Finaalitappion kokenut Cole Eiserman: "Tämä veljeys merkitsee enemmän kuin yksikään mitali"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cole Eiserman juhli Yhdysvaltojen toista maalia.
Kuva © Tiia Mahkonen

Yhdysvallat koki karvaan tappion U18 MM-kisojen finaalissa, kun se hävisi finaalin värikkäiden vaiheiden jälkeen Kanadalle lukemin 6−4. Yhdysvaltojen 2−1-johtomaalin iskenyt Cole Eiserman myöntää finaalitappion ottavan koville.

− Totta kai se on aina paha paikka.

Joukkue kulki pitkän matkan yhdessä aina U17-maajoukkueesta asti. Eiserman myöntää, että päätös on rankka senkin suhteen.

− Olemme kulkeneet kaksi vuotta yhdessä samojen jätkien kanssa. Tämä veljeys joukkueessa merkitsee enemmän kuin yksikään mitali.

Yhdysvallat lähti kisoihin hallitsevana mestarina. Yhdysvallat ovat tottuneet voittamiseen, sen myöntää myös Eiserman.

− Teimme todella kovaa töitä. Yhdysvaltojen malli toimii niin, että joka kerta tavoitteena on vain kulta, joten tappio tuntuu pahalta.

Ottelun käännekohta tapahtui kolmannen erän loppupuoliskolla, kun Trevor Connelly lensi ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. Viiden minuutin ylivoiman aikana Kanada käänsi pelin 1−2-tilanteesta 4−2-johtoasemaan.

Eisermanin mukaan joukkue lähti luottavaisin mielin tappamaan alivoimaa.

− Olimme itsevarmoja alivoimamme suhteen. Se ulosajo oli epäonnekas tilanne, niitä tapahtuu jääkiekossa.

Eisermanilla oli hyvä turnaus henkilökohtaisesti. Maaleja pelurille kertyi yhdeksän kappaletta, joka nosti hänet turnauksen kaikkien aikojen maalitilastossa tasoihin toiselle sijalle yhdessä Cole Caufieldin kanssa.

− Vaikea miettiä mitään tuollaisia tällä hetkellä. Se, että voitatko vai häviätkö, on tietenkin paljon tärkeämpää kuin tuollaiset jutut, totesi Eiserman.

Lopuksi Eiserman antoi vielä kiitokset joukkuekavereilleen.

− En voi kiittää joukkuekavereitani tarpeeksi, ilman heitä en ole mitään.

» Lähetä palautetta toimitukselle