Antti Tyrväinen laittoi laidat ryskymään IFK:ta vastaan: "Aina yritetään taklata, kun on paikka"

LIIGA / Haastattelu
Antti Tyrväinen edusti Pelicansia viimeksi kaudella 2021–22.
Kuva © Emmi Erkkilä emmi.erkkila@jatkoaika.com
Pelicans voitti tiistaina HIFK:n tiukan kamppailun päätteeksi jatkoajalla maalein 1–0. Pelicansiin kesken kauden palannut Antti Tyrväinen jakoi tyylilleen uskollisesti kaksi isoa taklausta ja kellotti peliaikaa hieman vajaat 13 minuuttia.

Pelicans kohtasi eilen viikon ensimmäisessä ottelussaan Helsingin IFK:n, jonka se kaatoi jatkoajalla kotiyleisönsä edessä Luboš Horkýn viimeistelemällä maalilla. Jasper Patrikainen torjui maalilla toisen peräkkäisen nollapelinsä. Pelicans-hyökkääjä Antti Tyrväinen oli tyytyväinen joukkueensa kärsivälliseen pelaamiseen.

– Tiukkaa puolustamista ja vähän sellaista shakin peluuta. Tarkkaa pelaamista puolin ja toisin ja hieno jatkoaikamaali Horkýlta. Patrikainen oli myös todella hyvä maalissa.

HIFK on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, ja helsinkiläiset puolustivat keskustaa tarkasti myös Lahdessa pelatussa ottelussa. Tyrväisen mukaan ennen ottelua keskityttiin kuitenkin enemmän joukkueen omaan suorittamiseen.

– Enemmän kävimme läpi sitä meidän yhteistoimintaa ja sitä, miten me viisikkona pelaamme. Totta kai me haluamme olla mahdollisimman paljon hyökkäysalueella, mutta puolustuspäänkin pitää olla hyvä, sitä kautta se hyvin hyökkääminenkin tulee. Molemmat puolustivat kovaa ja ei hirveästi kummallekaan tullut laatupaikkoja.

Tyrväinen taklasi ottelussa kaksi kovaa pommia, joista toinen kohdistui Einari Luhankaan ja toinen Petteri Lindbohmiin. Pelityyliään vuosien varrella siistinyt Tyrväinen pitää edelleen fyysistä pelaamista arvossaan.

– Totta kai aina yritetään taklata, kun on paikka. Se kuuluu peliini. Tänään sattui sellaisia paikkoja, että pystyi taklaamaan.

Tyrväinen solmi marraskuun alussa sopimuksen lahtelaisseuran kanssa. Pitkän pelaamattoman jakson jälkeen Tyrväinen on nyt pelannut yhdeksän ottelua Pelicansin mukana peliaikakeskiarvon ollessa 11.48. Pistetilille on kertynyt yksi syöttöpiste.

Omien sanojensa mukaan pelituntuma on ollut peli peliltä parempi.

– Pikkuhiljaa alkaa tuntua paremmalta. Olen pelannut sentterinä seitsemän peliä. Totta kai se on vähän erilaista kuin laiturina, sitä puolta on joutunut vähän opiskelemaan. Olen päässyt hyvin joukkueen mukaan ja systeemeihin sisään, sekä saanut treenejä ja pelejä alle, niin kyllä tästä hyvä tulee.

Paluu tuttuun ympäristöön

Tommi Niemelä on Tyrväiselle valmentajana tuttu, sillä hyökkääjä pelasi Niemelän alaisuudessa kaudet 2020–21 sekä 2021–22. Tyrväinen näkee toimintamalleissa paljon samaa kuin edellisellä jaksollaan Pelicansissa.

– Paljon samoja juttuja on, mitä silloin edellisellä jaksolla oli, mutta ehkä vähän aktiivisempaa ja yritetään ainakin sitä jatkopainepeliä saada aktiiviseksi. Sillä lailla ihan helppoa on ollut tulla mukaan, kun on paljon tuttuja jätkiä ja minut on otettu tosi hyvin vastaan. Kyllä tästä hyvä rakentuu.

Pelicansille alkukausi oli tuloksellisesti vaikea ja joukkueen ympärillä velloi paljon keskustelua aina Niemelän kenkimiseen asti. Tällä hetkellä joukkue on kuitenkin kivunnut jo sarjataulukossa seitsemänneksi ollen tasapisteissä Kärppien kanssa. Oululaisnippu pitää kuudetta sijaa hallussaan.

Koppiin tultuaan kokenut Tyrväinen ei ole tehnyt mitään ihmetemppuja, vaan hän on ollut oma itsensä.

– Ihan omalla persoonallani olen hypännyt tuohon, ei mitään erikoisuuksia. Olen puhelias kaveri ja tykkään jutella kaikkien kanssa, heittää juttua ja vitsiä. Olemme joukkue ja jokainen saa olla oma itsensä, yritetään saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen ja tekemään niitä yhteisiä juttuja, niin jotakin hienoa voi sitten tapahtua.

Pelicans kohtaa tällä viikolla vielä Kärpät Oulussa torstaina, minkä jälkeen on muutaman päivän lepojakso ennen kuin joukkueen pelit jatkuvat jo 26. päivä Mikkelissä. Pimeyden keskelle tuleva pieni lepohetki miellyttää hyökkääjää.

– Kiva, kun saa vähän olla perheen parissa ja rauhoittua.

» Lähetä palautetta toimitukselle