FPS:lle kauden suurinumeroisin kotivoitto

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura kuittasi selkeän 7-2-voiton vierailija TuTosta lauantai-iltana. Pelin taso ei häikäissyt missään vaiheessa, eikä kotijoukkue aivan niin hyviä otteita esittänyt kuin lukemat antavat ymmärtää. Näin suurinumeroiset lukemat kertovat tällä kertaa lähinnä vierailijoiden heikkoudesta, sillä TuToa ei ole Forssassa näin luokattomana nähty miesmuistiin.

Heti ottelun alkuun vierailijat joutuivat pelaamaan paljon alivoimaa ja Timo Kinnusella TuTo-maalilla riitti ohjelmaa. FPS:n kolme ylivoimaa pyöri varsin mallikkaasti, mutta kerta toisensa jälkeen forssalaisten hyvät laukaukset kilpistyivät välillä onnellakin Kinnusen varusteisiin. Hanakimmin laukoi HPK-apu Marko Toivonen, joka laukoi peräti viiteen otteseen neljän ylivoiman aikana.

Avauserä kulki kotijoukkueen hallinnassa, eikä vierailijat päässeet kuin satunnaisilla vastahyökkäyksillä ahdistelemaan Tommi Kelan vartioimaa forssalaismaalia. Erän lopussa lopulta Kinnusen vastarinta murtui, kun Juhamatti Yli-Junnilan syötöstä Max Kenig karkasi vasenta laitaa läpi ja pujotti kiekon Kinnusen jalkojen välistä siirtäen kotijoukkueen erätauolle 1-0-johtoasemeen.

Alun painostus ei näy tulostaululla

Toisen erään alkuun tuli uusi TuTo, ja se pystyikin painamaan pelin vahvasti Kelan maalille. Korkealta karvannut turkulaisryhmä tuotti suuria vaikeuksia FPS:n avauspelille ja forssalaispuolustajille annettu paine näytti jo tuottavan tulosta. Toisin kuitenkin kävi, kun Timo Willmanin pystysyötöstä Toni Ronkainen pääsi Matti Tähkäpään merkkausvirheen seurauksena yksin läpi. Ronkainen sijoitti kiekon hallitusti Kinnusen kilpipuolelle, ja täysin pelitapahtumien vastaisesti kotijoukkue lisäsi johtoaan.

Maali ei kuitenkaan lannistanut turkulaisryhmää, joka jatkoi erinomaista vaihettaan. Nyt tuli tulostakin, kun Markus Leppänen ohjasi maalin edestä Kalevi Aition laukauksen kauniisti yläkulmaan. Kauaa ei vieraat kuitenkaan ehtineet osumaansa juhlia. Ville Piltti laukoi b-pisteen kaarelta "toivotaan-toivotaan" osaston laukauksen kohti Kinnusta, joka imaisi helposti forssalaisten kolmannen osuman.

Erän loppuun nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin Marko Toivonen otti turhan kakkosen poikittaisesta mailasta. TuTo käytti ylivoimansa samantien hyväksi, kun Aition pystysyötöstä Ville Luoma karkasi läpi toisen turkulaisen kanssa. Luoma teki oman ratkaisun ja kurmootti Kelaa tämän kilpipuolelta. Tästä ei kuitenkaan kestänyt kuin pari minuuttia, kun FPS otti jälleen kahden maalin johdon. Turkulaiset sössivät kiekon oman maalinsa takana Jarno Kantelukselle, joka syötti Jaakko Kalliolle maalinnurkalle ja tämä ei jättänyt avopaikkaa käyttämättä.

5, 6, 7...

Viimeinen kolmannes lähti käyntiin surffailuvaihteella molemmilla joukkueilla, eikä todellista kiinnostusta maalintekoon näyttänyt löytyvän edes vierailijoilta. Lopulta turkulaisten selkäranka katkesi, kun puolihuolimattomasta maalille roiskaistusta kiekosta Mika Tasala sai maalin tililleen. Syöttöpinnan maaliin kuittasi A-junioreista nostettu Jarmo Ruohomaa, jolle tämä oli ensimmäinen piste edustuksessa. Vilttiketjussa istunut Tasala paikkasi kolmannessa erässä Juha-Pekka Loikasta, joka luisteli pukukopin puolelle kolmannen erän puolessavälissä.

Erässä nähtiin vielä kaksi osumaa, joista ensimmäisen viimeisteli Rami Jokinen. Jarno Kanteluksen syötöstä Jokinen pääsi nokikkain Kinnusen kanssa, eikä Kinnusella ollut mahdollisuutta kun Jokinen riplasi turkulaisvahdin ulos tilanteesta. Seitsemännen maalin nimiinsä kuittasi Kantelus, joka sai osua lähes tyhjiin Yli-Junnilan loistavasta poikittaissyötöstä.

Ei mitään kaksista kiekkoa

TuTon luotsi Anatoli Bogdanovilla riittää mietittävää, sillä vierailijat olivat suorastaan luokattomia tänään. Ainoastaan toisen erän alussa turkulaiset kykenivät ahdistamaan kotijoukkuetta, mutta muilta osin peli oli täysin selvä. Varsinkin puolustusosastolla on suuria ongelmia. FPS:n ylivoimahyökkäysten määrien laskemiseen ei kahden käden sormet riittäneet, ja pari kertaa kotijoukkue oli välillä karussa kahdella- ja kolmellakin nollaa vastaan. Kinnusen ajoittaiset hyvät otteet kuitenkin säästivät TuTon kaksinumeroisilta lukemilta.

Vieraiden positiiviset suorittajat olivat vähissä. Ainoastaan sinikypärä Tuomas Jalava näytti olevan omalla tasollaan, ja hän välillä kykeni yksinkin painamaan pelin forssalaisten päätyyn. Kuitenkin Jalavan sädekehää himmentää tehottomuus, sillä useista paikoista huolimatta mies ei kyennyt ohittamaan Kelaa.

Seitsemästä maalista huolimatta FPS on kotonaan parempiakin otteita tällä kaudella esittänyt. Nautittavia sommitelmia ei juuri nähty, vaan forssalaiset pääsivät maalintekopaikkoihin lähinnä vieraiden virheistä - joita tänään riitti.

Positiivisia ilmestyksiä forssalaisten paidassa oli vieraita enemmän, mutta varsinaista koko porukan esiinnousua ei nähty. Ykkösvitjan tsekkivahvistus Jan Sochor näyttää vahvistukselta ja onkin laskettava pieneksi ihmeeksi, ettei Sochoria tilastoissa näy. Hyvin pelannut tsekkisentteri kuitenkin esitti niitä tsekkiläisyyden varjopuolia, kun hän kalasti avauserässä Ville Aaltoselle kakkosen ohjesäännönmukaisilla nilkkaojennuksilla. Hyi hyi.

Jarno Kantelus putsasi palkintopöydän ja olikin pirteimpiä forssalaisilmestyksiä. Kanteluksen heräämistä on odoteltu koko alkukausi, joten toivottavasti hyvät otteet nostavat raamikkaan laiturin itseluottamusta ja Kantelus palaa omalle tasolleen. Kerho-avuista Juhamatti Yli-Junnila oli pirteä, ja Marko Toivonen erinomainen ylivoimalla. Toivonen laukoi viivalta seitsemän kertaa enemmän ja vähemmän tulisesti maalia kohti, eikä Kinnusella ollut helppo työ Toivosen vetojen kanssa - valitettavasti vain maski oli olematonta. Tosin pelin muilla osa-alueilla Toivonen ei loistanut, sillä varsinkin keskialueella kiekollisena kiekonmenetyksiä tuli rutosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle