Jokerit otti työvoiton Tapparasta

LIIGA / Raportti
Lauantain liigakierroksen toisessa Helsingin-ottelussa kohtasivat Jokerit ja Tappara. Kotijoukkue Jokerit hallitsi peliä sen alkupuolella ja piti johdostaan kiinni loppuun asti. Tuorein jokerivahvistus Tuomas Pihlman teki debyyttinsä helsinkiläisjoukkueessa, mutta jäi vielä sivuosaan. Turhan suuren roolin itselleen omi sen sijaan päätuomaripari Teemu Salminen–Tatu Savolainen, jonka otteissa oli huomauttamista molemmilla päävalmentajilla.

Helsingin Jokerit ilahdutti kotiyleisöään ennen maajoukkuetaukoa, kun se peittosi Tampereen Tapparan 2–1. Loistokkuus oli kotijoukkueenkin otteista kaukana, mutta tällä kertaa se selvisi ilman edellisotteluista tuttuja synkkiä minuutteja.

Tommi Kovanen teki ottelun voittomaalin. Puolustajan sopimus Jokereihin on jälleen katkolla.

– Hyvät kolme pistettä. Kyllä me tänään olimme parempia, summasi jokerivalmentaja Hannu Jortikka, vaikka myönsikin, että joukkueen peli on edelleen varsin väkinäisen oloista.

– Tämä oli työvoitto, joka pitikin ottaa.

Tuomareista sanomista

Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon avauserän yhdeksännellä minuutilla, kun Teemu Pulkkinen luki Harri Säterin ajatukset ja sai Tappara-vahdin syötön suoraan lapaansa. Pulkkinen heitti rystyltä kiekon maalille, Janne Lahti puolestaan maaliin.

Avausmaalin jälkeen molemmat joukkueet pääsivät hiomaan ylivoimakuvioitaan oikein urakalla. Erotuomarikaksikko Teemu SalminenTatu Savolainen vihelsi todella tiukalla linjalla, joka sai Tappara-käskijä Sami Hirvoselta tylyn tuomion.

– Sehän oli aivan farssi. Katselin eilen ringeten MM-finaalia, sielläkin sai ottaa kovempaa, Hirvonen paukutti, vaikka myönsikin, että linja oli molemmille joukkueille sama.

– Pahinta on silti tuomarien ylimielisyys. Eivät he saa pelaajien tai kenenkään kunnioitusta, kun ovat ylimielisiä, Hirvonen jatkoi.

Jortikkaa puolestaan kismitti toisen erän lopun tilanne, jossa Jokereilta vietiin hänen mukaansa 3–0-maali. Esa Pirnes ajoi voimalla maalille ja Pulkkinen ampui kiekon ohi Säterin. Savolainen vihelsi kuitenkin samalla hetkellä pelin poikki ja vei aloituksen keskialueelle.

– Haluaisin nähdä sen uudelleen. Ei se ollut maalipaitsiota lähelläkään, Jortikka sauhusi.

Hyväksyttyjäkin ylivoimamaaleja

Jokerit onnistui toisessa erässä tekemään yhden hyväksytynkin ylivoimaosuman, kun Tommi Kovasen tarkka lyöntilaukaus yllätti Säterin. Tapparan ylivoimapeli sen sijaan oli varsin vaisua. Mika Järvinen selvisi erästä kuudella torjunnalla, vaikka vierasjoukkuekin sai pelata viidellä neljää vastaan kolmesti.

Kotijoukkue pelasi ottelun lähes kokonaan kolmella ketjulla, kun nelosketjun keskushyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen väänsi polvensa avauserässä, ja Semir Ben-Amor tappeli itsensä suihkuun ottelun puolivälin jälkeen.

Erikoistilannepelaamisen vuoksi avainhyökkääjien peliminuutit nousivat kolmannelle kymmenelle, mikä näkyi etenkin Tuomas Pihlmanin ja Petteri Nokelaisen otteissa. Molemmat ottivat ottelussa kaksi kaksiminuuttista, mutta Jortikka ymmärsi kaksikkoa.

– Siellä oli turhia ja tyhmiäkin jäähyjä. Sellaisia tulee, kun on väsynyt, eikä ajatus pelaa.

Pihlmanin jälkimmäisen jäähyn aikana Tappara kavensi. Harri Ilvonen ohjasi ilmasta Tuukka Mäntylän laukauksen jokerimaalin alanurkkaan. Lopussa Tuomas Vänttinen ja Shayne Toporowski olivat lähellä tasoitusta, mutta Jokerit selvisi osin onnellakin ilman lisätakaiskuja.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tositoimissa maajoukkuetauon jälkeen 16.11. Jokerit isännöi tuolloin SaiPaa, Tappara puolestaan matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi.