Teemu Tallberg – nostetta uralle Mestiksestä

MESTIS / Haastattelu
Tallbergin otteita voi nähdä tulevalla kaudella Mestiksessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Teemu Tallberg sai tottua viime kaudella Tapparassa alemmissa ketjuissa pelaamiseen ja pieneen peliaikaan. Savonlinnasta isokokoinen laitahyökkääjä hakee isoa roolia kehittyäkseen pelaajana.

SaPKon joukkueenjohtajan Pekka Lindenin mukaan Tallbergilla oli monia syitä haluta pässinuttuun.

– Uskon, että Teemun tulo SaPKoon onnistui lähinnä sen vuoksi, että Teemun agentti tuntee SaPKon ja Teemulla ja SaPKon nykyisellä päävalmentajalla (Saku Martikaisella) on jonkin verran yhteistä urheiluhistoriaa pääkaupunkiseudun ajoilta, valottaa Linden Tallbergin intressejä.

– Uskon myös, että pelaajalle tekee hyvää vaihtaa jossain vaiheessa maisemaa ja saada vähän etäisyyttä tuttuihin hallirutiineihin. Toisaalta Teemulla on varusmiespalvelus Urheilukoulussa niin sanotussa etäopiskeluvaiheessa joten Savonlinnan komennus itärajan tuntumaan oli mahdollinen.

Vielä toissa kaudella juniori-ikäisen Tallbergin omat mietteet ovat samansuuntaisia ja tavoitteetkin ovat kirkkaana mielessä.

– Kuulin, että Martikaisen johdolla täällä tehdään päivittäin hyvin hommia, ja SaPKo oli aivan ykkösvaihtoehto kehittyä pelaajana ja henkilönä, Tallberg kertoo.

– Tottakai haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, vakiinnuttaa paikkani kärkiketjuissa, päästä pelaamaan yli- ja alivoimaa ja auttaa sitä kautta joukkuetta.

Tallbergin ei tarvitse kauaa miettiä, miksi pelaaminen Mestis-joukkueen kärkiketjuissa voitti jämäminuutit SM-liigassa.

– Kun olen muutaman vuoden ollut liigassa, olen ehkä vähän juuttunut sinne (alempiin kenttiin). Nyt haen vähän uutta nostetta pelaajana ja yritän kehittää itseäni.

"Kaikki valmiudet isoon rooliin"

Joukkueenjohtaja Linden ei keksi yhtään syytä, miksi Tallberg ei pärjäisi Mestiksessä.

– Lähtökohtaisesti hänellä on kaikki valmiudet ottaa isokin rooli joukkueessa. Uskon että vahva harjoittelutausta, jonkin verran SM-liigapelejä ja kokemus eri ikäluokan nuorisomaajoukkueista antaa mahdollisuudet todelliseen läpimurtoon miesten peleissä ja nyt SaPKon paidassa, ilmaisee Linden luottonsa IFK-kasvattiin.

Tallberg on ollut joukkueen mukana vasta tovin, mutta muutamat harjoitukset ja kaksi harjoituspeliä ovat jo antaneet joukkueesta positiivisen kuvan.

– Potentiaalia on paljon, ja kaikki ovat olleet tosi mukavia. Jäällä on hemmetin hyvä tekemisen meininki, eikä siitä ainakaan jää mikään kiinni. Vaikuttaa tosi hyvältä. Valmennuksesta olen myös tykännyt treenien perusteella, kehuu Tallberg.

Helsinkiläisen sopeutumista Savoon ja Savonlinnaan ovat auttaneet kaksi entuudestaan tuttua pelikaveria.

– (Mikko) Nuutisen ja (Ville) Hyvärisen tunsin aikaisemmilta vuosilta (nuoriso)maajoukkueesta. Kyllä he ovat auttaneet, ja maanantaina pääsin muuttamaan. Kaikki kommuunit oli täynnä, niin että jouduin yksin muuttamaan, mutta enköhän opi tuntemaan Savonlinnan.

Kova harjoitustahti on varmistanut sen, ettei Tallberg ole vielä ehtinyt ihailemaan nähtävyyksiä.

– Ei ole kerennyt, kun ollaan treenattu kahdesti päivässä. Kämpille on kerennyt mennä vaan syömään ja sitten takaisin hallille. Ei ole kerennyt vielä katselemaan kaupunkia.

Harjoituksissa ja harjoituspeleissä ketjut ovat vielä vaihdelleet paljon, sopivia koostumuksia etsiessä. Tallberg löytää SM-liiga- ja Mestis-pelien väliltä yhden selkeän eron.

– Harkkapeleissä on tuntunut, että liigassa kaikki on vähän järjestäytyneempää, pelisysteemi on isommassa roolissa siellä, mutta vauhti on ollut yhtä kovaa.

Tavoitteet SM-liigassa

Tallbergin osalta kesä meni osittain asepalvelusta suorittaessa, mutta armeija ei kuitenkaan häirinnyt harjoittelua.

– Olin armeijassa, mutta iltaisin pääsin aina ihan hyvin treenaamaan. Urheilukoulu antoi hyvin mahdollisuuden siihen. Hyvä treenikesä oli.

SaPKoon Tallberg uskoo tuovansa fyysisyyttä ja voimaa maalineduspeliin.

– Vähän sellaista kovuuttakin yritän tuoda siihen peliin. Tykkään pelata suoraviivaista peliä ja yritän tuoda tänne sitä maalinedustalla pelaamista, mutta haluan myös kehittää kiekollista peliäni vielä enemmän vahvuudeksi. Se on nyt jäänyt tässä muutaman vuoden aikana vähemmälle.

Tallbergin seuraava tavoite uralla ei ole vaikeasti arvattavissa.

– Seuraava tavoite on päästä SM-liigaan ja vakiinnuttaa paikka siellä. Tottakai unelma on myös päästä ulkomaille pelaamaan, Tallberg päättää.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle