Otto Paajanen pettyi KooKoon romahdukseen pudotuspelitaistelun loppumetreillä – "Tietyllä tavalla meidän pokkamme petti"

LIIGA / Haastattelu
Otto Paajanen siirtyi täksi kaudeksi KooKoon riveihin ja nousi joukkueen kapteeniksi.
Kuva © Timo Savela
Sekä Otto Paajasen oma että KooKoon kausi olivat kivikkoisia. Taso heilahteli liiaksi, ja pudotuspelit jäivät haaveeksi. Joukkueessa jatkava Paajanen toivoo ensi kauden olevan kouvolalaisilta pirteämpää tekemistä.

KooKoon runkosarja päättyi pettymykseen, kun se jäi täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen sijalle 12. Runkosarjan viimeisen ottelun jälkeen haastateltu KooKoo-kapteeni Otto Paajanen oli silmin nähden allapäin joukkueensa kauden päättymisestä.

– Aika pettyneet ja tyhjät fiilikset. Tämä kausi on taputeltu ja lomille lomps, niin harmittaa tietenkin. Ei ole hirveästi mitään ajatuksia, harmistuneen tyhjä olo.

Kouvolalaisten kausi oli ailahtelevainen. Pidemmät voitto- ja pisteputket jäivät valitettavan vähiin, minkä vuoksi sijoitus pyöri lähes koko ajan sarjataulukon alemmalla puoliskolla. Vaikka peliesitykset lupasivat ajoittain selvästi parempaa, onnistui KooKoo vain kahdesti voittamaan yli kaksi ottelua putkeen.

– Runkosarja oli aika kivikkoinen, vaikeaa oli. Jotain pientä tapahtui koko ajan, emmekä oikein missään vaiheessa saaneet peruspeliämme lähtemään lentoon ja kestämään koko aikaa. Ajoittain pelasimme jopa todella hyvin ja pystyimme hallitsemaan melkein ketä vastaan tahansa, mutta voittaminen oli meille tällä kaudella vaikeaa.

– Ehkä tietyllä tavalla meidän pokkamme petti, emmekä jaksaneet jauhaa perusasioita: välillä toivoimme voittoa ja välillä sössimme voiton, Paajanen toteaa joukkueensa runkosarjasta ja voittamisen vaikeudesta.

Pelaajan omien sanojen mukaan kausi ei ollut henkilökohtaisella tasolla sen parempi, vaan kulki hyvin samoja ratoja joukkueen otteiden kanssa.

– Aika kivikkoista oli. Pelini ei lähtenyt lentoon, eikä ollut sellaista, mitä odotin itseltäni. Joskus pelasin hyvin ja joskus huonommin. Kyllä siinäkin jäi aika paljon tekemistä. Saan katsoa isosti peiliin runkosarjan osalta, KooKoo-kapteeni soimaa itseään.

Kauden päätyttyä joukkueilla on tapana tehdä yhteinen matka jonnekin, niin myös KooKoolla. Koska kouvolalaiset tavoittelivat pääsyä pudotuspeleihin aina viimeiseen runkosarjaotteluunsa asti, matkaa ei ollut vielä sen enempää suunniteltu saati varattu.

Aikanaan koittava päätösreissu on monelle KooKoon tämän kauden pelaajalle viimeinen kerta yhdessä, sillä vain seitsemän sopimus kattaa myös ensi kauden. Mustaoranssien kapteenin vastuuta suorittanut Paajanen kuuluu tähän jatkavien pelaajien joukkoon.

Keskushyökkääjä odottaa valmennustaan uusivalta KooKoolta pirteää tekemistä ensi kaudella.

– Toivottavasti saisimme sellaisen iloisen, raikkaan ja yhtenäisen meiningin juttuumme. Lähdemme ehdottomasti parantamaan tästä kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle