Paikallispeli jatkaa Jokerien putkea

LIIGA / Ennakko
Jokerien neljän kotiottelun putki jatkuu tiistaina tiukalla pelissä, kun vastaan saapuu paikallisvastustaja HIFK. Kipeästi pisteitä kaipaavalla Jokereilla olisi mahdollisuus pestä kasvojaan voitolla ottelusta.

Kuntokäyrät

Jokerit on maaottelutauon jälkeisistä kolmesta ottelustaan voittanut ensimmäisen, SaiPaa vastaan kotonaan luvuin 6-2. Sen jälkeen ottelut Kuopiossa KalPaa vastaan ja kotona Ässiä vastaan ovat tuottaneet kaksi tappiota ja vain yhden tehdyn maalin. Sarjassa Jokerit on sijalla kahdeksan, mutta eroa ylöspäin olisi mahdollista kiriä kiinni muutaman rästiottelun voitolla.

– Kuopion matka oli raskas monellakin tapaa. Ässiä vastaan tuntui olevan bensa lopussa fyysisestikin, Jokerien valmentaja Hannu Jortikka pohtii viime viikon suorituksia.

HIFK:n saldo tauon jälkeen näyttää valoisammalta. Ottelut JYPiä ja Lukkoa vastaan tuottivat voiton ja tappion voittomaalikilpailusta ja tiukan viikon päätti vierasvoitto Pelicansista. Taulukossa HIFK:n asema on suhteellisen vakiintunut, kun se taistelee kakkospaikasta Ässien kanssa. Ylös- ja alaspäin matkaa on enemmän.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vain kerran, kauden avauksessa. Silloin HIFK oli kotikentällään parempi lukemin 5-3.

Ratkaisun paikat

Jokerien edellinen esiintyminen kotikentällään ei sujunut mairittelevasti. Joukkue pääsee pesemään kasvojaan nopeasti ja energiatason luulisi olevan erilainen kuin Ässiä vastaan. HIFK on ollut vahva erityisesti kotonaan, mutta onnistunut myös vieraspeleissä suhteellisen hyvin.

– Jos pisteitä katsotaan, ei meille hirveen kauhea apu ole kotikentästä ollut, Jortikka arvio.

Pelillisesti Jokerien ongelmat ovat olleet pelin rakentamisessa. Joukkue ei pääse tarpeeksi hyvin hyökkäysalueelle tarpeeksi nopeasti ja joutuu ottamaan vastaan liikaa hyökkäyksiä

– Omista pitää päästä nopeammin ja paremmin pois, Jortikka tiivistää.

HIFK on pelannut totutusti vierasotteluissa passiivisemmin kuin kotonaan. Kari Jalosen ryhmällä saattaisi kuitenkin olla mahdollisuus paina Jokerien peliä puolustuspäähän ja päästä sitä kautta hallitsemaan peliä. HIFK:n ongelmana ovat olleet hyökkäyksen loukkaantumiset, jotka ovat syöneet taitoa ja energiaa. Toistaiseksi ratkaisijoita on kuitenkin noussut esille tarpeeksi.

Kokoonpanot

Jokerien puolustusta vaivannut loukkaantumistilanne on taas parantumassa, kun Teemu Eronen ja Marko Kauppinen palaavat peleihin tällä viikolla. Joukkueessa on ollut sairastelua, joka saattaa vaikuttaa kokoonpanoon. Lauantain ottelussa Ässiä vastaan Jortikka tiivisti kokoonpanoa ja mm. Esa Pirnes joutui vilttiin. Nähtäväksi jää millaisella kokoonpanolla joukkue on nyt liikkeellä.

– Yritän peluuttaa sen mukaan, mitä pelaajat ansaitsevat ja mitä joukkueen etu vaatii, Jortikka kuvaa tilannetta.

HIFK:n kokoonpanosta on edelleen sivussa aivotärähdyksestä kärsivä Mikael Granlund ja nivusvammainen Jeff Hamiltonkin lienee poissa. Puolustuksessa Toni Söderholm oli viime viikon sivussa sairastelun takia. Käsivammainen puolustaja Mikko Kurvinen ja selkävaivasta kärsivä hyökkääjä Lennart Petrellin saattavat myös olla sivussa. Poissa peleistä ollut maalivahti Juuso Riksman palasi Lahden ottelussa jo luukulle ja lienee käytettävissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle