JYPille jo seitsemäs voitto putkeen

LIIGA / Raportti
Topi Nättinen vastasi voittomaalista.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi -
Lauantai-illan koitos Sportin ja JYPin välillä alkoi vauhdikkaasti, hyytyi puolivälissä ja syttyi jälleen lopussa. Hurrikaanipaidat käyttivät maalipaikkansa hyvin ja puolustivat tehokkaasti, mikä takasi JYPille seitsemännen peräkkäisen voiton.

Ottelun tehokkaimpiin kuuluivat kolme pistettä napannut Jani Tuppurainen sekä kaksi pistettä kerännyt Markus Nenonen. Tuppuraisen mukaan lauantainen ja perjantainen ottelu muistuttivat paljon toisiaan, eikä konkarihyökkääjän päätä huimaa joukkueen kova vire.

− Eilen oli samanlaista. Saimme tähänkin otteluun hyvän startin. Tehdään pirusti töitä ja taistellaan joka ilta, vaikka huonojakin otteluita mahtuu mukaan.

Avauserä kuului vieraille. Mika Järvinen torjui Sportin maalilla ensimmäisessä kolmanneksessa jopa 19 kertaa, ja Veini Vehviläinen puolestaan vain neljä. Tuppurainen onnistui avausmaalissa, minkä Sport onnistui kuittaamaan. Kotkapaitojen ensimmäisellä ylivoimalla Teddy Da Costa löysi Jake Newtonin jo tutuksi tulleelta paikalta, eikä yhdysvaltalaispakki erehtynyt tilaisuudestaan.

Kolmen kärkipelaajan puuttuminen näkyi hyökkäyksissä

Sportin kokoonpanoista puuttui joukkueen kolme parasta pistemiestä, mutta vaasalaiset onnistuivat paikkaamaan poissaolot kaikilla osa-alueilla, paitsi siinä tärkeimmässä.

Voittomaalin lopulta iski Topi Nättinen toisessa erässä oltuaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. JYP-hyökkääjällä oli helppo työ huitaista Järvisen torjuma paluukiekko kotijoukkueen häkkiin.

− JYP on tällä hetkellä Liigan paras joukkue. Rakenteet ovat kunnossa ja pelaa nopeaa ja tiivistä viisikkopeliä. Nuorilla pelaajilamme oli tänään tilaisuus nousta esiin, ja olen helvetin ylpeä omista pojista. Erinomaista työtä. Tottakai virheitä sattuu, mutta meillä on 18 ottelua aikaa näyttää että kuulumme pudotuspeleihin, Tomek Valtonen kommentoi.

Samalla linjalla päävalmentajan kanssa olivat myös Newton ja Järvinen.

− Olivat kyllä kaksi todella kovaa ottelua. JYP on ehdottomasti sarjan parhaita joukkueita, pelaavat rajusti ja nopeasti. He osaavat hämmentää ja vaikeuttaa hyökkäyksiinlähtöä. 

− He pelaavat mielettömän hyvää kiekkoa. Jokainen meistä teki tänään kovasti töitä, mutta aina se ei riitä. Näitä vastaan täytyy pelata täydellisesti että saa pisteitä. Tänään me ei sitä tehty.

Sport selvisi ansiokkaasti pitkistä alivoimistaan, mutta lohtu ei kestänyt kauan, kun epäonnistuneesta hyökkäyslähdöstä Nenonen sai kunnian lyödä viimeisen täysosuman.

− Tiedämme kuinka kovaa Sport pelaa. Siltä ei saa mitään ilmaiseksi. Haimme tietynlaista lähtöä tänne tultaessa ja onnistuimme siinä, Marko Virtanen kertoi.

Loppuminuuteilla Sport painosti jälleen ja otti ajoissa kuudennen kenttäpelaajan käyttöön. Vehviläinen joutui tällöin varsinaiseen koetukseen, ja selvisi siitä ilman takaiskuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo