Hämeenlinnassa kiekkoelämys!

LIIGA / Raportti
HPK ja JYP tarjosivat upean jääkiekko-ottelun, jossa riitti maaleja ja kaksinkamppailuja. Kotijoukkue kruunasi illan nousemalla päätöserässä maalin takaa voittoon.

Kerho haastoi rohkeasti JYPin luistelemalla kovaa ja panostamalla kaksinkamppailujen voittamiseen. Vierasjoukkueen kiivas ottelutahti alkoikin näkyä viimeistään päätöserässä, jossa HPK tuli ensin rinnalle ja paineli lopulta vastustamattomaan voittoon.

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui JYPin kahden miehen ylivoima päätöserän puolessavälissä, jonka HPK:n uhrautuva alivoimakolmikko kuitenkin selvitti. Välittömästi täysilukuiseksi tultuaan HPK ensin tasoitti ja minuutin päästä kaksi maalia ottelussa iskenyt Antti Roppo runnoi tolpanjuuresta voitto-osuman.

JYPin valmentaja Risto Dufva myönsi joukkueensa väsymyksen, muttei kuitenkaan vienyt kunniaa voitosta pois kotijoukkueelta.

– HPK oli määrätietoinen. Meidän jänne oli laskeva, sillä ottelu oli jo viides kahdeksan päivän sisään. Se ei kuitenkaan vie kotijoukkueen loistavasta taistelusta mitään pois. Vastustaja ansaitsi voiton. Onnittelut HPK:lle, Dufva mietiskeli pelin jälkeen.

Harri Rindell jakoi kiitosta omilleen hienosta taistelusta.

– Olimme sitkeitä tänään. Tuntui, että aina kun saimme kavennettua tai tasoitettua niin lähes seuraavassa vaihdossa JYP kävi kuittaamassa tilanteen. Jaksoimme kuitenkin painaa, välttää virheitä ja uskoa siihen, että voidaan vielä tämä peli kääntää, Rindell muikisteli.


Antti Roppo kokosi itsensä ja oli lopulta ottelun sankari.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

JYPin vahva alku

Avauserässä tuli selväksi miksi JYP johtaa sarjaa ylivoimaisesti. Se käänsi peliä todella nopeasti niin hyökkäys-kuin puolustussuuntaan. Kerhon kiekolliselle pelaajalle annettiin aina kovaa painetta ja pakotettiin näin lyömään kiekkoa vierasjoukkueen puolustusalueelle.

Erän puolivälin jälkeen JYP hyödynsi HPK-pakki Joni Haverisen hyökkäyspään ylipelaamisen nopealla ylivoimahyökkäyksellä, jossa Pekka Jormakka sai nautiskella kiekon tyhjiin Ossi Louhivaaran namupassista.

JYP pelasi todella lyhyttä vaihtoa otteluruuhkan takia, eikä avauserässä näkynyt merkkejäkään väsymyksestä. HPK pääsi kuitenkin varkain tasoihin. Miikka Männikkö voitti hyökkäyspään aloituksen Juha-Pekka Hytösen nenän edestä ja latvialaishyökkääjä Armands Berzins riipaisi kiekon Joni Myllykosken längistä maaliin.

Erätauolle mentiin kuitenkin vierailijoiden komennossa. Vajaa minuutti tasoituksesta Roppo menetti pahasti kiekon keskialueella ja vikkelät Eric Perrin ja Antti Pihlström käyttivät tilanteen surutta hyväkseen. Perrin tarjoili ja Pihlström malttoi harhauttaa Teemu Lassilan tilanteesta ulos.

Viihdettä kerrakseen

Toiseen erään HPK terävöitti luisteluaan ja haastoi röyhkeästi hurrikaanipaidat kaksinkamppailutilanteissa. Energiapiikki tuotti neljän minuutin pelin jälkeen tulosta kun Roppo kuittasi hölmöilynsä ohjaamalla Santeri Alatalon viivalaukauksen verkkoon.

JYP ei tasoituksesta lannistunut vaan se rykäisi ennen erän puoltaväliä vajaassa minuutissa kaksi maalia Kerhon suosiollisella avustuksella. Olli Sipiläinen sai ensin hyödyntää Lassilan hukkaaman pelivälineen ja heti perään Antti Virtanen iski kaikessa rauhassa Sami Vatasen laukoman paluukiekon maaliin. Hetken tilanne näytti kotijoukkueen näkökulmasta erittäin vaikealta ja Rindell ottikin tässä vaiheessa lopputuloksen kannalta ratkaisevan aikalisän rauhoitellakseen joukkuettaan.

– Aikalisän jälkeen HPK:n päättäväisyys näkyi selvästi. Onnittelut valmennusjohdolle siitä, että viesti meni perille, Dufva jakoi tunnustusta kollegalleen.

Aikalisä oli paikallaan sillä heti sen jälkeen JYP otti kaksi jäähyä peräkkäin ja jälkimmäisen aikana HPK kavensi. Ville Viitaluoma ja Juuso Puustinen tarjoilivat kiekon maalin kulmalle, josta härkämäinen Niko Nieminen löi kumilaatan sisään.


Harri Rindell otti aikalisän oikeaan paikkaan ja HPK:n kurssi kääntyi.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Väistämättömyys

Kolmas erä alkoi tunnustelevasti. Molemmat joukkueet saivat ylivoimatilaisuuden, mutta lisäosumia ei nähty. Erän puolessavälissä Berzins otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn ja heti perään Alatalo hankki kiekon sulkemisesta myös kakkosen. JYP pyöritti reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa, muttei onnistunut muutamista paikoista huolimatta ratkaisemaan.

– Nämä ovat pienten marginaalien pelejä. Kahden miehen alivoimalla pelasimme monen monta hienoa hetkeä. Tietysti se vaatii myös vähän onneakin, Rindell totesi.

Kun JYP ei käyttänyt tilaisuuttaan, iski HPK heti jäähyjen päätyttyä. Kerho polkaisi täysilukuiseksi tultuaan nopeaan vastaiskuun, josta Männikkö laukoi ja taisteli lopulta oman paluukiekkonsa ohi Myllykosken. Vajaan minuutin päästä Rinkelinmäen halli oli revetä liitoksistaan. Roppo nousi vahvasti kulmasta sektorille ja raapi voitto-osuman kovan vääntämisen jälkeen aivan tolpan vierestä.

– Roppo manasi virheensä takia itsensä ensimmäisellä erätauolla seitsemänteen helvettiin. Siirtyessämme pelaamaan kolmella ketjulla päätimme antaa Ropolle vielä mahdollisuuden ja mies kiittikin melkoisella tavalla, Rindell hymyili.

Kerhon nousu näytti lopulta väistämättömältä, eikä JYP enää henkisesti ja fyysisesti väsyneenä saanut kovaa kiriä aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan ottelu oli jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan. Molemmat joukkueet pelasivat korkealla tasolla ja pyrkivät pitämään kiekkoa pelin rikkomisen sijaan.

Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä HPK kohtaa seuraavaksi torstaina Jokerit Helsingissä. Vasta kauden viidennen tappionsa kärsinyt JYP isännöi perjantaina Ilvestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle