Kevään paras ottelu jätti Tapparalle ja Olli Juoleville jossiteltavaa voitosta huolimatta – "Tänään olisi voinut tehdä muutamankin lisää"

LIIGA / Haastattelu
Olli Juolevi vietti kahden pisteen iltaa puolivälierien viidennessä ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara nappasi ottelupallon puolivälieräsarjassa TPS:ää vastaan voittamalla sarjan viidennen ottelun Nokia-areenalla suvereenisti 5–2. Kahden pisteen iltaa viettänyt Olli Juolevi oli mielissään kirvesrintojen suorituksesta, mutta voitto jätti myös jossiteltavan varaa.

Tappara nappasi torstaina kolmannen voiton sen ja TPS:n välisessä puolivälieräsarjassa lukemin 5–2. Nokia-areenalla suvereenisti peliä hallinneet kirvesrinnat nappasivat voiton myötä mahdollisuuden katkaista sarja lauantaina Turussa.

Tapparan avausmaalista vastannut Olli Juolevi julisti ottelun olleen sinioranssien paras puolivälieräsarjan viidestä koitoksesta.

– Tämä oli varmasti meidän paras pelimme tähän mennessä. Saimme haluamamme nopean alun, ja painoimme ensimmäisen erän hyvin päälle.

Kirvesrinnat ovat näyttäneet sarjassa erittäin vahvalta heti ottelun alusta iskien avausmaalin jokaisessa sarjan koitoksessa. Juolevin mukaan avain vahvaan ottelun alkuun piilee yksinkertaisesti vain valmistautumisessa.

– Käymme hyvin asioita läpi ennen ottelua. Sen myötä meillä on hyvä asenne otteluun. Aina ennen ottelua joukkuehenkemme tuntuu olevan todella rento, ja sen ansiosta pystymme antamaan parastamme heti alusta alkaen.

25-vuotiaan puolustajan Liiga-uran kolmas pudotuspelimaali lipui Filip Lindbergin jalkojen välistä jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Maalista puhuttaessa puolustajan kasvoille nousee leveä hymy.

– Siinä tuli (OttoSompille syöttö keskelle, ja pyysin häneltä kiekon siinä. Laukauksesta tuli vähän röpelö, mutta kerrankin näin päin, että se meni lopulta maaliin. Maalin edustalla oli myös hyvä maski. Osuma lämmitti kyllä mieltä. Aina tuntuu kivalta tehdä maali, Juolevi iloitsee.

Linja on sama molemmille

Palloseura keräsi viidennessä ottelussa jopa 37 minuuttia rangaistuksia. Ottelun tuomarilinja herätti kuumia tunteita turkulaisleirissä, mutta Juolevi antaa kommenttinsa huomattavasti rauhallisemmin.

– Tuomarit tuomitsee, nauraa Juolevi.

– Mutta kyllä minustakin tuntui siltä, että tänään otettiin enemmän rikkeitä pois kuin aiemmissa otteluissa. Niissä ei ole tainnut kummallekaan kovin montaa jäähyä tulla. Mutta se on kunkin päivän linja, ja kaikki tottuvat siihen, sillä linja on kaikille sama.

Ottelun kohahduttavin tilanne nähtiin avauserän lopulla, kun TPS:n Linus Fröberg taklasi Juolevia päähän. Tuomaristo tarkisteli tilannetta videolta ja lähetti Fröbergin suihkuun osumasta. Juolevi ei lähde analysoimaan tuomion tarvetta tarkemmin.

– En osaa sanoa muuta, kun sen että kikkailimme Krisun (Kristian Tanus) kanssa kiekolla, ja sen jälkeen näin hänen yrittävän taklata minua. Hidastuksista päätellen taklaus osui kyllä aika lailla päähän, mutta onneksi kerkesin laittaa edes vähän kroppaa vastaan. En osaa muuta sanoa, ja minun on turha lähteä kommentoimaan liikaa noihin.

