HeKi mittaa yhden päävastustajistaan

MESTIS / Ennakko
Mestiksen kotiottelunsa voitokkaasti SaPKoa vastaan avannut Heinolan Kiekko saa vastaansa torstain kierroksella Forssan Palloseuran, joka ei ole kauden ensimmäisissä otteluissaan kyennyt altavastaajan asemasta nousemaan voittoihin.

Vaasan Sport suoritti viikko sitten HeKille tylyt tervetulotoivotukset Mestikseen voittamalla tämän murskaavasti 8-1 sarjan avauskierroksella. Heinolalaiset eivät kuitenkaan kovaa käsittelyä murehtineet, vaan laittoivat vahingon kiertämään kaatamalla nousijoiden taistossa SaPKon 6-1 lähes tuhatpäisen kotiyleisön mieliksi.

HeKin esitys oli suvereeni sen jättäessä hyvällä liikkuvuudellaan ja nopeilla hyökkäyksiin lähdöillään vierailijat täysin jalkoihinsa. Ottelussa SaPKo ei juuri maalitilanteisiin päässyt ja sen ainoa osumakin syntyi viime kauden FPS-vahdin Janne Kurikan suosiollisella avustuksella.

Ensimmäisissä otteluissa HeKin kokoonpanossa nähtiin mielenkiintoisia kokeiluja, kun entiset hyökkääjät mutta sittemmin puolustajiksi siirtyneet Pekka Kopsa ja Josse Mielonen levensivät joukkueensa hyökkäyskalustoa, tosin vain tilapäisesti muiden pelaajien loukkaantumisten vuoksi. Sivussa viime viikon peleistä olivat Joni Isomäki ja Tomi Inkinen.

Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella toisensa kahdesti. Forssassa FPS ylsi hallittuun 6-3 voittoon, mutta vastavierailulla Heinolaan sai HeKi vuorostaan poistua kaukalosta voittajana.

HeKin pelaava urheilutoimenjohtaja Janne Sinkkonen tietää edessä olevan ottelun tärkeyden.

- FPS on meidän tärkeimpiä vastustajiamme. Meillä on voitto alla ja kaverilla ei ole vielä pisteitä. Koitetaan jatkaa voittojamme ja syventää FPS:n tappioputkea.

- Toivottavasti yleisö löytää tiensä hallille, sillä SaPKo-pelistä saadun yleisöpalautteen perusteella peli oli erittäin viihdyttävää.

Jukurit tylynä FPS:lle

Forssalaiset pelasivat kotiavauksensa tiistaina lähes puolta pienemmän yleisön edessä kuin HeKi vastaavassa paikassa. Tulokseen 2-5 päätyneessä ottelussa Jukurit iski jo kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaisevat maalit FPS:n oman pään virheiden jälkeen.

Kolmannessa erässä FPS taisteli minkä pystyi ja piti ajoittain Jukureita kovassa ahdingossa nousten kuitenkin vain kolmen maalin päähän.

Karri Kivelle oli selvää, mihin pelin osa-alueisiin vaaditaan parannusta.

- Avaussyöttöjen on parannuttava ja hyökkäyksien liikkeelle lähdön on tapahduttava nopeammin.

Maalille Kivi valinnee kaikella todennäköisyydellä Ville Hostikan, joka on veskarikaksikosta ollut syksyn peleissä selvästi vakuuttavampi. Loukkaantumisia joukkueella ei ole.

Joukkueet tuntevat aiempien kohtaamisien jäljiltä jo toisiaan jonkun verran ja kumpikin tiedostaa myös lähestyvän ottelun tärkeyden, joten pelistä voi hyvällä syyllä ennustaa tasaväkistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle