Tappara vieraaksi Pihlmanin debyyttiin

LIIGA / Ennakko
Tappara jatkaa Helsingin vierailuaan lauantaina, kun se ottaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa mittaa Jokereista maaottelutauon kynnyksellä Helsingin kirkkaissa valoissa. Kaukalossa nähdään myös uusia tuttavuuksia, kun Tuomas Pihlman debytoi jokeripaidassa ja Petteri Nokelainen palaa tositoimiin.

Kuntokäyrät

Jokerit on onnistunut metsästämään edellisestä kuudesta ottelusta vain viisi pistettä ja valmentaja Hannu Jortikan mukaan ”jokerikiekolla on nyt vaikeat ajat”. Joukkueen suurimpana ongelmana on ollut pelin tason lasku vahvan ensimmäisen erän jälkeen.

Kolmen ottelun tappioputkessa matkaavat helsinkiläiset ovat käytännössä hävinneet nämä ottelut toisten erien aikana. Ongelmat johtuvat pääosin henkiseltä puolelta, ja niiden ratkaisemiseksi joukkueessa on tehty töitä.

Ruusuinen ei ole Tapparankaan lähihistoria, sillä kymmenen edellistä ottelua ovat tuottaneet vain samaiset viisi pistettä. Vahvasti kauteen lähteneet kirvesrinnat ovat vajonneet runkosarjassa aina sijalle 11 saakka.

Joukkueen vastuuvalmentaja on vaihtunut kuluvan vuoden aikana pariin otteeseen, ja sen seuraukset heijastunevat kentällekin. Selvän jatkuvuuden puuttuessa usko omaan tekemiseen voi horjua, kun luottamuspohja on heikko. Valon pilkahduksia on kuitenkin ollut nähtävissä, vaikka tamperelaiset voitollisen Pelicans-ottelun jälkeen joutuivatkin nöyrtymään torstaina kovakuntoiselle HIFK:lle.

Ratkaisun paikat

Vaikka jokerilauman pistepotti viimeisissä otteluissa onkin ollut laiha, on joukkue osoittanut taistelutahtoa ja esittänyt ajoittain vauhdikasta peliä. Yleensä ensimmäisissä erissä kulkenut luistin pitää saada liikkumaan tasaisesti läpi ottelun, jotta kiekkokontrollia ei kadoteta. Myös tiiviyttä viime aikoina vuotaneeseen puolustukseen kaivataan.

Oletettavaa on, että kotijoukkue pyrkii tulemaan otteluun hyvällä liikkeellä vierailijoiden puolustaessa tiukasti. Torstaina HIFK:ta vastaan tamperelaiset pyrkivät viemään aggressiivisella pelillä vastustajaltaan tilan pois, ja samaa on odotettavissa nytkin.

Tapparalta ratkaisuvoimaa parhaimmasta päästä edustavat Niclas Luceniuksen, Kevin Doellin ja Shayne Toporowskin muodostama kolmikko. Toporowski on 190 senttisellä varrellaan hankalasti siirrettävissä ja mies on tottunut hakkaamaan irtokiekkoja sisään. Pienikokoisen jokeripuolustuksen on siivottava maalinedustansa tarkasti.

Jokerimaalivahti Mika Järvisen vatsassa on todennäköisesti tavallista enemmän perhosia, sillä kiekot eivät viime aikoina ole pysähtyneet aivan toivotulla tavalla. Näyttävää ja paikoittain epävarmaa torjuntatyöskentelyä esittävällä nuorukaisella onkin loppukautta ajatellen edessään yksi tärkeimmistä otteluista tähän saakka narripaidassa.


Tiukkaa vääntöä luvassa.

Kokoonpanot

Jokerit sai jobin postia torstaina, kun nelosketjun sentteri Ville Hämäläinen osui telaketjulaiturinsa Ilmari Pitkäsen luistelulinjalle ja olkapää lähti sijoiltaan. Jortikalla on kuitenkin luisteluttaa jäälle Tuomas Pihlman ja Petteri Nokelainen, jotka Ben Eavesin kanssa muodostavat yhden liigan mielenkiintoisimmista kentistä.

Ratkaisu Jokerien ongelmiin kolmikko ei yksin ole, sillä vuoden aikana hyökkääjät ovat huilanneet enemmän pelejä kuin pelanneet, joten tuntuma saattaa olla kateissa. Poissaoloja Hämäläisen lisäksi ovat Marko Kauppinen ja Simo Mälkiä sekä koko kauden sivussa oleva Jani Rita.

Tapparalta sivussa ottelusta ovat ainakin olkapäävaivaiset Stephen Guolla ja Juha Leimu. Molempien odotetaan palaavan kaukaloon marraskuun loppupuolella.

Jouni Virpiö oli torstaina pois kuumeen takia, joten häneen pelaamisensa on epävarmaa, samoin tulehduksesta kärsivän Samu Vilkmanin.

» Lähetä palautetta toimitukselle