Lindberg suitsutti Tanskaa - "Heidän kanssa on omat vaikeutensa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Oscar Lindberg on Ruotsin viimeisin vahvistus NHL:stä.
Kuva © Timo Savela
New York Rangersin riveistä Henrik Lundqvistin ohella saapunut Oscar Lindberg tuntui heti sopivan Tre Kronorin kokoonpanoon, kun Bäckströmin ja Nylanderin laidassa pelannut sentteri saalisti syöttöpisteen ja teki hyvää työtä joukkueensa eteen.

Oscar Lindberg ei juurikaan ehtinyt harjoitella joukkueensa kanssa ennen ottelua Tanskaa vastaan. Siksi ensimmäinen erä kuluikin sentteriltä suurimmaksi osaki tuntuman hakemiselta.

− Nopeat pari päivää ollut. Emme ole harjoitelleetkaan paljoa, joten melkein suoraan askiin hyppäsin. Laitoimme avauserässä vähän kiekkoa liikkeelle, ja pyrimme pysymään vauhdissa. Saimme nopean avausmaalin, ja se teki hyvää meille.

Lindberg nappasi syöttöpisteen Ruotsin toisesta maalista, ja oli tekemässä maskia Nicklas Bäckströmin viimeisteltyä lukemat 2-4:ään.

Tanska kuitenkin nousi pahimmasta kuopasta, ja löi Ruotsille painetta kolmannessa erässä. Nikolaj Ehlersin toimiessa kapellimestarina Ruotsin kolmen maalin johto hiipui nopeasti vain yhteen.

− He pelasivat vahvasti koko ottelun. Tanskan kanssa on aina omat vaikeutensa. He saivat hyvin meitä kirittyä, mutta onneksi saimme sillekin lopulta lopun, Lindberg kehui.

Ruotsin alkulohkon viimeinen ottelu on Slovakiaa vastaan tiistain iltapäiväottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle