Vaikea Helsingin reissu

LIIGA / Ennakko
Helsingin IFK:n syksyn kovaa kotikuntoa testataan vielä kerran ennen taukoa. Tällä kertaa testaajana on HPK, joka vei aikaisemmin syksyllä kotonaan HIFK:ta selvästi. Nyt vieraat tarvitsevat kuitenkin uusia kikkoja voittaakseen.

Kuntokäyrät

HIFK on pysytellyt liigan kärjen tuntumassa viimeaikaisilla peleillään. Viidestä edellisestä ottelusta on koossa kymmenen pistettä ja tämän viikon ainoasta pelistä torstailta kotivoitto Tapparasta lukemin 3-0. Viime viikolta tilillä on taistelutappio Bluesin vieraana ja toinen puhdas voitti tamperelaisista, kun Ilves kaatui kotona 5-0.

HPK:n hyvä alkukausi on taantunut hivenen, sillä joukkue on voittanut viimeisessä seitsemässä ottelussa vain kahdesti. Torstaina kotona kaatui SaiPa luvuin 3-1. Viime peleissä otteet ovat kuitenkin kentällä näyttäneet pirteiltä: Kärppiä vastaan Oulussa joukkue hävisi vain tehottomuuden takia ja Kuopion vieraspiste oli arvokas.

Joukkueiden kauden keskinäinen kohtaaminen Hämeenlinnassa kolme viikkoa sitten päättyi HPK:n selvään 6-2-voittoon.

Ratkaisun paikat

Pelin ratkaisuteemat kulminoituvat HIFK:n kotipelaamiseen. Toistaiseksi HIFK on kotonaan voittamaton. Vain SaiPa ja Blues ovat saaneet Helsingin jäähallista pisteitä, kun ne veivät pelit voittomaalikilpailuun.


HPK sai viimeksi juhlia urakalla.
Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

– HIFK on erittäin hyvä kotijoukkue ja olemme sen tiedostaneet. Meidän puolustuspelaamisemme on onnistuttava erinomaisesti, sillä helsinkiläisillä on monta taitavaa hyökkääjää. Vastustajalla on tehokas ylivoima, joten jäähyaitiosta olisi syytä pysytellä poissa, HPK:n valmennusjohtoon kuuluva Pasi Arvonen luettelee ratkaisutekijöitä.

HPK pelaa vieraissa kotipeliään passiivisemmin ja pyrkii todennäköisesti jäädyttämään HIFK:n pelaamista. Torstaina Tapparaa vastaan HIFK oli hieman väsyneempi kuin alkukauden peleissään ja peli ei ollut kovin lennokasta. HIFK:n kotipelaamisessa on kuitenkin toiminut viime aikoina etenkin puolustaminen: viidessä viimeisessä kotipelissään joukkue on päästänyt kaksi maalia.

Jos ottelusta tulee vähämaalinen, nousee maalivahtipeli tärkeään rooliin. Juuso Riksman ei ollut parhaimmillaan joukkueiden kohdatessa Hämeenlinnassa, mutta on muuten ollut vakuuttava. Teemu Lassila urakoi kovalla panoksella HPK:n puolella.

Kokoonpanot

HIFK:n riveistä puuttuu edelleen aivotärähdyksestä kärsivä sentteri Mikael Granlund, joka joutuu jättämään väliin myös maajoukkuetauon alle 20-vuotiaiden turnauksen. Lisäksi poissa ovat hyökkäyksestä olkapäävammaiset Niko Piiparinen ja Max Wärn. Puolustaja Toni Söderholm jätti torstaina Tappara-ottelun kesken kahden erän jälkeen.

HPK:lta ovat varmuudella poissa puolustuksesta alkukauden kuuma nimi Mathias Porseland ja hyökkääjät Toni Häppölä, Juuso Honka ja Tuukka Pulliainen. Hyökkääjä Niko Nieminen ja puolustaja Tuukka Mäkelä joutuivat jättämään torstain pelin kesken. Venäläispakki Aleksei Shvalevin pitäisi vihdoin päästä pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle