Lukko maksoi kalavelkojaan porilaisille

LIIGA / Raportti
Maaottelutauon jälkeen nähtiin Raumalla osittain kovavauhtinen kamppailu, joka päättyi lopulta isäntien selvään 5-2 (3-0, 2-0, 0-2) –voittoon.

Kymmenen päivän harjoittelu- ja palautumislomalta palanneet satakuntalaisjoukkueet iskivät kiivaasti yhteen Rauman Äijänsuolla. Kotijoukkue heilui kukkona tunkiolla, eikä antanut porilaisille vierailleen mahdollisuutta kauden kolmanteen voittoon joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.

Ehkä kauden parasta peliään ensimmäisessä erässä esittänyt kettupaitayhdistelmä takoi kolme maalia Ässät-vahti Eero Kilpeläisen selän taakse varmistaen samalla itselleen riittävän karkumatkan ottelun voittoa ajatellen.

– Erittäin hyvä lähtö meiltä. Pelattiin juuri sitä kiekkoa mitä ollaan tauolla harjoiteltu. Alivoimapelaaminen oli hyvää ja hyökkäyspelaaminenkin toimi vähintään kohtuullisesti, Lukon päävalmentaja Rauli Urama tiivisti tapahtumia taiston tauottua.

– Lukko oli liikkeessä, kiekon käsittelyssä ja pelinopeudessa tämän verran meitä parempia. Jos yksi kärkipuolustaja puuttuu, niin näin se näkyy meidän pelaamisessa. Kova on työ saada joukkue pelaamaan kuten pelattiin ennen taukoa, mietti illan koitosta vieraiden päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Kurtis McLean oli oivalla pelipäällä.

Avauserän ja myöskin koko ottelun kuningas Perttu Lindgren oli löytänyt taas tutun pelihuumorin ollen lähes pitelemätön Ässät-puolustukselle. Reilun minuutin pelin jälkeen oli kiekko ensimmäisen kerran Kilpeläisen selän takana Lindgrenin toimesta. Osasyyn maaliin saa ottaa vieraiden puolustaja Juha Mielonen, jonka Lindgren ohitti varsin helposti.

Kun Lukon kanadalaisvahvistus Kurtis McLean oli vienyt ylivoimalla joukkueensa jo kahden maalin karkumatkalle, oli taas Lindgrenin vuoro näyttää pelaamisen mallia. Vieraiden alivoimanelikko seurasi katseella vapaasti maalille noussutta keskushyökkääjää ja Kilpeläinen oli yllätetty kolmannen kerran avauserässä.

Erä oli kotijoukkueelta vahva, eikä vierailla juurikaan ollut paikkoja avausmaalinsa tekemiseen.

Toiseen erään Ässät tuli vahvasti taistellen, mutta maalin tekeminen oli edelleen varsin vaikeaa. Kotijoukkueen pelitempo sitävastoin laski avauserästä, ja peli aaltoilikin päästä päähän erän ensimmäisen puolikkaan. Maestro Lindgren järjesteli muutaman tekopaikan ketjukavereilleen, mutta osumatarkkuus oli heikkoa.

Kaksi maalia Lukko kuitenkin onnistui erässä tekemään. Molemmat osumat syntyivät komeiden yhdistelmien päätteeksi Kilpeläisen ollessa voimaton.

Tunnettakin löytyi

Kolmanteen erään kettupaitojen suurin maalinälkä oli sammunut kun taas vieraat jatkoivat taisteluaan vaikeassa tilanteessa. Päävalmentaja Rautakallio oli sekoittanut ketjukoostumuksia isolla kädellä ja se tuottikin tulosta.

Hyvin koko ottelun taistellut Veli-Matti Savinainen järjesti kaksi maalia pikatahtiin, joista toisen jopa alivoimalla. Kotijoukkue pelasi erän alun lepsusti, mutta sai koottua rivistönsä vieraiden toisen maalin jälkeen. Tämä tarkoitti myös sitä, että patapaitojen kiri ei tuottanut enää lisäosumia.

Erän loppupuolella nähtiin myös pieniä tunteen purkauksia puolin ja toisin, kun päätuomarikaksikolta jäi näkemättä Ässät-hyökkääjä Tuomas Huhtasen selvä kyynärpäätaklaus Lukko-puolustaja Nolan Prattin päähän.

– Hiukan jäi harmittamaan kolmas erä, mutta ollaan tyytyväisiä kolmesta pisteestä. Sen yhden ryntäyksen tuomarikaksikko olisi voinut viheltää, sanaili Urama.

Lukko esitteli ottelussa myös kaksi uutta pelaajaa. Puolustaja Pratt ja hyökkääjä Aleksej Shirokov liittyvät ketturyhmään viime viikolla.

– Prattin olen nähnyt viidessä ja Shirokovin kolmessa treenissä ennen tätä ottelua, joten vielä on liian aikaista sanoa mitään poikien esityksistä. Arvioidaan heitä sitten myöhemmin kunhan päästään vähän enemmän tutustumaan, vastasi Urama diplomaattisesti.

Vaikka patapakka taisteli vähintäänkin kohtuullisesti aina loppusummerin soittoon asti, oli Rautakallion viesti omille enemmänkin tylynpuoleinen.

– Meillä on näitä nuoria puolustajia, jotka ovat mukamas lahjakkaita. Sitten kun on paikka näyttää osaamistaan, niin tässä on tulos, ripitti Rautakallio omiaan.

Lukko jatkaa taivaltaan tulevana torstaina valtakunnan pääkaupungissa, jossa vastaan asettuu HIFK. Ässien osalta sarja jatkuu samaisena torstaina kotikaukalossa Ilvestä vastaan.