Maalivahdit varastivat show`n

LIIGA / Raportti
Erittäin harvalukuiselle Hakametsän yleisölle tarjoiltiin viihdyttävä kiekkoilta, joka sai molempien joukkueiden päävalmentajat mietteliäksi. Kummankaan joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli ei vakuuttanut, mutta hyökkäyspeli oli iloista ja tulosta syntyi molempiin päihin.

Otteluun aloittavina maalivahteina lähteneet Miika Wiikman ja Jani Hurme eivät loistaneet ottelussa ja molempien joukkueiden heikko puolustaminen ratkaisi lopulta sen, että ottelussa nähtiin paljon maaleja. Erikoista oli se, että vain yksi ottelun 11 maalista nähtiin ylivoimalla vaikka ylivoima-aikaa tarjottiin runsaasti.

Ottelu sai salama-alun, kun ensimmäisessä vaihdossa Ilvesvahti Hurmeelle sattuu ajatuskatko Ilvespuolustuksen kanssa ja Eero Elo aavisti Hurmeen purkuyrityksen. Näin Justin Morrison sai laittaa illan ensimmäisensä tyhjiin.

Ilves jatkoi kuitenkin hyökkäyspeliään ja joukkueen neloskenttä iski väkisin tasoituksen vajaata kahta minuuttia myöhemmin. Ensimmäisessä erässä nähtiin tarkkaa puolustuspeliä ja todellisia maalipaikkoja ei ollut montaa. Erän lopussa Morrison sai kuitenkin vielä iskeä kiekon helpon oloisesti ohi Hurmeen.

– En tiedä mitä siinä tapahtui. Puolustajan tehtävä kommunikoida maalivahdin kanssa, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuoja ottelun ensimmäistä maalia.

Ilveksen ilotulitus ja Lukon maalivahdin vaihto

Toisen erän alkupuolisko oli Ilvekseltä hurjaa näytöstä. Jo 16 sekunnin pelin jälkeen Masi Marjamäki ujutti kiekon ohi vaisua iltaa pelanneen Wiikmanin. Lukon puolustus oli täysin tuuliajolla myös erän toisessa maalissa ja Pasi Määttänen laukoi tarkasti ohi Lukko-vahdin.

Yritteliäästi läpi ottelun pelannut Marko Anttila sai osumassa kauden ensimmäisen tehopisteen. Lukko ja erityisesti puolustaja Mikko Kuukka sortuivat ottelussa myös jäähyilyyn.

Vaikka Ilveksen ylivoima oli läpi ottelun erittäin näennäistä ja tehotonta, niin ottelussa nähtiin yksi ylivoimamaali. Maali oli seurausta Niinimäen ja Määttäsen pitkästä ja pienessä tilassa tehdyistä syöttökuvioista.

Vähän myöhemmin Ilveksen hyökkääjä Mark Lee iski vielä ranteella kiekon ohi Wiikmanin, joka vaihdettiin maalin jälkeen Antti Raantaan. Jos Wiikmanilla oli huono päivä maalilla, niin Raannalla päivä oli erinomainen. Ilves loi koko loppuerän ajan huippuvaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Raanta oli Lukon maalilla mies paikallaan.

– Keskenään kilpaileva maalivahtikaksikko. Totta kai taso pitää nousta, kommentoi Lukon päävalmentaja Rauli Urama joukkueen maalivahtitilannetta.


Justin Morrisonin pieni huili oli ilmeisesti hyvä asia. Tänään tuloksena kypärätemppu.

Ilveksen Joonas Rask pääsi toisessa erässä läpiajoon ja harhautti näyttävästi puolustaja Harri Tikkasen, mutta maalia ei syntynyt. Antti Bruun laukoi vielä vähän myöhemmin kiekon tolppaan ylivoimalla avopaikasta.

Lukon päästessä pitkästä aikaa pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla syntyi kavennusmaali heti. Lauri Tukonen laukoi kiekon helponnäköisesti ohi pitkään toimettomana maalilla seisoskelleen Hurmeen.

Lukon paluu ja ohitus

Kolmannessa erässä puntit tasoittuivat huomattavasti ja oli Lukon vuoro tulla nopeassa ajassa takaisin tasoihin. Maalintekijöinä olivat ensin kauden toisen maalinsa tehnyt Juhani Jusu ja sitten kypärätempun viimeistellyt Morrison.

- Paljon hölmöiltiin tänään ja kolme pistettä olis ollut jaossa, kommentoi Ilveksen kapteeni Pasi Määttänen.

Jatkoajalla Lukko oli lähellä maalintekoa Ilveksen puolustuksen otteen herpaantuessa entisestään. Voittomaalikilpailussa puolestaan nähtiin nopea ratkaisu, kun ensin Kurtis McLean ja toisena Lukkoampujana Perttu Lindgren onnistuivat. Ilveksen Kai Kantolan ja Michael Keräsen ratkaisut eivät olleet tarpeeksi omaperäisiä ja loistoillan viimeistellyt Raanta nappasi ne varmasti.

– Pettynyt koko puolustuspeliin. Ei pelkästään maalivahtiin kaaduttu. Vähän yltiöpäisesti pelattiin. Tästä pitää huolimattomuus saada pois, kommentoi Pajuoja illan tapahtumia.

– Erikoinen ilta, mutta meidän kannalta hyvä. Ehdottomasti ollaan tyytyväisiä kahteen pisteeseen, kertasi Lukkokäskijä Urama.

» Lähetä palautetta toimitukselle