HPK:lla kova iltapuhde edessään

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerho saa vieraakseen sarjakärki JYPin. Kerholta vaaditaan koko joukkueen onnistumista pistetilin kartuttamiseksi.

Kuntokäyrät

HPK on palannut vahvasti maajoukkuetauolta. Ensin kaatui kotona Pelicans 3-2-lukemin ja lauantaina Kerho suoritti onnistuneen vierasmatkan Raumalle, jossa Lukko taipui ritaripaitojen käsittelyssä puhtaasti 4-0. Kotijoukkue tuleekin otteluun vahvoilla jaloilla, sillä se on pelannut tauon jälkeen vain kaksi peliä.

Vierasjoukkue JYP on ollut alkukaudella suvereeni. Ylivoimainen sarjajohto toisena olevaan Porin Ässiin on tällä haavaa 11 pistettä. Piste-ero taulukon kuudenteen eli Kerhoon on peräti 22 pistettä. Jyväskyläläiset ovat tauon jälkeen urakoineet jo neljä ottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt yhden voittomaalikilpailussa HIFK:lle. 14 viime ottelusta juuri tuo peli on ainoa, jonka Risto Dufvan miehistö on hävinnyt.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuun loppupuolella pelatussa ottelussa JYP nujersi kotonaan Kerhon lukemin 3-1.


Teemu Lassila on ollut maajoukkuetauon jälkeen mies paikallaan.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Ratkaisun paikat

HPK:n on onnistuttava jokaisella pelin osa-alueella mikäli se mielii tiistaina pisteille. Lähtökohdat tähän ovat hyvät, sillä viimeisin peli Lukkoa vastaan oli koko joukkueen hieno työvoitto. Kerhon tärkein pelaaja maajoukkuetauon jälkeen on ollut maalivahti Teemu Lassila, joka urakoi lauantaisen nollapelinsä eteen 32 torjuntaa. Myös JYPiä vastaan Lassilalta tarvitaan huippupeli.

HPK on levännyt tauon jälkeen selvästi enemmän kuin vierasjoukkue JYP. Siinä missä HPK pelasi viime viikolla kaksi kertaa on tiistainen peli JYPille jo viides viikon sisään. Tässä piileekin yksi ratkaisun paikka kotijoukkueen näkökulmasta. Luistimen on liikuttava selvästi vastustajaa vilkkaammin, sillä otteluruuhkasta huolimatta JYP ei anna pelissä mitään ilmaiseksi.

JYP on päästänyt pelaamissaan 24 ottelussa vain 28 maalia, mikä on käsittämättömän vähän. Maalivahtikaksikko Joni Myllykoski-Pekka Tuokkola on pelannut loistavasti, mutta joukkue puolustaa myös koko viisikolla erittäin kurinalaisesti. Puolustus ei kuitenkaan tapahdu hyökkäyksen kustannuksella, sillä tehdyissä maaleissa mitattuna JYP on sarjan toiseksi tehokkain.

Kokoonpanot

HPK tuskaili hetken runsasjoukkoisen sairasosastonsa kanssa, mutta pikkuhiljaa pelaajat pääsevät mukaan tositoimiin. Lasaretin puolella ovat enää Tuukka Pulliainen ja Mathias Porseland. Flunssan kourissa viime päivät viettänyt Jyrki Louhi on jo tervehtymään päin. Myös Tuukka Mäkelä saattaa ilahduttaa Rinkelinmäen yleisöä paluullaan. Toni Häppölän, Juuso Hongan ja Lauri Kärmeniemen HPK lähetti Lempäälän Kisan apujoukoiksi.

JYPiltä sivussa sormivaivainen Jani Tuppurainen. Harri Pesonen sai sunnuntaina Pelicansia vastaan kovan taklauksen päähänsä ja hyökkääjän pelaaminen on epävarmaa. Todennäköisesti myös Miika Lahti huilaa HPK-pelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle