Viides ja kuudes vastakkain

LIIGA / Ennakko
SM-liiga polkaistaan tiistaina jälleen täyteen vauhtiin maajoukkuetauon jälkeen, kun otteluita pelataan täysi kierros. Espoossa vastakkain asettuvat sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta tauolle lähteneet Blues ja KalPa.

Kuntokäyrät

KalPa on sarjataulukossa espoolaisia pisteen edellä sijalla viisi. Blues tulee heti perässä kuudennella sijalla, yhden ottelun kuopiolaisia vähemmän pelanneena. Pisteiden valossa kyseessä on siis varsin tasaväkisten joukkueiden kohtaaminen.

Viimeisellä kierroksella ennen taukoa kuopiolaiset ottivat Lukosta puhtaan voiton lyöden raumalaiset 5-0. Blues sen sijaan kävi Porissa häviämässä selkeästi – tulostaululla nähtiin päätössummerin soidessa lukemat 5-0 Ässien hyväksi.

Aiemmin joukkueet ovat ehtineet tällä kaudella pelata vastakkain jo kahdesti. Espoossa syyskuussa käydyssä kamppailussa Blues oli parempi maalein 5-2, lokakuussa KalPa taas voitti kotonaan espoolaiset selkeästi 7-3. Molemmissa kohtaamisissa nähtiin siis runsaasti maaleja.

Molemmat joukkueet ovat yleisesti ottaen olleet hyvässä vireessä ennen maajoukkuetaukoa, vaikka Blues päättikin syyskautensa melkoiseen selkäsaunaan Porissa.

Ratkaisun paikat

Espoolaisjoukkueelle maalinteko on välillä osoittautunut lähes ylivoimaiseksi tehtäväksi. Blues varmasti taistelee aina loppuun saakka, mutta maalejakin on pakko syntyä, jos ottelut aiotaan voittaa. Tiivis puolustuspelaaminen ja Iiro Tarkin loistavat otteet maalilla ovat kuitenkin pitäneet huolen siitä, että pisteitä on kertynyt kiitettävästi.

Piristymistä maalinteonkin suhteen on ollut havaittavissa, vaikka espoolaisten edellisessä ottelussa Ässät Bluesin nollille jättikin. Esimerkiksi Toni Kähkönen sai hieman kuivahkon alkukauden jälkeen maalihanansa jälleen auki vähän ennen taukoa Pelicansia vastaan pelatussa ottelussa.

Espoo on ollut kuopiolaisille vaikea paikka. KalPa oli kuitenkin ennen taukoa hyvässä vireessä; joukkueessa on hyvä henki, ja jos kuopiolaiset esittävät samanlaisia otteita kuin Lukkoa vastaan, on Blues varmasti vaikeuksissa.

Sakari Salminen on yksi KalPan pelaajista, joka on hankalan alkukauden jälkeen päässyt viime aikoina paremmin peliin mukaan. Muutamat muutkin hieman kadoksissa olleet kuopiolaiskiekkoilijat alkavat vertyä pelitavan vaatimaan kuntoon.


Sakari Salminen vaihtaa tiistaiseen otteluun keltaisen kypärän tilalle kultaisen.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Molemmat joukkueet ovat saaneet huilata peleistä yhtä pitkään – valmistautuminen nouseekin suureen rooliin ensimmäisessä ottelussa tauon jälkeen. Bluesin valmentajat, Petri Matikainen ja Lauri Marjamäki, viettivät tauon erilaisia maajoukkuevelvollisuuksia hoitaen. Marko Toreniuksen johdolla espoolaismiehistö on kuitenkin harjoitellut aivan normaalisti, joten suurempaa vaikutusta päävalmentajan ja kakkoskäskyttäjän poissaoloilla ei luulisi olevan.

Kokoonpanot

Blues lähtee otteluun aika pitkälti samoilla kokoonpanolla kuin ennen taukoa. Camilo Miettinen tekee paluun espoolaismiehistön vahvuuteen, Tomi Sallinen sen sijaan huilaa jalkavammansa takia näillä näkymin joulutaukoon saakka. Tarkki aloittaa espoolaisten maalilla.

KalPa joutuu tekemään ketjumuutoksia Pavel Brendlin lähdön jäljiltä. Ari Ahonen pelannee kuopiolaisten maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle