Lukko voittoon jalkapallolukemin

LIIGA / Raportti
Maalintekijän riemua.
Kuva © Sari Juhala- sari.juhala@gmail.com
Satakuntalaisten ensimmäinen selvittely ei tarjonnut suuria tapahtumia. Vähämaalinen kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 1-0.

Lukon ja Ässien ensimmäinen kohtaaminen alkoi kuten verivihollisten kohtaamisen sopii odottaa alkavankin. Vain muutama minuutti oli pelattu, kun molemmille oli vihelletty jo yksi jäähy.

Sitten tapahtui jotain ja siihen jäi myös fyysisyys. Ottelu oli lopulta varsin tarkkaa pelaamista, jossa molemmat puolustivat tarkasti omaa aluettaan.

Toisessa erässä Lukon hyökkääjäkaksikko Toni Koivisto-Kelly Zajac sahasi rikki porilaisten puolustuskuvion ja ensin mainittu iski ottelun ainoan osuman.

Vierasjoukkueella oli omat paikkansa tehdä vaikka useampikin maali, mutta viimeistely oli tällä kertaa varsin tehotonta. Tässä piili myös ottelun ratkaisu.

Kun vierasjoukkue ei saanut missään vaiheessa peliä tasoihin, kotijoukkue puolusti loppuun asti tiivisti ja ansaitsi sillä kolme sarjapistettä.

− Mielestäni esitettiin hyvä kiekkoilta yleisölle. Uskon katsojien viihtyneen. Häviön syynä oli meidän hidas ylivoimapelaamisemme, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio tiivisti lyhyesti illan tapahtumia.

Vierasjoukkue sai yrittää kahdesti ylivoimapelin turvin maalia, mutta verkkoon asti kiekkoa ei joukkue saanut. Monta vaarallista tilannetta patapaidat onnistuivat luomaan, joten sinällään päävalmentajan kommetti joutuu hieman outoon valoon.

− Viihdyttävä ilta tosiaan, kuten virkaveli vieressä toteaa. Meillä oli useampi ensikertalainen mukana ja lisänä sarja-avauksen tuoma jännite. Ei ihan luontaista pelaamista joka hetki, mutta tyytyväinen täytyy olla kolmeen sarjapisteeseen, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mietiskeli illan koitoksesta.

Vaativalle raumalaisyleisölle esiintyi ensimmäistä kertaa koeajalla oleva Zajac. Päävalmentaja oli sanoissaan varovainen.

− Ei nyt heitellä vielä mitään voltteja, Dufva kommentoi suojattinsa suoritusta.

Ottelussa nähtiin kaikkiaan vain kolme kahden minuutin jäähyä, yksi maali ja vähän taklauksia. Nopeasti ajateltuna ei uskoisi, että kyseessä oli Lukon ja Ässien kauden ensimmäinen taistelu sarjapisteistä.

Molemmissa leireissä oltiin tyytyväisiä puolustuspelaamiseen, ja syynkin ymmärtää. Hyökkäyspäähän sen sijaan tarvitaan luovutta lisää ja mielellään varsin nopeasti. Pelit kun jatkuvat heti nukutun yön jälkeen.

Päätöserässä Lukko tiivisti kokoonpanoaan kolmeen ketjuun, vaikka seuraava koitos on jo oven takana.

− Pelattiin ottelun voitosta, kommentoi Dufva muutosta.

Lukko jatkaa sarjaa HIFK:n vieraana ja Ässien vieraskiertue piipahtaa seuraavaksi Jyväskylässä.