TPS:n kurittomuus tarkoitti sitä, että isännät pääsivät ulkoiluttamaan ylivoimayksiköitään useaan otteeseen, ajoittain jopa kahden miehen ylivoimalla. Juolevi ei nauti Tapparassa ylivoimavastuuta, mutta siitäkään huolimatta hän ei kokenut sen vaikuttavan otteluun ainakaan negatiivisessa valossa.

– Ei se juurikaan ongelma ollut. Näitä on tullut koko kauden mittaan jo jonkun verran, ja sitten kun tulee alivoima, vaihtoja on enemmän.

– Olemme pelanneet nyt kuudella puolustajalla, joten vaihtoja on tullut muutenkin enemmän. Olen siis tottunut jo siihen rytmiin, mikä tänäänkin oli ottelussa.

Juolevi ei ole saanut tehotilastoonsa sarjassa vielä yhtään miinusmerkintää. Etenkin tasaviisikoin varmasti ja rauhallisesti pelaava puolustaja on tyytyväinen suorituksiinsa omassa päässään, mutta parannettavaakin hän keksii.

– Puolustuspelini on ollut perusvarmaa, enkä hölmöile liikaa kiekon kanssa. TPS tulee kovaa päälle, johon he pyrkivätkin, mutta koen puolustavani niitä tilanteita hyvin, kuin koko kaudenkin ajan.

– Minun täytyy olla vielä rohkeampi kiekon kanssa, mutta hyvä, jos tilastot näyttävät tuolta.

Kevään parasta aikaa

Juolevi on ammattilaisurallaan jopa harvinaisessa tilanteessa, sillä hän pelaa vasta kolmatta kertaa pudotuspeleissä. Kaudella 2017–18 juurikin TPS:n riveissä 11 kevään koitosta pelannut puolustaja ehti merkkauttaa Liiga-visiittien välillä vain yhden NHL:n pudotuspeliottelun Vancouver Canucksin paidassa, kun sarja pelasi koronaviruspandemian seurauksena pudotuspelit suljetussa kuplassa Edmontonissa.

Kevään pelit lämmittävät kollektiivisesti koko kiekkoyhteisön mieltä, mutta Juolevi tuntuu nauttivan uudesta mahdollisuudesta erityisen paljon.

– Ihan loistava tunne, että saan pelata näissä peleissä. Mietin juuri, että olen viimeksi pelannut pudotuspelejä juuri TPS:n riveissä. Oli siinä välissä kyllä ne muutamat kuplapelit, mutta en ole hirveästi päässyt pelaamaan näitä kevään pelejä.

– Sarjoissa tulee niin monta ottelua samaa joukkuetta vastaan, että kamppailupelaaminen parantuu, ja meininki on hyvä, joten se on todella kivaa.

Tappara nappasi kotivoittonsa ansiosta ottelupallon mukaan Turkuun lauantaiksi. Ottelu on jo miltei loppuunmyyty, ja sen panokset ovat tiedetyn kovat. Juolevi ei silti koe tarpeelliseksi muuttaa joukkueensa valmistautumistapaa sarjan ollessa katkolla.

– Valmistautumisemme ei tule muuttumaan, sillä kävimme kuitenkin pelaamassa jo runkosarjassa hallin ollessa täynnä.

Turussa jo hiljalleen lämpenevä lauantaisauna saa Juolevin odottamaan ottelua vain entistä enemmän.

– Olen aina tykännyt pelata Turun hallissa. Se on makea tunne, kun siellä on porukkaa välillä. Senkin takia me pelaamme, että yleisö viihtyy. Loistavaa, että sinne tulee porukkaa katsomaan ottelua.

Askelmerkit otteluun ovat jo selvät. Torstain ottelusta jäi puolustajan mukaan paljon vietävää Turkuun, mutta hän näkee tehokkuuden lisäämisen yhä tarpeellisena.

– Paljon samaa kuin tänään, sillä ottelussamme oli paljon hyvää. Olimme suhteellisen tehokkaita, mutta tänään olisi voinut tehdä muutamankin lisää. Meillä oli tänään kuitenkin hyvä sapluuna, mutta huomenna lepäämme ja mietimme vielä uusia kepposia, Juolevi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle