KalPa lyömätön voittomaalikilpailuissa

LIIGA / Raportti
KalPa on ollut tällä kaudella kuudesti tasatilanteessa varsinaisen peliajan jälkeen. Näistä peleistä kolme on päättynyt kuopiolaisten jatkoaikavoittoon, ja lopuissa voittoa on juhlittu voittomaalikilpailun jälkeen.

KalPan onnistujia olivat tällä kertaa Kalle Kerman ja Sakari Salminen, jotka harhauttivat Iiro Tarkin maalivahdin oikealta puolelta. Tommi Miettinenkin yritti samaa, mutta sillä kertaa Tarkki sai patjansa eteen.

Bluesilta yrittämässä kävivät Jani Lajunen ja Camilo Miettinen, mutta molempien yritykset tyrehtyivät Ari Ahoseen.

Avausosuma Varakkaan nimiin

KalPa tuli hivenen paremmin peliin mukaan ja loikin ensimmäiset tilanteet. Parhaat yritykset olivat Tuomas Kiiskisen ohjaus Mikko Kukkosen vetoon sekä Sakari Salmisen ja Robert Petrovickyn kaksiykkönen, mutta sillä kertaa Ville Lajunen pelasi tilanteen hienosti, eikä KalPa saanut laukausta aikaiseksi.

Erän lopulla painopiste siirtyi toiseen päätyyn. Tommi Miettisen istuessa rangaistusaitiossa sukunimikaima Camilo laukoi tyhjästä maalista ohi ja Petri Lammassaaren tolppalaukausta tarkastettiin videolta. Blues-pelaajatkaan eivät missään vaiheessa uskoneet maalin syntyyn tilanteessa.

Blues siirtyi johtoon, kun erää oli jäljellä tasan minuutti. Jani Lajusen aloitusvoiton jälkeen viime kaudella kuopiolaisia edustanut Ville Varakas laukoi siniviivalta kiekon ohi maskissa olleen Ahosen.

– Tauon jälkeen on aina vaikea tulla mukaan, mutta mielestämme alku oli erinomainen, analysoi Blues-valmentaja Lauri Marjamäki.

– Erän viimeinen viisiminuuttinen oli huono, myönsi KalPa-käskijä Pekka Virta.


Tämän tilanteen lisäksi Salminen oli Miettistä etevämpi voittomaalikilpailussa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Toisessa erässä KalPa pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa liki kaksi minuuttia, kun Toni Kähkösen rangaistuksen alettua Jere Karalahti toimitti kiekon yli laidan. Etsikkoaika ei tuonut tulosta, ja Kähkönen oli päästä läpiajoon heti rangaistuksen päätyttyä. Pieni hapuilu mailaotteen kanssa esti sen ja tilanteen aiheuttanut Janne Jalasvaara ehti paikkaamaan virhettään.

Jo aikaisemmin erässä Jere Sallinen taklasi rajusti Mikko Kukkosta. Aluksi tilanne näytti siltä, että puolustajalta olisi ilmat pihalla, mutta hän joutui kuitenkin jättämään ottelun kesken. Valmentaja Pekka Virran mukaan Kukkonen liikkui pelin jälkeen käsi kantositeessä.

Kolmas erä kuopiolaisnäytöstä

Kolmanteen erään KalPa tuli lujaa, ja Blues ei mahtanut juuri mitään. Lopulta ansaitun tasoituksen iski Tommi Miettinen Kermanin ja Salmisen syötöstä. Salminen pääsi puolittain läpi vielä puoli minuuttia ennen peliajan päätöstä, mutta laukoi ohi.

– Odottelimme ehkä pelin loppua liikaa. KalPaa vastaan sellainen kostautuu. Ei kukaan häviä tahallaan, harmittaa että vain piste tuli, Marjamäki kommentoi.

– Emme antaneet periksi. Aistittiin kuitenkin hyvä tunnelma toisella erätauolla, Virta arvioi.

Erässä nähtiin myös tilanne, jolla olisi voinut olla ikävätkin seuraukset. KalPan Timo Salo taklasi Stefan Öhmania KalPan rangaistusaition tuntumassa samalla hetkellä, kun Salon tutkapari Tapio Laakson rangaistus oli päättymässä. Öhman osui laitaan siinä vaiheessa, kun ovi oli jo auki, mutta ei onneksi loukannut itseään.

Jatkoajalla kolmella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla pelaava KalPa jatkoi paineen luomista, muttei onnistunut ratkaisemaan peliä vielä siinä vaiheessa, vaan vasta voittomaalikilpailussa.

Puolustaja loukkaantuu, mitä tehdään?

Mikko Kukkosen loukkaantuminen jätti periaatteessa KalPalle viisi puolustajaa. Näihin tilanteisiin KalPalla on kuitenkin hyvä vaihtoehto: siirtää nelosketjun keskushyökkääjä Joonas Riekkinen puolustukseen. Niin myös tällä kertaa, kun Riekkinen pelasi varsinaisen peliajan lopun Pasi Hirvosen parina.

– Hyvin luonnistuu sekin rooli. On selkeämpi puolustajille, jos pelataan kuudella eikä tarvitse vetää joka toista vaihtoa jossain vaiheessa. Olen tehnyt niin useammassakin pelissä tällä kaudella, Riekkinen kertoi.

Virta myönsi saman asian kuin Riekkinenkin:

– Mieluummin vedetään kolmella sentterillä ja kolmella pakkiparilla kuin viidellä puolustajalla.

Blues jatkaa kotipelejään kohtaamalla torstaina JYPin. KalPa saa Kuopioon vieraaksi Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle