HIFK voitokkaana tauolle

LIIGA / Raportti
HIFK siirtyi maajoukkuetauolle tyylillä, kun se kaatoi kotonaan HPK:n selvin 7-1-lukemin. Samalla joukkue pysyi voittamattomana kotijäällään 11 ottelun jälkeenkin.

Helsingin ottelut HIFK:n ja HPK:n välillä pelattiin jo kello 16.00 käynnistyneenä päiväpelinä. Usein kotipelejään jo ensimmäisessä erässä ratkaissut HIFK olikin hieman myöhässä ja teki pelin ratkaisevat osumat tälle kertaa vasta toisessa erässä.

– Ensimmäisessä erässä olimme vielä jollainlailla mukana, 1-0 antoi jotain toivetta, että voitaisiin saada jonkin näköinen ottelu käyntiin. Toisen erän tyrmäys vei kaiken, HPK:n valmentaja Harri Rindell kuvasi peliä.

Ottelun avausmaalin teki HIFK neloskenttä ensimmäisen erän kuudennella minuutilla, kun Robert Nyholm pääsi lyömään kiekon maalilta sisään hyvän pyörityksen jälkeen.

Ratkaisumaalit nähtiin taas toisen erän alussa. Ensin Teemu Ramstedt laukoi keskeltä tilanteeksi 2-0 ja vajaata minuuttia myöhemmin Siim Liivik onnistui maalin edustalta.

– Haluan nostaa Liivik-[Eetu] Pöysti-Nyholm ketjun esiin. Ketju on kasvanut ja kasvanut koko syksyn ja tänäänkin pojilta kaksi maalia, HIFK:n Kari Jalonen kiitteli.

Osumia leveällä rintamalla

Toinen erän oli HIFK:lta kokonaisuudessaan vahva, sillä peli oli sen jälkeen jo 5-1. Isännät tekivät erän lisäosumansa ylivoimalla ja HPK onnistui rikkomaan Juuso Riksmanin reilun 150 minuuttia kestäneen nollaputken erän puolenvälin jälkeen, kun Toni Häppölä pääsi iskemään 4-1-kavennuksen maalin edestä.


Robert Nyholm jaksoi rynniä.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

HIFK onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, kun jokainen ketju oli mukana viimeistelyssä. Tasaisuutta kuvastaa se useamman kuin yhden pisteen keränneitä pelaajia oli vain neljä: Liivik, Ramstedt ja Ville Peltonen merkkasivat tehot 1+1, mutta illan hahmoksi nousi neljä syöttöä kerännyt Kimmo Kuhta.

– "Kiben" [Kuhta] ympärillä ollaan kauheasti puhuttu Helsingissä oloaikanani, mutta olen edelleen sitä mieltä, että hän pelaa isolla sydämellä ja on tällä hetkellä herkässä iskussa, Jalonen kuvasi.

Ottelun toinen tärkeä pelaaja oli HIFK:n kapteeni Peltonen. Kun toinen laituri Jeff Hamilton jätti pelin kesken ensimmäisen erän jälkeen, pelasi Peltonen koko loppu pelin kahdessa ketjussa ja keräsi yli 25 minuuttia peliaikaa. Suorituksiin jäällä suuri taakka ei kuitenkaan vaikuttanut.

Ei seliteltävää

Ottelu oli kaikenkaikkiaan hyvin selvä. HPK:lla ei ollut juurikaan maalipaikkoja Häppölän osuman lisäksi, eivätkä vieraat päässeet muutenkaan missään vaiheessa kunnolla mukaan peliin.

–Ottaa aina päähän selittää, että kun me oltiin niin huonoja. Täytyy rehellisesti sanoa, että IFK oli niin kova tänään, että ei oikein auttanut mikään. Me yritimme kaiken näköistä, mutta tuntui, että lopputulos oli aina sama. Jäimme ihan jalkoihin, Rindell summasi.

Tauolle lähdettäessä HPK:n saldoksi 22 ottelusta jäi 33 pistettä. Syyskausi on sujunut pääosin positiivisissa merkissä, joten ottelun heikko pelaaminen oli yllättävää.

– Olen ymmälläni, koska koko syksy ollaan pystytty pelaamaan, Rindell ihmetteli.

– Tämä oli 18 peli kuuteen viikkoon. Ollaan rimpuiltu mukana joka pelissä ja joissain erinomaisestikin, mutta tänään energiat olivat nollatasolla.

HIFK:n puolella Jalonen oli luonnollisesti tyytyväinen, kun kotiotteluiden kova höyry vain jatkui.

– Meillä meni tänään kaikki niin kuin elokuvissa. Perhepäivä, paljon lapsia katsomossa ja peli oli sellaista, että he näkevät paljon maaleja ja kannattajat näkivät kun joukkue pelaa suurella sydämellä, Jalonen kehui.

Pelillisestikin Jalonen löysi erityistä mainittavaa, kun joukkueen puolustus vai luotsilta kiitosta.

– Pakisto oli tänään avain vahvaan pelaamiseen. Aktiivisuutta, fyysisyyttä ja pelinkääntönopeutta tarvitaan, kun vahva hyökkäyspeli pitää saada aikaan,

Joukkueet lähtivät ottelun jälkeen maaottelutauolle. Pelit jatkuvat tiistaina 16. päivä, kun HIFK matkustaa Jyväskylään sarjakärki JYPin vieraaksi ja HPK isännöi kotonaan Pelicansia.

» Lähetä palautetta toimitukselle