Kaksi hyvin pelannutta joukkuetta kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Ässien huima 12 ottelun pisteputki katkesi torstaina Jyväskylässä. Nyt Ässät yrittää palata voittojen tielle. Vastaan Porin lauantai-iltaan asettuu niin ikään hyvässä vireessä oleva Blues.

Kuntokäyrät

Ässät hävisi torstain ottelunsa JYPiä vastaan, mutta tappiota edelsi monta erittäin hyvää ottelua. Porilaisten itseluottamus on ollut kohdillaan, sillä moni tiukka ottelu on viime hetkillä kääntynyt patapakan voittoon. Jyväskylässä JYP oli parempi lukemin 0-3, vaikka Ässät ei erityisen huonosti pelannutkaan. JYPille kärsittyä tappiota edelsi 4-3 voitto KalPasta.

Blues on saalistanut kuudesta viimeisestä ottelusta vähintään pisteen. Tiistaina Lappeenrannassa Blues kykeni nousemaan kolmen maalin tappioasemasta lopulta voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. Torstaina Espoossa Blues onnistui kaatamaan Pelicansin numeroin 3-0, vaikka sinipaitojen peli ei ollut erityisen loistokasta.

Ratkaisun paikat

Ässät ja Blues ovat kohdanneet toisensa jo kerran tämän kauden aikana. Tuolloin peli päättyi lukemin 0-1 porilaisille. Maalivahdit olivat tuossa ottelussa huikeassa vireessä, ja vain Ässien Jesse Jyrkkiö onnistui maalinteossa.

Ässät on ollut todella vahva kotikentällään. Kymmenestä kotiottelusta vain kaksi on päättynyt patapaitojen tappioon. Patapakan viimeisestä kotitappiosta on jo yli kuukausi aikaa. Ässät on ollut erityisen vahva lauantain kotipeleissään, sillä viidestä lauantain kotiotteluista on tullut yhtä monta voittoa. Blues taas on ollut kotikentällään vahva, mutta vieraskaukalossa pelit ovat sujuneet hieman heikommin. Viimeaikoina otteet vieraskentillä ovat kuitenkin parantuneet, ja espoolaiset ovat onnistuneet hakemaan ainakin pisteen viimeisestä kolmesta vieraspelistään.

Kumpikin joukkue vannoo työnteon nimeen. Odotettavissa on tasainen ja vähämaalinen ottelu, jossa kamppaillaan viimeiseen asti jokaisessa tilanteessa. Tällä kaudella Ässät on ollut hyvin luisteleva, aktiivisesti karvaava ja keskialueen hyvin tukkinut joukkue, joka on aiheuttanut vastustajille harmaita hiuksia. Blues tunnetusti myös on hyvin karvaava joukkue, joka ei pelkää mustelmia.

Puolustus on kummallakin joukkueella toiminut erinomaisesti. Vastustajat eivät ole päässeet näitä joukkueita vastaan hyviin maalipaikkoihin, vaan puolustajat ovat kyenneet estämään vastustajien maalintekoyritykset tehokkaasti. Blues on päästänyt tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja liigassa, eikä Ässät kovin montaa maalia enempää ole päästänyt.


Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Blues ei kyennyt ohittamaan Eero Kilpeläistä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Joukkueiden maalivahdit ovat olleet tällä kaudella huikeassa vireessä. Ässien Eero Kilpeläinen on tällä kaudella löytänyt huippuvireen, jonka ansiosta hän on kyennyt torjumaan porilaisille monta pistettä. Jyväskylässä Kilpeläinen piti lukemat tasaisina tekemällä todella monta erinomaista torjuntaa. Myös Bluesin maalia vartioiva Iiro Tarkki on ollut hyvässä iskussa. Hyvän vireen merkkinä voidaan pitää viittä tällä kaudella torjuttua nollapeliä, joista neljä on tullut viimeisen kahdeksan ottelun aikana. Tosin tiistaina SaiPaa vastaan Tarkki ei vakuuttanut, ja hänet otettiin pois maalilta ensimmäisen erän jälkeen.

Ässien ykkösketju Tuomas Santavuori–Aki Uusikartano–Joel Armia ei ole saanut viime aikoina kerättyä pisteitä, vaikka peli on kulkenut ajoittain hyvin. Sen sijaan Matti Kuparisen johtama kakkosketju on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Bluesin ykkösnyrkki Veilleux-Öhman-Lammassaari on viime aikoina väläytellyt osaamistaan, ja ketju on onnistunut ajoittain myös maalinteossa. Bluesin kannalta erinomainen asia on se, että Pelicansia vastaan kakkosketju onnistui Toni Kähkösen johdolla ratkaisemaan ottelun espoolaisten eduksi.

Kokoonpanot

Ässiltä sivussa ovat Pasi Salonen, Tommi Huhtala ja Tero Määttä. Myös Jyväskylässä ottelun kesken jättänyt Jesse Jyrkkiö on sivussa. Näin kokoonpanoon nostetaan todennäköisesti Kouvolasta Poriin palannut Miro Rahkola.

Vierasjoukkue Bluesilta puuttuvat Jarkko Immonen, Joonas Nättinen ja Mikael Kurki. Hyökkääjä Camilo Miettinen joutui jättämään viime ottelun väliin harjoituksissa syntyneen vamman takia, ja hän on todennäköisesti sivussa myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle