FPS mittaa TuTon kotivireen

MESTIS / Ennakko
Tämän vuoden puolella isännän elkeitä koti-Kupittaalla esittänyttä TuToa vastaan luistelee viime aikoina kovassa lyönnissä ollut Forssan Palloseura. Erityisesti vierasottelut ovat Palloseuralta kulkeneet, joten isäntien tulee olla skarppina, mikäli aikoo pisteet Turussa pitää.

Viimeksi joulukuun 11. päivä pisteittä kotiottelussa jäänyt TuTo kohtaa tiistaina tärkeässä Mestis-väännössä sille vielä tällä kaudella voittamattoman FPS:n. Ottelun enemmän pelanneen Palloseuran ja TuTon erottaa karsintaviivan ympärillä kymmenen pistettä. Joukkueiden väliin mahtuu vielä Järvenpään Haukat tasapistein forssalaisten kanssa.

Joukkueiden kaksi aiempaa ottelua tällä kaudella ovat päättyneet FPS:lle lokakuussa Turussa 5-2 ja marraskuussa Forssassa 7-2. Keskinäisten otteluiden tehokkain pelaaja on ollut FPS:n Jarno Kantelus tehoin 1+3. Kotijoukkueesta parhaiten tehojen puolesta on onnistunut Jussi Sipponen tehden maalin ja antaen kaksi syöttöä.

Vento jatkaa TuTon takalinjoilla

Kotijoukkue TuTo saa forssalaisia vastaan takaisin pelaavaan miehistöönsä Kiekko-Vantaata vastaan pelatussa ottelussa olkapäänsä loukanneen Topi Riutan. Lääkäriltä peliluvan saaneen Riutan lisäksi KalPa-ottelusta opintoasioidensa takia sivussa ollut Tuomas Jalava palaa myös FPS:aa vastaan kokoonpanoon.

TuTo-puolustukseen viime viikolla liittynyt konkaripakki Jouni Vento jatkaa joukkueessa vielä ainakin tämän viikon otteluissa. 37-vuotias puolustaja tekee ratkaisunsa loppukauden pelaamisesta ennen TuTon lauantaista kotiottelua Jukureita vastaan. TuTon päävalmentaja Pekka Virta pitäisi entisen pelikaverinsa mieluusti joukkueessaan.

– Vento osoitti viime viikon otteluissa tasonsa ja hänestä on meidän puolustuksen liideriksi. Toivomme kovasti, että saamme pidettyä Vennon joukkueessa kauden loppuun asti.

TuTon nuorten hyvät otteet saivat tällä viikolla ansaitsemaansa huomiota, kun Miikka Tuomainen valittiin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen Porissa 3.-7. helmikuuta pelattavaan turnaukseen. Maajoukkueessa edellisen kerran pelatessaan Tuomainen iski kolme maalia USA:n verkkoon Viking Cupissa ja viime viikolla kaksi maalia KalPaa vastaan takasi TuTolle tärkeän vieraspisteen.

FPS:lla monta kysymysmerkkiä

FPS pyrkii jatkamaan hyvää vierasvirettään turkulaisten kustannuksella, mutta forssalaisilla on mutkia matkassaan. Tsekkikaksikon Jan Sochor - Martin Lamich pelaaminen on hyvin epävarmaa, sillä vielä peliä edeltäneenä iltana Sochor oli kuumeessa ja Lamichin pakara oikutteleva. Tsekkiduon lisäksi puolustaja Juha Sinkkonen on kuumeessa, joka avaa Joni Kujalalle kuudennen puolustajan paikan.

- Lamichin ja Sochorin tilanteet selviävät huomenaamulle. Jos Sochorilla on vähänkin kuumetta, niin hän ei pelaa - ei täällä ketään tappamaan aleta. Molemmilla kavereilla on kuitenkin pelihalut erittäin kovat. Yritämme saada loppukaudeksi A-junnuista Jarmo Ruohomaan vahvistamaan puolustusta, jotta saadaan leveyttä peräpäähän, FPS-luotsi Kai Rautio kertoi maanantai-iltana.

FPS on vierasotteluissaan luottanut kovaan puolustuspeliin ja se on tuottanut tulosta. Viimeisenä lukkona on viimeisissä kolmessa ottelussa toiminut Ville Salminen, jonka torjuntaprosentti kolmesta viime ottelusta huitelee pitkälle päälle 96:n. Muutoksiin ei ole syytä, ja näin Salminen jatkaa myös Turussa.

Forssalaisten otteet joulutauon jälkeen ovat olleet erinomaisia - ainoastaan kerran se on jäänyt pisteittä seitsemässä ottelussa. Tämä tapahtui viime ottelussa Jukureita vastaan, kun FPS johti vielä 57. minuutille asti 0-1, mutta lopulta puolustuksen vastarinta murtui ja kotijoukkue nappasi 2-1-voiton Palloseuran nenän edestä. TuToa vieraana asetelmat kuitenkin ovat huomattavasti Jukurit-ottelua tasaisemmat ja forssalaisluotsi Raution mukaan luvassa on fyysinen ottelu.

- TuTo on parantanut viime aikoina huomattavasti ja pitää lähteä nöyränä liikkeelle. Luulisin, että tulossa on fyysinen vääntö, joten se sopii meille erittäin hyvin

» Lähetä palautetta toimitukselle