksen ensimmäisellään.

Ruotsilla oli turvallisen oloinen kahden maalin johto aivan toisen erän loppuun saakka. Otto Stenberg vei Ruotsin johtoon jo ajassa 1.34 ja Jonathan Lekkerimäki osoitti taitojaan ylivoimalla ajassa 18.00.

Ruotsi näytti menevän menojaan etenkin, kun ennen ottelun puoliväliä Sveitsi oli päässyt laukomaan alle kymmenen kertaa ja kotijoukkue puolestaan oli nakutellut kiekon tolppaan kolmesti.

Jääkiekossa kuitenkin vain maalit lasketaan. Jan Hornecker iski kavennuksen toisen erän viimeisillä minuuteilla ja joukkue sai pelin rullaamaan. Paine ja kotiyleisön kovat odotukset näkyivät ruotsalaisten otteissa jo kolmannen erän alusta alkaen. Kiekko alkoi pomppia lapojen ylitse, eikä pikkumusta painunut verkkoon, vaikka edessä oli ajoittain puoliksi tyhjä maali.

Sveitsi käytti tilanteen hyödyksi ja Nick Meile pääsi lähes sensaatiomaisesti nakuttamaan lukemiksi 2–2 ajassa 49.10. Sekä Hornecker että Meile tulivat kokoonpanoon korvaamaan loukkaantuneita pelaajia ja heille Ruotsi-ottelu oli turnauksen ensimmäinen.

Sveitsin tasoitusmaalin tehneestä Meilestä meinasi tulla ottelun antisankari, kun hän nappasi turhan pelitilanteen ulkopuolisen huitomisjäähyn. Pelikellossa oli aikaa alle kaksi minuuttia, ja Sveitsi selvitti kuin selvittikin sinikeltaisten vahvan vyöryn maalivahti Alessio Beglierin johdolla.

Jatkoajalla edettiin vauhdikkaasti päädystä päätyyn, ja etenkin Sveitsi oli lähellä ottelun ratkaisumaalia useiden röyhkeiden yksilösuoritusten ansiosta. Seinä tuli kuitenkin vastaan, kun Rodwin Dionicio otti jäähyn ja Axel Sandin-Pellikka räjäytti täpötäyden hallin riemunkiljahduksiin turnauksen ensimmäisellä maalillaan.

Voittomaali syntyi lopulta ajassa 65.22. Laukaus oli ottelussa Ruotsin 13. ylivoimalla ja kokonaisuudessaankin kotijoukkue vei laukaukset 33–18. Ruotsi kohtaa torstaina välieräottelussa Tšekin.