Pelicans yrittää karistaa vieraspeikon

LIIGA / Ennakko
Pelicansin tappioputki venyi viime viikolla jo kuuteen otteluun ja lahtelaiset saapuvat Poriin yrittäen viimein katkaista tappioiden kierteen. Maalinteko on ollut lahtelaisille viime aikoina erittäin vaikeaa, eikä erinomaisesti kauden aloittanut Ässät ole Pelicansille helppo vastustaja.

Kuntokäyrät

Maajoukkuetauon jälkeen Ässien peli lähti takerrellen käyntiin. Alkuviikosta porilaiset kärsivät tappion Lukolle ja Ilvekselle. Kuitenkin lauantaina Ässät kykeni voittamaan Helsingissä Jokerit. Voitto lisäsi varmasti patapaitojen itseluottamusta, ja Porissa nähdään varmasti taisteleva Ässät.

Pelicans saapuu Poriin pitkässä tappioputkessa. Viimeksi lahtelaiset ovat voittaneet 30.10. Jokerit. Viimeisimmissä peleissä vastus ei ole toki ollut helpoin, sillä viimeisen neljän ottelun aikana Pelicans on kohdannut JYPin kahdesti, sekä HIFK:n. Mika Toivolan korvaaminen Pasi Räsäsellä ei ole kuitenkaan tuonut toivottua ryhtiliikettä joukkueelle. Lisäksi Pelicansilla on viimeisestä vierasvoitosta aikaa noin kaksi kuukautta.

Edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen vei Ässät numeroin 3-1. Tuolloin porilaiset johdatti voittoon Ässien nelosketju. Ratkaisevassa roolissa oli varsinkin kaksi maalia tehnyt Severi Sillanpää. Pelicans varmasti hakee revanssia Lahdessa kärsimästään tappiosta.

Ratkaisun paikat

Pelicans ei ole kauden aikana kyennyt parhaimpaansa paria poikkeusta lukuun ottamatta. Joukkueen nimekkäimmät pelaajat eivät ole pelanneet odotetulla tavalla, eivätkä he ole kyenneet johtamaan joukkuetta voittoihin. Kuuden viimeisen ottelun aikana Pelicans ei ole tehnyt kertaakaan yli kahta maalia pelissä. Maalinteko on siis ollut selkeä ongelma, ja Lahdessa odotetaankin Mike Yorkilta, Matias Lopilta sekä Dwight Helmiseltä aiempaa parempia suorituksia.

Ässät sen sijaan on kyennyt pelaamaan koko kauden ajan taitojensa ylärajoilla. Tämän kauden aikana jokainen ketju on ratkaissut pelejä. Erityisesti nykyiset ykkös- ja kakkosketjut ovat olleet tehokkaita. Lisäksi maininnan ansaitsee Severi Sillanpään johtama nelosketju, joka on ollut omassa roolissaan erinomainen.


Tuomas Santavuori on ollut viimeisissä otteluissa hyvässä vireessä.
Mikko Ruohola http://ruohola.org

Ässien ykkösketju on pelannut viimeiset ottelut erityisen hyvin. Tuomas Santavuori, Aki Uusikartano ja Joel Armia ovat tehneet suuren osan Ässien maaleista viimeisen viiden ottelun aikana. Jos Pelicans haluaa Porista pisteitä, niin heidän täytyy puolustaa erityisen hyvin patapaitojen ykkösketjua vastaan.

Joukkueiden maalilla on suuri ero. Ässien Eero Kilpeläinen on pelannut koko kauden hyvällä tasolla, ja hänen torjuntansa ovat mahdollistaneet monta voittoa porilaisille. Sen sijaan Lahdessa maalivahtityöskentely on ollut epävarmempaa. Vuokralla olevan Ari Sulanderin torjuntatyöskentely on ollut yllättävänkin haparoivaa. Kiekot ovat yllättävästi pomppineet kokeneen veskarin eteen, ja esimerkiksi HIFK käytti pomppukiekot hyödykseen viime perjantaina.

Ässien peli on perustunut alkukauden ajan hyvään liikkeeseen ja aktiiviseen karvaamiseen. Liike ei ole kuitenkaan viimeisissä otteluissa ollut aivan alkukauden tasolla. Porilaiset kuitenkin ovat kyenneet hyvään ja tiiviiseen puolustuspelaamiseen, vaikka hyökkäys ei olisikaan toiminut. Pelicansin peli sen sijaan on usein ajautunut kulmiin. Siksi joukkueella on ollut ongelmia päästä hyville maalipaikoille. Eikä maalipaikoille pääsy tule olemaan nytkään helppoa, sillä porilaiset eivät kovin usein päästä vastustajan hyökkääjiä oman maalin eteen.

Kokoonpanot

Ässistä poissa ovat pitkäaikaispotilaat Tero Määttä ja Tommi Huhtala. Lisäksi Kristian Kudroc on vielä sivussa ainakin muutaman päivän ajan.

Pelicansista poissa ovat Teemu Rinkinen ja Niko Hovinen. Tämän lisäksi Antti Tyrväinen on pelikiellossa taklattuaan viime pelissä JYPin Harri Pesosta sääntöjen vastaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle