Taiturien kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Jos väittää kahden liigan taitavimman pelaajan kohtaavan toisensa Tampereella tiistai-iltana, ei tarvitse paljoa liioitella. Molemmat ovat Ilves-kasvatteja, mutta heistä nuorempi, Perttu Lindgren, pelaa Lukko-paidassa. Petopaidoista haasteeseen vastaa uransa parasta kauttaan pelaava Jesse Niinimäki.

Kuntokäyrät

Tampereen Ilves on pelannut alkukauden vaihtelevasti. Viime viikko kuvaa hyvin joukkueen suoritustilaa. Huonona päivänä tamperelaiset saattavat notkahtaa, jolloin tulee lunta tupaan kuten TPS:aa vastaan viime tiistaina (0-7). Nopea korjausliike luistelutreenien myötä muutti kuitenkin kurssin nopeasti ja Ilves sai raavittua Ässistä voiton pitkän kaavan kautta kaksi päivää myöhemmin. Viikko päättyi kuitenkin tappioon paikallisvastustaja Tapparan vieraana, kun Kim Strömberg upotti Ilveksen ottelun loppuhetkillä. Ilveksen otteet lauantain pelissä olivat lupauksia herättäviä, vaikka Tappara lopulta pisteet veikin.

Rauman Lukko notkahti lauantaina kotikaukalossaan, kun Hämeenlinnan Pallokerho haki kettupaidoista puhtaan 4-0 voiton. Alla oli maukkaat voitot paikallisvastustaja Ässistä ja Stadin kingeistä, HIFK:sta. Liekö raumalaisilla olleet vatsat jo täynnä, sen verran vaisu esitys Lukolta lauantaina nähtiin. Tiistaina Tampereelle saapuu sisuuntunut joukkue, joka varmasti haluaa pyyhkiä lauantain mielestään Ilveksen kustannuksella.

Ratkaisun paikat

Ilveksen akilleen kantapää on sen puolustus ja maalivahtipeli. Joukkueen fyysisesti raakile puolustus on usein helisemässä vastustajien vahvojen hyökkääjien kanssa, eikä maalivahtien epävarmuus ole puolustajien pelaamista ainakaan helpottanut. Hyökkäyksiin Ilves sen sijaan lähtee nopeasti ja organisoidusti. Vastustajilla on usein kiire liukkaiden Ilves-hyökkääjien kanssa, mutta kuten puolustuspäässä, myös hyökkäyspäässä Ilveksen ongelma on maalineduspelaamisessa.

Ilveksen Jesse Niinimäki oli lauantaina tupsukorvien näkyvin pelaaja. Huikealla pelisilmällä varustettu Niinimäki on viimein alkanut lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia. 27-vuotiaan taiturin ketjukavereiden, Masi Marjamäen ja Mark Leen, olisi tiistaina syytä onnistua viimeistelyssään, sillä lauantain kaltaiseen tuhlailuun ole varaa. Niinimäen tehot kauden 22 ottelussa ovat 7+15=22.


SM-liigan tämän hetken paras pelaaja, Perttu Lindgren, on saanut aihetta tuulettaa.

Lukko tulee Tampereelle ennakkosuosikin viitta niskassaan. Sillä on nimivahva joukkue, jossa ainoastaan maalivahtipeliä voidaan ennakolta pitää kysymysmerkkinä. Molempien maalivahtien, Antti Raannan ja Miika Wiikmanin, torjuntaprosentit ovat alle 90. Tosin samaa voi sanoa myös kotijoukkueen maalivahdeista. Jos Lukko jatkaa lauantain tasolla, ei raumalaiset voi paljoa odottaa.

Lukolla on riveissään liigan tämän hetken paras pelaaja. Vielä neljä vuotta sitten tamperelaisyleisö haukkoi henkeään, kun alle parikymppinen Perttu Lindgren esitti todellisen taitokiekkoilijan elkeitä Ilveksen paidassa. Nyt mies pelaa uransa parasta kautta Rauman Lukon pelipaidassa vetäen koko joukkuetta kohti menestystä. Lindgren on yleensä onnistunut Ilvestä vastaan ja hiljentänyt paikoin äänekkään tamperelaisyleisön. Lindgren on tehtaillut 24 ottelussa tehot 12+22=34.

Kokoonpanot

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat Toni Rajala ja Arto Tukio. Myös Jaakko Pellinen lienee yhä sivussa. Muutamien pelaajien kohdalla Ilves-valmennus on harrastanut rotaatiota. Lauantaina sivussa oli Matias Sointu, jonka voitaneen odottaa palaavan kokoonpanoon.

Lukon kokoonpanosta sivussa ovat varmuudella Anssi Rantanen, Tony Vidgren ja polvivammasta kärsivä Janne Keränen. Tomi Pettinen on toipumassa angiinasta ja hänen pelaaminen on epävarmaa. Justin Morrison lienee jo pelikykyinen kuumesairauden jäljiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle