Satakunnan derby, osa III

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäinen maaottelutauko on vietetty ja SM-liigassa on aika palata sorvin ääreen. Raumalla toisistaan mittaa ottavat rakkaat viholliset Lukko ja Ässät.

Kuntokäyrät

Lukon viimeisimmät ottelut kotikaukalossa olivat lupauksia herättäviä paremman puolustuspelin löytymisestä. Kolme kotipeliä tuottivat vastustajille ainoastaan kolme maalia, joten kettupaitojen puolustuspeliä voidaan pitää perustellusti hyvänä suorituksena varsinkin kun muistetaan kauden aiemmat pelit Äijänsuolla.

Sarjakakkonen Ässät pelasi erittäin hyvin ennen maaottelutaukoa. Vain matkapeli Jyväskylään oli joukkueelle liian kova pala purtavaksi. Varsinaisella peliajalla kärsitty tappio oli joukkueelle ensimmäinen 13:sta ottelusta, joten kovassa syysvireessä patapakka on ollut.

Nyt on takana kuitenkin kymmenen päivän maaottelutauko, joten viimeisillä otteluilla ei ole niin suurta merkitystä tulevaa ajatellen. Lisäksi satakuntalaisten kohtaamisessa mitkään lainalaisuudet eivät pidä paikkaansa, vaan pisteiden kohtalo on ennemminkin korvien välistä kiinni.

Tämä kamppailu on joukkueiden välillä kauden kolmas. Molemmat aiemmat ovat päättyneet porilaisten eduksi maalein 3-2. Ensimmäinen varsinaisella peliajalla ja toinen pidemmän kaavan mukaan vasta jatkoajalla.


Tällaiset torikokoukset ovat tuttuja näkyjä joukkueiden kohdatessa.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen aiemmin loistavasti toiminut ylivoimapelaaminen oli viimeisissä otteluissa ennen taukoa vain muisto entisestä ajastaan. Sen osa-alueen pitää kuitenkin olla kunnossa, mikäli joukkue aikoo taistella tasapäisesti ottelun voitosta.

Kettupaitojen rivistöön liittyi tauolla kaksi uuttaa pelaajaa, joten yhteispelin saumattomaan sujumiseen tarvitaan varmastikin muutama ottelu. Pelkät harjoitukset eivät vielä riitä hyvän yhteispelin löytymiseksi. Pelin pitäminen yksinkertaisena olisi Lukon kannalta paras vaihtoehto voittoa haettaessa.

Vierasjoukkueen pelissä on ollut valttia tasaisuus ja kova yritys. Joukkueen nuoret hyökkääjät ovat ottaneet hienosti mahdollisuudestaan kiinni ratkaisten pelejä patapaitojen eduksi. Päävalmentaja Pekka Rautakalliolla onkin positiivinen ongelma valitessaan pelaavaa kokoonpanoa illan kamppailuun.

Mikäli joukkueen tiivispuolustupelaaminen onnistuu yhdessä Eero Kilpeläisen hyvin torjuntojen kanssa, niin Ässillä on hyvän mahdollisuudet pistepussin kasvattamiseen.

Kokoonpanot

Lukon ennestään laajaan pelaajalistaan tuli tauolla lisää kaksi pelaajaa. Puolustukseen liittyi Stanley Cup-voittaja Nolan Pratt sekä hyökkäykseen koeajalla latvialainen Aleksej Shirokov.

Mielenkiintoisen asian kokoonpanoihin tuo fakta, jonka mukaan vain kolme EU-alueiden ulkopuolista pelaajaa voi olla merkittynä pöytäkirjaan. Prattin tulon jälkeen Lukosta löytyy kuitenkin neljä tällaista pelaajaa, joten joku kvartetista Justin MorrisonKurtis McLeanAaron Brocklehurst–Pratt joutuu huilaaman pelin.

Kotijoukkueelta pois kokoonpanosta ovat pitkäaikaistoipilaat puolustaja Tony Vidgren ja hyökkääjä Janne Keränen. Lisäksi puolustaja Tomi Pettinen on kärsinyt angiinasta ja hänen pelaamisensa on epätodennäköistä.

Vierasjoukkueesta toipilaana jatkaa puolustaja Tero Määttä. Ennen taukoa erilaisten vaivojen takia huilasivat myöskin puolustaja Jesse Jyrkkiö sekä hyökkääjät Pasi Salonen ja Tommi Huhtala.

» Lähetä palautetta toimitukselle