Lyhyt vaihtomatka JYPin etuna − maailmanmestarille avausmaali

LIIGA / Raportti
Hetkittäin tunteet kuohahtivat jopa yli.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Sport tarjosivat perjantai-illan kiekkoyleisölle fyysisen 60-minuuttisen. Ottelulle tuli varsin tuttu kaava tältä kaudelta, kun JYP karkasi johtoon ja Sport yritti lopussa päästä rinnalle.

Ottelun kohahduttavin hetki nähtiin toisessa erässä, kun vastikään nuorten maailmanmestaruuden voittanut Sami Niku tykitti uransa ensimmäisellä liigamaalilla JYPin johtoon.

Kun heti perään Juuso Pulli iski taululle 3−1-lukemat, Sportin selkäranka alkoi katketa.

Pudotuspelien henkeä

Jyväskylässä nähtiin pudotuspelien henkeä muutenkin kuin tämän ottelun oltua ensimmäinen joukkueiden tuplapeliviikonlopusta. Molempien joukkueiden pelisapluuna oli varsin yksinkertainen.

Molemmat joukkuet puolustivat tiiviisti keskialuetta, minkä johdosta hyökkäysten rakentelu perustui pääosin päätykiekkojen varaan. Näillä JYP onnistui tuottamaan enemmän harmia, vaikka Sportillakin oli omat hyvät hetkensä.

Sportin liukasliikkeiset hyökkääjät onnistuivat murtautumaan maalinedustalle karattuaan raskasjalkaisempien puolustajien käsittelystä. Tätä kautta rakentuikin pari paikkaa, mutta ratkaisut viipyivät liian kauan.

− Tiesimme vastustajan itseluottamuksen. Saimme avauserään jopa yllättävän hyvin maalipaikkoja, Tomek Valtonen iloitsi.

Sport oli pitkään myös kaksinkamppailuissa edellä. Erittäin vahvaa maskipeliä harrastaneet kotkapaidat mursivatkin kuparisensa, kun maalinedustalla liikahtamattakaan ollut Teemu Tallberg ohjasi kiekon verkkoon.

Isku liian myöhään

Kun toisessa erässä JYP oli laajemman hyökkäysvariaation turvin napannut ohjat käsiinsä, Sport jäi jalkoihin. Vaasalaiset pääsivät avauserää hieman paremmin pois paineen alta, mutta keskialueen ylitykseen ei löytynyt minkäänlaisia aseita. Isäntien puolustajat kerkesivät myös päätykiekkoihin kovalla prosentilla.

Nopeiden maalien jälkeen JYPille tuli pieni ulospuhallus. Erityisesti syöttötyöskentely oli huolimatonta, mikä rikkoi muun muassa ylivoimapelin totaalisesti.

Tämä tarjosi Sportille oivan paikan nousta vielä peliin mukaan, kun lukemat taululla olivat 3−1. Sport sai pieniä painostushetkiä, mutta JYP tukki keskustaa huomattavasti avauserää paremmin.

Päätöserässä Sport alkoi päästä alueelle paremin myös kiekossa pysymällä, kun JYP vetäytyi enemmän. Vaarallasia tilanteita Tuomas Tarkin vartioimalla maalilla nähtiin useita, mutta maalintekoon vaadittava kylmäpäisyys puuttui.

− Kaksi pahaa virhettä lopussa, kun kiekko jäi pyörimään keskelle. Toisesta maali, toisesta jäähy, Virtanen ärähti.

Charles Bertrand otti joukkueensa reppuselkään, mutta ei onnistunut tuomaan vieraita yhtä maalia lähemmäs. Loppulukemat 4−2 tyhjään maaliin iski Petr Hubacek.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo