Jokerit jatkaa Tero Määtän komennossa − valmennusryhmään kaksi uutta nimeä

MESTIS / Uutinen
Kari Martikainen liittyy Jokerien valmennusryhmään.
Tero Määttä jatkaa Jokerien peräsimessä ja hän saa valmennusryhmäänsä muun muassa Ketterän hopealle valmentaneen Kari Martikaisen.

Kaudesta 2018-2019 Jokerien organisaatiossa valmentanut Tero Määttä jatkaa helsinkiläisseurassa myös tulevalla kaudella. Ennen viime kaudella alkanutta Mestis-pestiään 42-vuotias Määttä luotsasi viiden kauden ajan Jokerien U20-joukkuetta.

Helsinkiläisjoukkueen valmennusryhmään uusina kasvoina liittyvät Kari Martikainen sekä Iiro Mäntylä. Heidän lisäkseen jo viime kaudella maalivahti- ja fysiikkavalmennuksesta vastannut Roy Hellgren jatkaa tehtävissään.

− Tällä valmennustiimillä on iso halu toimia Jokereissa ja kehittää niin pelaajia kuin joukkuetta seuraavalle tasolle. Jokereille on tärkeää, että nelikko on intohimoinen ja yhteistyökykyinen. He haluavat oppia valmentamisesta ja toisiltaan, totesi Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Martikaisella on mittava tausta valmennustehtävistä. Kaudet 2012-15 hän toimi Jokerien U20-joukkueen päävalmentajana ennen siirtymistään Sveitsiin, jossa oli muun muassa kahden kauden ajan Sveitsin pääsarjajoukkue Fribourg-Gotteronin apuvalmentajana. SaiPassakin Martikainen valmensi kolmella kaudella U20-joukkueessa sekä liigajoukkueen apuvalmentajana.

Kolme edelliskautta 55-vuotias luotsi on valmentanut Mestiksessä Joensuun Kiekko-Pojissa sekä Ketterässä, jossa mennyt kausi päättyi hopeamitalit kaulassa.

Mäntylä on työskennellyt puolestaan Viima Hockeyssä, josta siirtyy nyt Jokereihin. Viimeiset kolme kautta Mäntylä, 34, on ollut Jukurien Liiga- ja U20-joukkueessa yksilö- ja taitovalmentajana.

− Tämän tiimin nimittämällä olemme huomioineet sekä joukkuepelin että yksilöiden kehittämisen. Jälkimmäinen kuuluu kaikkien valmentajien mutta erityisesti Mäntylän ja Viiman toimenkuvaan, Yrjänheikki kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle