Maalivahti Jesper Wallstedt ei kohdannut laukauksia kahteen erään: "Pelaan nämä helpommat pelit"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wallstedt pääsi helpolla.
Kuva © Jarno Hietanen
Unkarin ja Ruotsin välinen ottelu muodostui tilastokummajaiseksi. Unkari laukoi ottelussa yhdeksän kertaa kohti Ruotsin maalia, joista kaikki nähtiin ensimmäisessä erässä.

Ennätysten kirjoihin yhdeksällä laukauksella kohti maalia ei vielä päästä, sillä Tanska laukoi Sveitsiä vastaan kaksi vuotta sitten vain neljä kertaa ottelun aikana. Tuolloin Sveitsin maalilla pelannut Reto Berra joutui kuitenkin torjuntatöihin jokaisessa erässä, sillä ensimmäisessä kertyi kaksi torjuntaa, toisessa ja kolmannessa yksi kummassakin.

Tällä kertaa kaikki Unkarin kohti maalia saadut laukaukset nähtiin pelin ensimmäisessä erässä. Yhdeksästä laukauksesta yksi ohitti Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedtin.

− Pelasimme hyvää kiekkoa, joten ottelu oli hyvin kevyt minulle. Ensimmäisen erän jälkeen tuntui kuitenkin, että tästä tulee vielä peli, Wallstedt kommentoi.

Kaksi laukauksetonta erää on jo harvinaisuus saman pelin aikana, mutta yhteen erään ilman vetoja jääminen ei ole ennenkuulumatonta Wallstedtillekaan

− Ei se ole minulle kokonaan uutta, että maalia kohti ei tule erän aikana yhtään vetoa.

Ruotsin maalivahdit ovat aloittaneet turnauksen erinomaisesti, sillä neljään otteluun heillä on yhteensä kaksi päästettyä maalia. Wallstedt on ollut tositoimissa Itävaltaa ja Unkaria vastaan, kun vastaavasti Saksaa ja Suomea vastaan torjuntavuoron on saanut Lars Johansson.

− On ihan selvä sovittu työnjako, että Lars pelaa kovemmat pelit ja minä helpommat. On kuitenkin mukava pelata. Meillä on kaksi hyvää maalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle